Ολυμπιακός: Από το πρωί της Παρασκευής έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Τέλεια και παύλα

Ολυμπιακός: Από το πρωί της Παρασκευής έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Τέλεια και παύλα

Το εντυπωσιακό μεταγραφικό ντεμαράζ οδηγεί σε μια νέα ομάδα σε απόλυτη ρήξη με το πρόσφατο παρελθόν της.

Κουβέντες χωρίς περιστροφές. O Ολυμπιακός που είδαμε κόντρα στο Φράιμπουργκ ήταν μία νερόβραστη ομάδα. Τελείως ασύνδετη, αναιμική επιθετικά και αδύναμη αμυντικά. Μια ομάδα οι παίκτες της οποίας έχαναν τις προσωπικές μονομαχίες και πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα. Δεν μπορούσαν να την ανακτήσουν σχεδόν ποτέ. Αδυνατούσαν μέχρι αδιαφορίας να τρέξουν στο χώρο για να δώσουν επιλογή πασάς σε συμπαίκτη τους. Εκτός από έλλειμμα αγωνιστικότητας είναι σαφές ότι υπήρχε και έλλειμμα ψυχολογίας.

Όταν μία ομάδα που δεν πατάει καλά στο γήπεδο αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό και από την εξέδρα αλλά και από τον αντίπαλο. Οι παίκτες της γερμανικής ομάδας γρήγορα κατάλαβαν ότι οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν καλά στα πόδια τους και τους…. περιποιήθηκαν αναλόγως. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο γήπεδο ξεχαρβαλωμένος και είναι ευτύχημα που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Συγκρίνοντας την ομάδα που δέχτηκε τέσσερα γκολ από τη Μακάμπι στο ίδιο γήπεδο και αυτή που δέχτηκε τρία από τη Φράιμπουργκ αντιλαμβανόμαστε ότι ουσιαστική βελτίωση δυστυχώς δεν υπήρξε. Αυτό είναι το οδυνηρό συμπέρασμα που συνάγεται.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη μέρα του Χάμες στον Ολυμπιακό και η αποθέωση του κόσμου (vid)

Ακόμα και οι νέοι παίκτες που ήρθαν παρασύρθηκαν από τη μετριότητα και την λιποψυχία των υπολοίπων. Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν μπορεί να καυχιέται για τα αποτελέσματα της. Τώρα όμως αλλάζουν τα δεδομένα. Το εντυπωσιακό μεταγραφικό ντεμαράζ που επιχείρησε η διοίκηση της ομάδας και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να μείνει χωρίς αγωνιστικό αντίκρισμα. Από δω και πέρα ούτε λάθος εκτιμήσεις συγχωρούνται ούτε ολιγωρίες. Με καθαρό μυαλό απαιτείται στο εξής να κινηθούν όλοι στο προπονητικό ώστε ο νερόβραστος Ολυμπιακός που παρακολουθούμε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα να ξεχαστεί γρήγορα. Κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις δεν υπάρχει.

Ήρθαν παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς με ισχυρή προσωπικότητα και κυκλοφορούν πλέον με… φόρμα εργασίας στα αποδυτήρια των πρωταθλητών. Οσοι επιβαρυμένοι από την κατάσταση που επικρατεί εδώ και ένα χρόνο, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πρέπει να οδηγηθούν προς την έξοδο. Ο νέος Ολυμπιακός πρέπει να δείχνει και να είναι κεφάτος και ανταγωνιστικός. Για να γίνει αυτό υπάρχει μία απαραίτητη προϋπόθεση: Να μην θεωρηθεί και να μην αφεθεί φανεί στην πράξη ότι αρκεί η παρουσία στην ενδεκάδα του Χάμες Ροντρίγκες και του Μαρσέλο και όλα θα αλλάξουν. Δεν είναι έτσι. Η προσπάθεια αφορά όλους από τον προπονητή μέχρι τον παίκτη που θα μπει αλλαγή. Ο Ολυμπιακός έχεις τους τάξεις του δύο παικταράδες αλλά όχι δύο θαυματοποιός. Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνολική και συλλογική. Ολοι όσοι ήρθαν μαζί με αυτούς που θα παραμείνουν οφείλουν να μπουν σε μία νέα λογική ξεχνώντας ότι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ποτέ ένα άθροισμα εξαιρετικών παικτών δεν έδωσε από μόνο του μία εξαιρετική ομάδα. Άλλωστε οι καλοί παίκτες δεν έλειψαν ούτε το βράδυ της Πέμπτης από την εντεκάδα του Ολυμπιακού. Κατά συνέπεια, χρειάζεται προσπάθεια από όλους και η κατάλληλη αξιοποίηση για να παρουσιαστεί στο γήπεδο μία ομάδα που η ποιότητα της τα αντιστοιχεί στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει πλέον. Στο πλαίσιο αυτό θα κριθεί αν πρέπει να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή. Την Κυριακή ο Άρης περιμένει τον Ολυμπιακό με το μαχαίρι στα δόντια. Με εμφάνιση σαν κι αυτή της περασμένης Πέμπτης οι ερυθρόλευκοι δεν θα εχουν καμία τύχη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ