Ήταν το πιο παραγωγικό παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ήταν το πιο παραγωγικό παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ο Βατσλίκ τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του αλλά αξίζει να πέσει λίγο φως στην καλύτερη φετινή εμφάνιση...

Σε παιχνίδια με τέτοια εξέλιξη είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις ψύχραιμος ακόμα και όταν γράφεις για αυτά μία ώρα αφότου έχουν τελειώσει. Είναι λογικό να σε κυριεύουν οι εντυπώσεις από την ψυχοφθόρα διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι. Ο Ολυμπιακός πήρε μία πρόκριση και πάλι στα πέναλτι όπως είχε συμβεί και κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι προκρίσεις ήρθαν με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν ήρθαν με την ίδια μπάλα. Η ομάδα που ειδαμε κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού την Πέμπτη το βράδυ ήταν μία κανονική ομάδα. Φυσικά δεν βιάζομαι να πω πως ήταν μία σπουδαία ομάδα διότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ηταν όμως μία συγκροτημένη ομάδα που είχε σχέδιο στο παιχνίδι της και παίκτες μέσα στο γήπεδο που πάσχιζαν να το υλοποιήσουν.

Διαβάστε επίσης: Κρατάει ζωντανή την Ελλάδα ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ και στη συνέχεια έδωσαν χώρο στον αντίπαλο. Προσοχή, αυτό συνέβη συγκροτημένα χωρίς μαζική άμυνα και τυφλές απομακρύνσεις της μπάλας. Με βάση προφανώς τις οδηγίες του προπονητή τους, οι ερυθρόλευκοι πίεζαν στα δύο τρίτα του γηπέδου και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις το έκαναν πιο μπροστά κοντά στην μεγάλη περιοχή του Γιοβάνοβιτς.

Έβγαιναν με ταχύτητα στις αντεπιθέσεις και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά, τις περισσότερες ακόμα κι αν προσθέσουμε όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στα προηγούμενα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια φέτος το καλοκαίρι. Το γεγονός από μόνο του συνιστά προφανή βελτίωση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Τα μεγάλα του προβλήματα μέχρι τώρα ήταν τα απανωτά λάθη στην άμυνα και η αδυναμία του στην παραγωγή φάσεων. Μεχρι τώρα, γιατί στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός φάνηκε σε μεγάλο βαθμό να τα λύνει και τα δύο. Μόνο που αυτή τη φορά του δημιουργήθηκε ένα τρίτο. Η αδυναμία του να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και να σκοράρει.

Δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Δυστυχώς οι επιθετικοί του με πρώτο τον Ελ Αραμπι της έχαναν τη μία μετά την άλλη. Ο Κορμπεράν παρουσίασε μία ομάδα με συνοχή και συγκεκριμένο σχέδιο στο παιχνίδι της. Οι παίκτες του Ολυμπιακού και οι οπαδοί του στις εξέδρες δεν άξιζε να ταλαιπωρηθούν με παράταση και πέναλτι.

Η ανωτερότητα των ερυθρόλευκων στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν φανερή και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Για μία ακόμα φορά ήταν ο Τόμας Βατσλικ του έδωσε τη λύση και έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης. Εδώ που τα λέμε αυτό τον τίτλο τον δικαιούται και θα τον έπαιρνα ο Μπα. Η αχρείαστη πρώτη κίτρινη κάρτα τον καταδίκασε και λίγο έλειψα με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που πήρα να καταδικάσει τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός κόουτς έχει τώρα ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια να υλοποιήσει το σχέδιο του για έναν επιθετικό και θεαματικό Ολυμπιακό. Αφού τα κατάφερε να σουλουπώσει την αμυντική λειτουργία και να κάνει την ομάδα του δημιουργική επιθετικά, φαντάζομαι, θα βρει τον τρόπο ώστε να γίνονται γκολ οι ευκαιρίες που χάθηκαν με το τσουβάλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ