Οι παίκτες που κάνουν εύκολη τη ζωή του Γιοβάνοβιτς

Οι παίκτες που κάνουν εύκολη τη ζωή του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ένα... οπλοστάσιο για να κάνει πράξη οποιαδήποτε σκέψη έχει στο μυαλό του.

Η απόκτηση του Μπερνάρντ ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα μιας σειράς από σπουδαίες μεταγραφές στις οποίες προχώρησε ο Παναθηναϊκός φέτος. Ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, είναι σίγουρα η πιο φανταχτερή μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, καθώς έχει όλο το πακέτο: όνομα, αξία, εμπειρίες, καλή ηλικία και κίνητρο για ποδόσφαιρο. Σαν τρελός έκανε να φύγει από τα Εμιράτα και να παίξει ποδόσφαιρο ξανά στην Ευρώπη. Δεν αφήνεις έτσι εύκολα τα εκατομμύρια των Αράβων.

Πριν τον Μπερνάρντ ο Παναθηναϊκός είχε κάνει επίσης σπουδαίες κινήσεις. Που τούτη τη στιγμή, λόγω της απόκτησης και του τεράστιου «γκελ» που κάνει ο Βραζιλιάνος, μπορεί να μη φαίνονται τόσο σπουδαίες όσο αληθινά είναι.

Δαπανήθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ για τον Σπόραρ, ποδοσφαιριστή που έχει δείξει πόσο καλός επιθετικός είναι πριν έρθει στην Ελλάδα. Και το δείχνει και στα 2,5 παιχνίδια που τον έχουμε δει στη χώρα μας. Ο Βέρμπιτς ήταν διακαής πόθος πολλών συλλόγων, από τη στιγμή που μαθεύτηκε πως θέλει να φύγει από την Ουκρανία. Ο Μάγκνουσον είχε υπογράψει συμβόλαιο 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρωσία, δεν είναι τυχαίο το νούμερο. Και μάλιστα σε μεγάλη ομάδα της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Όλα δείχνουν αντιστροφή έδρας και Λεωφόρο στο ματς με τον Λεβαδειακό

Με τον Μπερνάρντ ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τέσσερις μεταγραφές από το πάνω ράφι. Ναι, όσο κι αν δεν αρέσει στο Γιοβάνοβιτς η λέξη, υπάρχουν… ράφια στο ποδόσφαιρο. Και είναι τυχερός που κατάφερε φέτος να ψωνίσει απ’ αυτά. Σε τέτοιο ράφι μπορεί να φτάσει και η λιγότερο «φανταχτερή» μεταγραφή του Παναθηναϊκού, ο Άνταμ Τσέριν. Ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ για τους Σλοβένους και πλέον και για τον Παναθηναϊκό. Τον αγόρασε με 700.000 ευρώ, αλλά αν η πορεία του είναι ανάλογο με την προοπτική που έχει, θα τον πουλήσει στο πολλαπλάσιο.

Ο Παναθηναϊκός είναι πια σε θέση να δημιουργεί υπεραξίες σε ποδοσφαιριστές. Και γι’ αυτό πουλάει πια ακριβά, όπως στην περίπτωση του Αλεξανδρόπουλου. Δεν είχε κανένα άγχος, αφού γνώριζε εδώ και καιρό πως μπορεί να «χτυπήσει» τα χρήματα που θέλει. Ένα deal 5,5 εκατομμύριων ευρώ και βάλε συν το ποσοστό μεταπώλησης είναι ένα εξαιρετικό deal για παιδί 21 ετών, που έχει δύο χρόνια ποδοσφαίρου και δεν έχει εμφανιστεί πουθενά αλλού παρά μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν ο Αλεξανδρόπουλος είχε ευρωπαϊκές συμμετοχές, πιθανότατα να συζητούσαμε διαφορετικά.

Το αληθινά ευτυχές γεγονός για τον Γιοβάνοβιτς είναι πως έχει στη διάθεσή του παίκτες που μπορούν να του κάνουν με ευκολία κι άλλες δουλειές απ’ αυτές για τις οποίες αποκτήθηκαν. Π.χ. ο Μπερνάρντ έρχεται για να παίξει «δεκάρι», αλλά σπουδαία καριέρα έχει κάνει ως εξτρέμ. Άρα είναι λύση και μάλιστα τοπ επιπέδου και στα άκρα.

Ο Βέρμπιτς είναι ένα κλασικό εξτρέμ, πλην όμως αν παραστεί ανάγκη μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός, ακόμα – ακόμα και ως σέντερ φορ όπως το έχει ξανά κάνει. Ο Τσέριν παίζει το ίδιο καλά στο «έξι» και στο «οχτώ», ο Αϊτόρ έχει οργανωτικές ικανότητες για να αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει στα χέρια του ένα ρόστερ από τη μέση και μπροστά που μπορεί να κάνει οτιδήποτε σκεφτεί, σε οποιοδήποτε σχήμα κι αν επιλέξει, δίχως να χαθεί η δυναμική του συνόλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ