Η selfie της καριέρας τους!

Η selfie της καριέρας τους!

Ποιος θα ξεχάσει την εικόνα με την κούπα και την ελληνική σημαία στα χέρια των κοριτσιών του Ολυμπιακού;

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ο Κώστας Μανωλάς με το «χρυσό» γκολ που πέτυχε σε βάρος της Μπαρτσελόνα και έδωσε την πρόκριση στη Ρόμα ήταν ο πιο άξιος πρέσβης της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Μαζί του στο ίδιο σκαλί βρέθηκαν και οι γυναίκες του Ολυμπιακού που πραγματοποίησαν μία απίστευτη υπέρβαση και επικράτησαν της Μπούρσα με 3-1, στο δικό της σπίτι, αν και είχαν γνωρίσει την ήττα (2-3) στο πρώτο ματς και έμειναν πίσω στο σκορ μετά το πρώτο σετ!

Η «δεύτερη φορά» ήταν και η τυχερή για τον Ολυμπιακό στο γυναικείο βόλεϊ. Και πέρυσι είχε γίνει ο ίδιος τελικός με νικήτρια την τουρκική ομάδα, όμως τώρα οι «αμαζόνες» φορούσαν ερυθρόλευκα-άσχετα αν έπαιξαν με μπλε εμφάνιση. Τεράστια η επιτυχία τους και αποτελεί δικαίωση για όλους. Για τις ίδιες προσωπικά, για τον προπονητή τους, τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, για όσους δουλεύουν για αυτήν την ομάδα και όσους την υποστηρίζουν οικονομικά.

Το εγχείρημα των μελών με τη συνδρομή των 10 ευρώ έκανε «θαύματα» και όσοι πρόσφεραν ακόμη και από το υστέρημά τους είδαν ανταπόκριση στο γήπεδο. Δεν είναι και μικρό πράγμα να παίζεις δύο τελικούς την ίδια μέρα, άσχετα αν η ανδρική ομάδα δεν μπόρεσε να τα καταφέρει απέναντι στην ιταλική Ραβέννα-το κεφάλαιο Ευρώπη θα συνεχιστεί για τον Ολυμπιακό και στο πόλο.

Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά ξεκίνησαν λίγα μέτρα ή ίσως και … εκατοστά από τη χρεοκοπία. Κι όμως ο Μιχάλης Κουντούρης και οι συνεργάτες του μπήκαν μπροστά στα δύσκολα και έχοντας τη συμπαράσταση του Μαρινάκη και των αδελφών Αγγελόπουλων έφτασαν έως την κορυφή της Ευρώπης. Χωρίς να φορτώσουν τα χρέη του συλλόγου στις πλάτες του ελληνικού λαού, χρησιμοποιώντας κάποιο σχετικό άρθρο του νόμου, χωρίς να τους χαριστούν γήπεδα, έτσι για να κάνουμε και τις συγκρίσεις με άλλες «επαγγελματικές» ομάδες.

Η συνταγή που ακολούθησαν;  Έβαλαν τάξη στα οικονομικά και στη συνέχεια στελέχωσαν τις ομάδες με ικανούς προπονητές και έφτιαξαν ρόστερ με ότι καλύτερο υπήρχε στην Ελλάδα και με προσεγμένες επιλογές από την αγορά του εξωτερικού. Μην ξεχνάμε ότι η ανδρική ομάδα του βόλεϊ που έφτασε μέχρι το δεύτερο σκαλί του ευρωπαϊκού κυπέλλου φτιάχτηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι, μετά την αποτυχία της προηγούμενης, λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

Το μέγεθος του Ολυμπιακού δεν γίνεται να συμβιβαστεί ποτέ κι όποιος αποτυγχάνει και μάλιστα με τέτοιον τρόπο, τότε δεν έχει καμία θέση σε αυτόν τον σύλλογο. Κι αυτό το καταλαβαίνουν τώρα και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ