Αν θα είναι το προτελευταίο ματς του Σκίμπε!

Αν θα είναι το προτελευταίο ματς του Σκίμπε!

Για τον Μίχαελ Σκίμπε θεωρούνται όλα ανοικτά κι αβέβαια τουλάχιστο ως και την διεξαγωγή των δύο αγώνων μπαράζ με την εριστικότατη Κροατία. Όλοι θέλουμε την πρόκριση της Εθνικής , ακόμη κι αν αυτό θα σημαίνει αυτόματα, ότι η διοίκηση –Βαγγέλη Γραμμένου θα αποφασίσει την επέκταση της συνεργασίας με τον Γερμανό τεχνικό.

ΠΟΣΗ πιθανότητα υπάρχει, ώστε ο αγώνας στο Ζάγκρεμπ να είναι ο προτελευταίος, που ο Μίχαελ Σκίμπε θα κρατάει τη μπαγκέτα , για να διευθύνει από τον πάγκο, την Εθνική ομάδα; Αν είναι πράγματι η προτελευταία, τότε σημαίνει, ότι η τελευταία θα είναι την Κυριακή, κατά τη ρεβάνς Ελλάδας- Κροατίας, στο Φάληρο …

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, πως είναι καθολική η απευχή, για αποκλεισμό της ομάδας από την τελική Φάση του Μουντιάλ «Ρωσία 2018». Όλοι θέλουμε την πρόκριση της Εθνικής , ακόμη κι αν αυτό θα σημαίνει αυτόματα, ότι η διοίκηση –Βαγγέλη Γραμμένου θα αποφασίσει την επέκταση της συνεργασίας με τον Γερμανό τεχνικό.

* ΥΠΑΡΧΕΙ και το ενδεχόμενο η ομάδα να παίξει στη Ρωσία, αλλά να επαναληφθεί ό,τι με τον Φερνάντο Σάντος στο Μουντιάλ «Βραζιλία 2014». Όπου η διοίκηση-Σαρρή ,με την άλφα ή βήτα στάση της και με τις όποιες εσωτερικές τριβές είχαν επισυμβεί, να αναγκάσει τον απόλυτα πετυχημένο Πορτογάλο στο οδυνηρό.

Δηλαδή να φύγει από μόνος του (και χωρίς να διανοηθεί το ρίσκο-του Λωτ, για να γυρίσει και να κοιτάξει προς τα πίσω, ποιους παράγοντες άφηνε, μέσα στα βαθιά μεσάνυχτα…) για την Λισσαβόνα: Αυτό δε παρότι εξ αιτίας μιας άτυχης πεναλτομονομαχίας Γκέκα-Νάβας, κατά την ισοπαλία με την Κολομβία, η Ελλάδα δεν θρονιάστηκε στην κορυφαία 8άδα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Σάντος κατά πολλούς διακρίθηκε , ως Ομοσπονδιακός στην ομάδα μας, σε απόσταση ανάσας με το όσο ο Ότο Ρεχάγκελ , γιατί πολύ μεγαλύτερο το εύρος ενός Μουντιάλ από το Ευρωπαϊκό. Αλλά βλέπετε οι δικοί μας παράγοντες διακατέχονται από ιδιαιτερότητες, που δεν τις συναντάς ούτε στην ζούγκλα του Αμαζονίου…

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, για τον Μίχαελ Σκίμπε θεωρούνται όλα ανοικτά κι αβέβαια τουλάχιστο ως και την διεξαγωγή των δύο αγώνων μπαράζ με την εριστικότατη Κροατία. Αν υπάρξει το ποθητό αποτέλεσμα και η ερχόμενη Κυριακή βρει το ποδόσφαιρο μας…να ανταποκρίνεται στην πρόκληση-πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη, για να καθίσει στα θρανία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , για μαθήματα περί την ρωσική γλώσσα(!), η μια πιθανότητα είναι ο Ζήσης Βρύζας να εισηγηθεί θερμά στην διοίκηση την επέκταση της συνεργασίας με τον Γερμανό . Η άλλη είναι η Εθνική να έχει αποκλειστεί, οπότε ενώπιον του Σκίμπε θα υψωθούν τα τρία σημεία του ΠΡΟΠΟ, τα «1-Χ-2»…

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ τεχνικός, που είχε μέντορα του τον Φέλερ, ως βοηθός του στην Εθνική ομάδα, αλλά ως ανεξάρτητη μονάδα δεν έχει κατορθώσει κάτι το ξεχωριστό, από άλλους είναι αποδεκτός, από άλλους όχι. Του αναγνωρίζεται, πως είναι ισορροπημένος χαρακτήρας, δεν προκαλεί με λόγια και πράξεις του, φροντίζει να περνάει όσο το δυνατό πιο απαρατήρητος.

Δεν βεντετίζει και δεν ερεθίζει με την συμπεριφορά του. Προπονητικά έχει καταμετρηθεί πως δεν είναι του ύψους, αλλά δεν είναι και του βάθους. Κλασικός αμυντικογενής , κλειστός όσο ο Ότο και όχι με κάπως ξεκούμπωτο γιλέκο όπως ο Σάντος. Επίσης, θετικό στοιχείο του, ότι δεν έρχεται σε αντιπαραθέσεις με τους παίκτες .Στα αρνητικά, που θα μπορεί κάποιος να του καταλογίσει, ότι ανέχεται αδιαμαρτύρητα τις πρωτοβουλίες, που είναι δεδομένο, ότι παίρνει σε κλήσεις παικτών, ο βοηθός του ο Κώστας Τσάνας. Είτε του έχει τόση πολλή –και τυφλή – εμπιστοσύνη. Είτε ο Βοιωτός τον υπερκαλύπτει με τον χαρακτήρα, αλλά και τις ισχυρές διασυνδέσεις, που έχει με τις εκάστοτε διοικήσεις της Ομοσπονδίας.

Στο ερώτημα το «ποιος έχει περισσότερη ανάγκη ποιόν;», από όσα φαίνονται ή και εικάζονται η απάντηση είναι «ο Σκίμπε τον Τσάνα»! Για να μη επεκτείνουμε αυτό και προκειμένου για την Ομοσπονδία, δηλαδή στο «ποιόν θεωρεί πιο αναγκαίο;», ο δείκτης του χεριού θα στραφεί προς τον Βοιωτό, με την ακόλουθη, ίσως και εξωφρενική, απόδειξη: Το συμβόλαιο του Τσάνα επιμηκύνθηκε ήδη ως το 2019 και πολύ πιο νωρίς πριν από την κατάληξη, ότι η πρόκριση θα παιχτεί στα μπαράζ… Κάτι, που δεν φρόντισε , που δεν πίεσε καν, για να το επιβάλλει, ο θεωρητικά «προϊστάμενος του Λιβαδειώτη», ο Γερμανός!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ