Το θέμα είναι αν εμπιστευόμαστε ή όχι τον Γιοβάνοβιτς

Το θέμα είναι αν εμπιστευόμαστε ή όχι τον Γιοβάνοβιτς

Όσοι περίμεναν παίκτες τύπου Μπερνάρντ το έκαναν μέσω φημών στο... Twitter. Το ζήτημα είναι να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο.

Η μεταγραφική περίοδος έληξε και επίσημα στην Ελλάδα και αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη από την αγορά των ελεύθερων παικτών, τότε ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ρόστερ του έως τον Γενάρη. Με τους Τσοκάι και Τρουιγιέ να είναι τα δύο τελευταία μεταγραφικά χτυπήματα των πράσινων, κινήσεις που φέρνουν περισσότερο σε Τσέριν και σε καμία περίπτωση σε Μπερνάρντ, Σπόραρ, Βέρμπιτς. Μιλώ από πλευράς ονομάτων και «γκελ» που κάνουν στον κόσμο.

Κανένα γκελ δεν μπορεί να κάνει ο Τρουιγιέ, ούτε ο Τσοκάι, όμως εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ο Παναθηναϊκός, που γενικά δεν «μιλούσε» στη μεταγραφική περίοδο και δεν έβγαζε το παραμικρό προς τα έξω, δε μίλησε ποτέ για μεταγραφή «οχταριού» ή «εξαριού» (θέσεις δηλαδή που έψαχνε) από το πάνω ράφι. Για ονόματα τύπου Μπερνάρντ.

Δικαίωμα του κόσμου είναι να ονειρεύεται μεγάλα ονόματα, σαν φήμη στο… Twitter είχε κυκλοφορήσει πως θα δούμε και νέο Μπερνάρντ. Πληροφορίες τέτοιες δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης: Μέσα ο Ιωαννίδης με ΠΑΣ

Ίσως να υπήρξε… ένστικτο σε κάποιες περιπτώσεις και από πλευράς δημοσιογράφων, αλλά περισσότερο σαν αίσθηση που πήγαζε από το ανεβασμένο μπάτζετ και από τη διάθεση της διοίκησης να δώσει μεγάλα συμβόλαια. Κανείς ποτέ δεν είπε είτε επίσημα, είτε ρεπορταζιακά, πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει τον… Μπάρκλεϊ.  Ή οποιονδήποτε μέσο – μεγάλο όνομα που κυκλοφορούσε ελεύθερος εκεί έξω.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν λειτουργεί με την πίεση του κόσμου ή της διοίκησης και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Είτε μας αρέσει αυτό, είτε όχι. Είτε στηρίζουμε έναν προπονητή που άλλαξε όλη τη… ζωή της ομάδας τον τελευταίο χρόνο, είτε κοιτάζουμε από πού θα πιαστούμε για να βρούμε τρόπο να γκρινιάξουμε. Πάντως τώρα δεν είναι ώρα για γκρίνιες.

Τώρα είναι ώρα για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, για ένα γεμάτο γήπεδο και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με φόντο το πέντε στα πέντε και τη διατήρηση της κορυφής. Θα έχουμε τον χρόνο να κρίνουμε και τον Τρουιγιέ και τον Τσοκάι, θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε για το τι πήγε λάθος και για το αν κάτι πήγε λάθος. Γιατί μπορεί τελικά να αποδειχτούν μια χαρά επιλογές οι δυο τους.

Το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι το πιο δύσκολο που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός έως τώρα. Όχι λόγω της αξίας του αντιπάλου, αλλά γιατί έρχεται σε μια περίοδο που όλοι έχουν την απαίτηση από τον Παναθηναϊκό να κάνει ακόμα μία νίκη και να πάει στο… μαξιλαράκι της διακοπής χωρίς να χαλάσει τίποτα από την τελειότητα που διαμορφώνεται στον βαθμολογικό πίνακα για εκείνον σε αυτό το ξεκίνημα.

Αυτό είναι λοιπόν το μυστικό: να διαχειριστούν οι πράσινοι αυτό το ματς, να το πάρουν και να πάνε να δουλέψουν ακόμα περισσότερο στη διακοπή του πρωταθλήματος και πριν από το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα. Τα υπόλοιπα, τα μη αγωνιστικά, βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ