(Τζιμ) Άνταμς, ο… μικρός σερίφης των Αμερικανών!

(Τζιμ) Άνταμς, ο… μικρός σερίφης των Αμερικανών!

Οι Αμερικανοί πήραν την ποδοσφαιρική ταυτότητα των Άγγλων και ο Βαλένσια τρομοκράτησε τους Ολλανδούς

Άντε τώρα να βγάλεις άκρη. Θεωρητικά μιλώντας, η Ολλανδία και η Αγγλία ήταν τα μεγάλα φαβορί για να νικήσουν Εκουαδόρ και Ηνωμένες Πολιτείες. Όχι μόνο δεν νίκησαν αλλά άμα τα βάλουμε κάτω, θα διαπιστώσουμε ότι οι αντίπαλοί τους ήταν καλύτεροι. Κοντολογις, Εκουαδόρ και ΗΠΑ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το «μπαμ». Το άξιζαν με το ακομπλεξαριστο παιχνίδι τους και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Οι Άγγλοι τα βρήκαν και άλλη μία φορά σκούρα απέναντι στους Αμερικανούς σε Μουντιάλ. Η μεσαία γραμμή των Αμερικανών… κεντούσε στο γήπεδο με επικεφαλής τον μικροσκοπικό Άνταμς ο οποίος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης. Ο 23χρονος χαφ που είναι αρχηγός των ΗΠΑ αποτελεί στόχο της manchester united είναι πολύ πιθανό να είναι ένα από τα μεγάλα της αστέρια της, την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Στο χθεσινό παιχνίδι έλαμψε με το ακατάπαυστο τρέξιμο και τις πολύ σωστές επιλογές του.

Γενικά η Αμερική έτρεξε πολύ και πίεσε πάνω στην μπάλα δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην ομάδα του Σαουθγκειτ που άργησε πολύ να κάνει αλλαγές και άφησε τον Μάουντ να περιφέρει μέχρι τέλους την ανήμπορος του στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι αν έπρεπε να έχει νικητή αυτός ήταν η Αμερική. Οι παίκτες της είχαν πολύ σωστές τοποθετήσεις δεν επέτρεπαν στους Αγγλους να περάσουν την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές τους και έβγαιναν πάρα πολύ γρήγορα στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το Insta Story του Μαρσέλο και η προετοιμασία στην Ισπανία (pic)

Ο Πουλισικ έμοιαζε ασταμάτητος και έκανε πάρα πολύ δύσκολη τη ζωή του Τρίπιερ. Τα έξι γκολ που έβαλαν οι Άγγλοι στο Ιράν αποτελούν ήδη μία μακρινή ανάμνηση. Αν τους έβλεπε κανείς ξεθυμασμένους στο τέλος της συνάντησης να περιμένουν πώς και πώς το σφύριγμα του διαιτητή για να φύγουν με την ισοπαλία θα το καταλάβαινε. Καπως έτσι ήταν τα πράγματα και για τους Ολλανδούς. Η ομάδα του Φαν Χαλ έμοιαζε ανερμάτιστη στο γήπεδο με παίκτες χωρίς συγκεκριμένους ρόλους και λάθος τοποθετήσεις.

Παίζοντας με τρία στόπερ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε μία αξιοπρεπή αμυντική λειτουργία. Αν μάλιστα ο δαιμόνιος αρχηγός του Εκουαδόρ ο Βαλένσια, έμενε μέχρι το μέχρι το τέλος το παιχνίδι τότε δεν αποκλείεται να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ οδηγώντας την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη. Είμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική και το μόνο σίγουρο είναι πως Ολλανδία και Αγγλία πέταξαν στα σκουπίδια την ευκαιρία που είχαν να καμαρώσουν από τώρα τη συμμετοχή τους στη φάση των πρώτων νοκ άουτ παιχνιδιών.

Οσα είδαμε και από τις δύο σπουδαίες -θεωρητικά- ομάδες δεν πείθουν ότι έχουν την ικανότητα να πάνε μακριά τη βαλίτσα. Ενδεχομένως η εικόνα τους αλλάξει από δω και πέρα. Συμβαίνουν τέτοιου είδους θεαματικές αλλαγές στις μεγάλες διοργανώσεις. Ετσι όμως όπως έπαιξαν, έδειξαν ότι έχουν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ασθενικές μεσαίες γραμμές. Η Αμερική με παίκτες που αγωνίζονται στα αγγλικά γήπεδα έχει την ικανότητα να περάσει στην επόμενη φάση.

Ειναι μία νεανική ομάδα που τρέχει ακατάπαυστα και με παίκτες όπως ο Άνταμς, ο Πουλισικ και ο Γουεα μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Η Αγγλία έχει θέματα στη μεσαία γραμμή αλλά και βάθος στο ρόστερ για να τα αντιμετωπίσει. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί ερωτηματικό γιατί ο Γκριλις έρχεται συνέχεια από τον πάγκο και ο Μάουντ δεν ξεκολλάει από την εντεκάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ