Η Ελλάδα στα δύο. Όπως Άνω και Κάτω Πετράλωνα

Η Ελλάδα στα δύο. Όπως Άνω και Κάτω Πετράλωνα

Ο Κώστας Καίσαρης, ανησυχεί και προβληματίζεται. Αν χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, τα Επτάνησα που θα τοποθετηθούν; Στη Βόρεια, ή στη Νότια Ελλάδα; Με τη Λήμνο τι θα γίνει;

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. Ότι θα κοπεί η Ελλάδα στη μέση, αν χάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία, επειδή ένας βουλευτής, σιγοντάριζε το σύνθημα, «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Επειδή ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, είπε «θα χωρίσουμε στην Ελλάδα στα δύο».

ΣΑΣ λέω λοιπόν, ότι ουδείς ασχολείται. Οι λαοθάλασσες την οπαδών και τα οργισμένα ποτάμια, που ξεχειλίζουν από οργή και αγανάκτηση, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας της αθλητικογράφων. Το επαναλαμβάνω, προκειμένου να εμπεδωθεί. Ουδείς ασχολείται. Ακυρώνουν κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ, μέσα στη Τούμπα στο 90′, που θα του έδινε πρωτάθλημα, ύστερα από 34 χρόνια και δεν ανοίγει μύτη. Κάνουν συλλαλητήριο για το πρωτάθλημα που τους κλέβουν και μαζεύουνε 5.000 κόσμο. Κι όταν οι ίδιοι λένε για πέντε χιλιάδες, καταλαβαίνεις, ότι πάνω από τρεις χιλιάδες δεν ήντουσαν με τίποτα.

ΤΡΕΙΣ χιλιάδες νοματαίοι δηλαδή θα χωρίσουνε την Ελλάδα στα δύο; Σοβαροί να είμαστε. Τρεις χιλιάδες μαζεύει κάθε Σάββατο ο Ρεμος. Άμα είναι έτσι, να ξεκινήσουνε μαζί με τον Τζανή του Νάμμος να κάνουνε τη Μύκονο ανεξάρτητο κράτος. Κι αν όχι ολόκληρη τη Μύκονο, τη παραλία της Ψαρούς. Και για να έχουμε καλό ρώτημα, πως θα τη χωρίσουνε την Ελλάδα; Που ακριβώς, θα γίνει ο διαχωρισμός; Από Πρέβεζα, Άρτα, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και πάνω θα είναι η Άνω Ελλάδα; Κι από Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Φθιώτιδας, η Κάτω Ελλάδα; Σαν τα Άνω και Κάτω Πετράλωνα, που χωρίζουν, οι γραμμές του Ηλεκτρικού; Κι η Κέρκυρα και τα άλλα Επτάνησα, που θα πάνε; Στην Ελλάδα του Βορρά, η στη Ελλάδα του Νότου; Τη Λήμνο, τι θα τη κάνουνε; Θα τη στριψουνε; Κορώνα, θα πάει στο Βορρά, γράμματα στο Νότο; Τους Αρειανούς και τους Ηρακληδείς, τους ρώτησε ο Τουρσουνίδης, αν γουστάρουνε να είναι μαζί τους; Δεν είναι απλά πράματα αυτά.
Κι οι επικεφαλείς αυτής της κίνησης θα πρέπει να τα ξεκαθαρίσουν.

ΜΟΝΟ σαν καλαμπούρι μπορείς να δεις αυτή την ιστορία. Να πάρεις στα σοβαρά δύο-τρεις χιλιάδες καυλαντιστές δεν υπάρχει περίπτωση. Το ξαναλέμε λοιπόν, για μία ακόμα φορά. Ουδείς ασχολείται. Ουδείς ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Πριν τριάντα χρόνια, το 1988, όταν πήγε να χάσει το πρωτάθλημα η Λάρισα, η Ελλάδα πράγματι πήγε να κοπεί στα δύο. Σήμερα για τον ΠΑΟΚ και τον κάθε ΠΑΟΚ, στη καραπουτσ@κλάρα τους. Ο Σπύρος Φωκάς και άγχος και αγωνία έχει. Μάτι δεν μπορεί να κλείσει τη νύχτα. Όχι για τον ΠΑΟΚ. Για τη πάρτη του. Επειδή ξέρει ότι δεν ξαναβγαίνει βουλευτής. Γι αυτό και τρέχει στα συλλαλητήρια. Γι αυτό, ανεβαίνει στην εξέδρα και φωνάζει, «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Για τη πάρτη του. Μπας και ψήσει τίποτα βαζιβουζούκους και τον ξαναψηφίσουνε. Κι άλλα, ακόμα χειρότερα θα κάνει, μπας και ξαναβγεί.

ΚΙ ΑΠΟ κοντά, αυτή η θλιβερή περίπτωση, που ακούει στο όνομα Βασίλης Λεβέντης: «Να επιστραφούν οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα να κρίνεται στο γήπεδο. Όχι στα δικαστήρια». Να καταργηθούν δηλαδή και οι Νόμοι και οι Κανονισμοί. Και γιατί όχι, να μην καταργηθούν και οι διαιτητές. Να παίζουνε μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές. Αντρίκια, τίμια και καθαρά. Χωρίς φάουλ, χωρίς οφσάιντ χωρίς πέναλτι. Χωρίς διαιτητές και βοηθούς. Κι όποιος βάλλει τα περισσότερα γκολ, θα είναι ο νικητής. Κι ο παμπόνηρος γέροντας που ακούει στο όνομα Βασίλης Λεβέντης, δεν τα είπε αυτά τυχαία. Η Θεσσαλονίκη είναι η Νο1 εκλογική βάση της αποκαλούμενης Ένωσης Κεντρώων. Οι Έλληνες άλλωστε διακρίνονται από σοφία σχετικά με τις πολιτικές επιλογές τους. Βενιζέλος, Τζοχατζόπουλος, Παπαγεωργοπουλος, Ψωμιάδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ζουράρις κλπ επιβεβαιώνουν τα υψηλά κριτήρια των Θεσσαλονικέων ψηφοφόρων.

ΠΟΙΟΣ ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Σήμερα που μιλάμε, ο Παναθηναϊκός έχει υποβιβαστεί. Και εις διπλούν μάλιστα. Μία που δεν μπορεί να πάρει άδεια κι άλλη μία, για το -9 για τις οφειλές σε Λέτο Τοτσέ και Εσιέν. Κι έγινε πρώτο θέμα στα αθλητικά σάιτ, ότι πήγανε καμιά δεκαριά, οπαδοί στα γραφεία της ΠΑΕ. Δέκα νοματαίοι. Κι η Κυβέρνηση, τρέμει δήθεν το πολιτικό κόστος μη σκάσει ο Παναθηναϊκός στα χέρια της. Και αδιαφορεί που σκάνε καθημερινά από οικονομική ασφυξία κάποια εκατομμύρια Έλληνες. Κι όταν οι Έλληνες αδιαφορούν για την ίδια τους τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, θα χαλάσουνε τη ζαχαρένια τους για τη μπάλα; Ουδείς κίνδυνος λοιπόν, να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο υφίσταται. Κι ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Ο μικρόκοσμος των αθλητικογράφων ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα. Όσο για τα φαινόμενα τύπου Σπύρου Φωκά- Κώστα Ζουράρι στη Θεσσαλονίκη και Δ.Καμμένου στον Πειραιά κλπ, η ευθύνη, δεν ανήκει σ αυτούς. Ανήκει στους βαζιβουζούκους που τους επέλεξαν και τους έστειλαν στη Βουλή. Κι αν ο Φωκάς πράγματι το παρατράβηξε, χάλασε τη σούπα; Είναι δηλαδή, ο μοναδικός, υποψήφιος, ανάμεσα στους τριακόσιους, για Όσκαρ γραφικότητας; Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων είναι μεγάλος. ( Κι αν αύριο σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, κι αλλάξει η απόφαση και πάει να χάσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ και πάλι δεν θα τρέχει κάστανο. Άντε αυτοί που θα βγούνε στο δρόμο να είναι τέσσερις χιλιάδες)

Στη μουσική επιλογή Otis Taylor-Hey Joe.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ