Τώρα πλέον όλοι καταλαβαίνουν τι πρέπει (και γιατί) να κάνουν στη Λεωφόρο…

Τώρα πλέον όλοι καταλαβαίνουν τι πρέπει (και γιατί) να κάνουν στη Λεωφόρο…

Ο κόσμος έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα και οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να τους ανταποδώσουν την αγάπη και την τρέλα για τον δαφνοστεφανωμένο. Να «σκιστούν» και να «σκίσουν»…

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Από την εποχή του πατέρα μου και τα χωμάτινα γήπεδα, την δεκαετία του 70 και του 80 με την διαφορετική Ελλάδα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που γινόταν επαγγελματικό. Από την εποχή του Ρωσσίδη που το κέρδος του να είσαι ποδοσφαιριστής μπορεί να τον έφερνε σε μια δουλειά που θα είχε ένα μεροκάματο έως την εποχή που ζούμε έχουν αλλάξει τα πάντα.

Το «παίξτε για την φανέλα» που ίσχυε 100% τα παλιά τα χρόνια δεν υπάρχει πια. Πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές που προφανέστατα δεν γίνεται να παίξουν για τη φανέλα καθώς δεν ήταν από μικροί Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Υπάρχει όμως και η συναίσθηση του που βρίσκεσαι, το μέγεθος ενός συλλόγου που έχεις την τιμή να φοράς την φανέλα του. Τόσοι και τόσοι ξένοι ήρθαν και έδεσαν στο λιμάνι. Πάρτε παράδειγμα τον γερό-Ματιέ που είναι παράδειγμα για όλους στο Ρέντη.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Στην τελική είναι και ο εγωισμός του καθενός. Το «γαμώτο», του πρέπει να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος. Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχει πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που έχουν ζήσει δεκάδες ντέρμπι σαν αυτό που έρχεται στη Λεωφόρο.

Και ξέρουν πώς να λειτουργήσουν. Μάθανε πλέον με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει το ματς που έρχεται την Κυριακή. Για τους Έλληνες προφανώς δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε.

Και μετά από χρόνια, το ΠΑΟ-Ολυμπιακός είναι ντέρμπι κανονικό, όχι μόνο επειδή παίζουν οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας αλλά και γιατί βαθμολογικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Με μια ασυνήθιστη για τα τελευταία 25 χρόνια όπου ο Ολυμπιακός μετράει 21 πρωταθλήματα, αλλαγή. Με τον ΠΑΟ όχι απλά πρωτοπόρο αλλά με το εντυπωσιακό 10Χ10 και το +10 από τον Ολυμπιακό.

Με τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά σε αυτή την 25ετια να βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, πραγματικά με την πλάτη στον τοίχο. Και να ξέρει πως το πρωτάθλημα, αν θέλει να διεκδικήσει έως το τέλος, περνάει από τη Λεωφόρο. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα του, ξεκάθαρα. Είναι δίπλα στην ομάδα παρά το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν, παρά την χειρότερη παρουσία στην Ευρώπη, παρά την προβληματική εικόνα που έχει επιφέρει το -10 στο πρωτάθλημα. Βλέπει όμως πως γίνεται προσπάθεια για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, βλέπει έναν πιο κανονικό Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα.

Θέλει όμως, απαιτεί να δει και τον πραγματικό Ολυμπιακό στο «άντρο» του μεγάλου αντιπάλου του. Την Κυριακή πρέπει άπαντες στον Ολυμπιακό να «σκιστούν», να ματώσουν την φανέλα όπως έκαναν παλιά. Να «σκίσουν» τον αντίπαλο, να πάρουν το διπλό και να φωνάξουν ότι είναι εδώ σκορπώντας τον τρόμο σε όλους τους υπόλοιπους που φοβούνται μην ξυπνήσει το θηρίο.

Τώρα πλέον μετά και τη σημερινή προπόνηση με την παρουσία του κόσμου όλοι καταλαβαίνουν τι πρέπει και γιατί να κάνουν στη Λεωφόρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ