Διαχείριση θυμού, για τον στόχο του 7ου

Διαχείριση θυμού, για τον στόχο του 7ου

Οι εξελίξεις στην Ευρωλίγκα έχουν γεμίσει πείσμα και θυμό τον Παναθηναϊκό και το κίνητρο της πρόκρισης στο Final 4 είναι τεράστιο. Αλλά εύκολα ο θυμός μπορεί να σε «παγιδεύσει» εάν δεν προσέξεις.

Και τώρα πλέι οφ. Οι συζητήσεις σταματούν, οι λογαριασμοί με τον Μπερτομέου μπαίνουν στην άκρη και ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός θα πρέπει να αφοσιωθεί στο στόχο του που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Φάιναλ φορ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ μάλιστα έδωσε το σύνθημα, αλλά και τον τόνο αυτή της προσπάθειας, όταν ρωτήθηκε μετά το ματς με τον Κολοσσό Ρόδου αν οι εξελίξεις με την Ευρωλίγκα θα επηρεάσουν την ομάδα του.

Εκεί βρήκε την ευκαιρία να αποσυνδέσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα από τον στόχο, αλλά και να δώσει σε όλους να αντιληφθούν ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσεις την πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν.

«Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί συγκεντρωμένοι, οι οπαδοί, το σταφ και η διοίκηση για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ φορ. Ό, τι και να συμβεί θα πρέπει να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στο Φάιναλ φορ και για τους οπαδούς μας.  Δεν υπάρχει αλλά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να το καταφέρουμε. Αυτή τη νοοτροπία έχω κι αυτήν θέλω να περάσω στον κόσμο δίπλα μου. Συγκέντρωση και πίστη στις δυνατότητές μας» είπε χαρακτηριστικά.

Για πρώτη φορά μάλιστα έδωσε και τόνο προσωπικό στην αποστολή της ομάδας του αναφέροντας: «Τώρα έχει έρθει η σημαντική στιγμή, για την οποία έχω έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Για να πάμε στο Φάιναλ φορ. Αυτή ήταν μία πολύ συγκεκριμένη πρόκληση, μία από αυτές που με έφερε εδώ».

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός πέρα από τα αγωνιστικά, τα συστήματα, τα δίποντα, τις βολές , τους διαιτητές, θα πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά για το «πρέπει».

Η προσμονή για την πρόκριση σε Φάιναλ φορ είναι λογικό να προκαλεί πίεση στους πάντες και ίσως αυτό να ήταν και το βασικό λάθος της περσινής αποτυχίας στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι να διαχειριστούν πνευματικά το βάρος της αποστολής, το γεγονός ότι ξανά η ομάδα έχει το πλεονέκτημα και να βρει τον τρόπο να μετατρέψει την πίεση του κόσμου σε ορμή που θα την βάλει στην εξίσωση η οποία θα τον βοηθήσει να φτάσει στο στόχο.

Οσο για το ματς με τον Κολοσσό Ρόδου, ο Πασκουάλ ουσιαστικά έκανε μια πρόβα για τα ματς με τη Ρεάλ δοκιμάζοντας τον Θανάση στον αντίπαλο πλέι μέικερ, «στήνοντας» παγίδες για να βγάλει τη μπάλα από έναν γκαρντ, αλλά και τον Γκάμπριελ τριάρι.

Κυρίως όμως προσπάθησε να ξαναβάλει σε ρυθμό τον Ρίβερς, ο οποίος φαίνεται πως έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον τραυματισμό του και την απραξία. Είναι όμως μεγάλος παίκτης και μπορεί να ανταποκρίνεται στα κρίσιμα ματς.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξανά μπροστά στο κρίσιμο σταυροδρόμι και θα πρέπει να επιλέξει τον σωστό δρόμο για να μπορέσει να φτάσει στο στόχο του.

Τα όσα έγιναν με την Ευρωλίγκα έχουν γεμίσει με πείσμα και θυμό το «πράσινο στρατόπεδο» και το κίνητρο της πρόκρισης στο Φάιναλ φορ είναι τεράστιο. Αρκεί όμως αυτός το θυμός να μην παρασύρει τον Πασκουάλ και τους παίκτες του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ