Το «κλειδί» βρίσκεται στο Καραϊσκάκη

Το «κλειδί» βρίσκεται στο Καραϊσκάκη

Αν ο Ολυμπιακός θέλει να ελπίζει στην ανατροπή οφείλει να κάνει ξανά «κάστρο» το γήπεδο του.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό χθες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν η νίκη. Το «τρίποντο» που θα τον διατηρούσε στο -10 από τον Παναθηναϊκό και κυρίως θα έβαζε ένα τέλος στις αρνητικές επιδόσεις των πρωταθλητών στο Καραϊσκάκη.

Επιδόσεις που όμοιες της δεν βρίσκουμε γυρνώντας στο παρελθόν. Παρότι οι οπαδοί του φροντίζουν το γήπεδο να είναι «καμίνι», οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν την δύναμη της έδρας έχοντας πολύ καλύτερη εικόνα αλλά και αποτελέσματα μακριά από αυτό.

Διαβάστε επίσης: Ο Σωκράτης χάνει την προετοιμασία, ο Ολυμπιακός φέρνει «βασικό» κεντρικό αμυντικό…

Ο Ολυμπιακός που τελικά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας με την ΑΕΚ που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερη, και έτσι τώρα βλέπει την κορυφή από το -12 ξέροντας πως για να μπορέσει να επιστρέψει χρειάζεται να γίνει… απόλυτος!

Μπορεί η διαφορά να είναι μεγάλη, μπορεί αυτή την στιγμή να μην είναι καν δεύτερος στην βαθμολογία έχοντας στο -4 την ΑΕΚ όμως αν θέλει να έχει τύχη θα χρειαστεί το Καραϊσκάκη. Το «κλειδί» βρίσκεται στο Φαληρικό γήπεδο, εκεί όπου είναι αλήθεια πως μέσα στο 2022, ακόμη και στην περσινή σεζόν έχει χάσει την δυναμική που του έδινε.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι στο δεύτερο μισό νίκησε δύσκολα 1-0 την ΑΕΚ στα μέσα του Φεβρουαρίου για να έρθουν τα τρία ντέρμπι των πλέι οφ χωρίς νίκη. Δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο 1-1 και η ήττα από τον ΠΑΟ με 2-1 σε μια περίοδο πάντως που βαθμολογικά ο Ολυμπιακός δεν είχε ενδιαφέρον καθώς είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Νωρίτερα είχε γνωρίσει την βαριά ήττα με 3-0 από την Αταλάντα.

Από το καλοκαίρι και μετά τα άσχημα αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη έγιναν… συνήθεια! Ο Ολυμπιακός έπαιρνε αποτέλεσμα εκτός έδρας αλλά εντός είχε και έχει ακόμη «θέματα». Μακάμπι Χάιφα (0-4), Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-1), Απόλλωνα Λεμεσού (1-1), Φράιμπουργκ (0-3), Καραμπάγκ (0-3) και Ναντ (0-2) «φώναξαν» το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό που δεν είναι μόνο Ευρωπαϊκό. Στο πρωτάθλημα εκτός από το χθεσινό 0-0 με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έχει χάσει το δεύτερο ντέρμπι που έχει φιλοξενήσει, 2-1 από τον ΠΑΟΚ ενώ έχει πετάξει και δύο βαθμούς με τον Βόλο (1-1).

Στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να θυμηθεί ξανά τους απόλυτους αριθμούς που είχε στην έδρα του, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα που έχει εκτός έδρας από την στιγμή που ήρθε ο Μίτσελ στην ομάδα.

Αν δεν μπορέσει να βρει ξανά την δυναμική του στο Καραϊσκάκη, αν δεν γίνει ξανά «κάστρο» τότε δεν έχει τύχη στο φετινό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ