Τα «μνημόνια» είναι… ευλογία!

Τα «μνημόνια» είναι… ευλογία!

Μετά τις αποφάσεις του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος να βγει στις ξένες αγορές…

Μας το έλεγαν (και το επαναλαμβάνουν) εδώ και τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας ότι το μνημόνιο είναι… καλό, αλλά δεν τους πιστεύαμε. Να που βρίσκει εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο και φέρνει αποτελέσματα!

Η περίπτωση του Ολυμπιακού είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προηγήθηκε η ανακοίνωση της πρόωρης «έξωσης» για τους παίκτες του Ολυμπιακού και κάποιοι από αυτούς προπονούνται μόνοι στο σπίτι, ενώ στο ματς με την Κέρκυρα υπήρχε και «επιτηρητής» στην εξέδρα, καθώς ο νέος προπονητής έβλεπε την καινούργια του ομάδα.

Τι ακριβώς είδε ο Πέδρο Μαρτίνς που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη; Τον Κώστα Φορτούνη να σκοράρει και να δημιουργεί. Άνοιξε το δρόμο για το πρώτο γκολ, πέτυχε το τρίτο, έφτιαξε και το τέταρτο. Τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να βρίσκει και πάλι δίχτυα και να πιάνει τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή των σκόρερ και να μοιράζει και ασίστ. Τον Κέβιν Μιραλάς να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό στην εκπνοή του ημιχρόνου και τον Ταχτσίδη να δυσκολεύεται στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά να βγάζει την μπάλα μπροστά. Το ίδιο πρόβλημα είχε και ο Ρομαό και δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο κόκκινοι του άξονα παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα.

Τον Μάριν να έχει κέφι αλλά όχι και ουσία και τους Κούτρη και Ελαμπντελαουί να μην παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες για να ανέβουν στην πλευρά (τους). Τους Ένγκελς και Νικολάου να παίζουν ξανά μαζί μετά τον αγώνα του Τορίνο απέναντι στην Γιουβέντους και τον Προτό όχι μόνον να είναι δραστήριος και πάλι αλλά και να τρέχει στο τέλος του ματς για να συγχαρεί τον πρωτάρη Βρουσάι μετά το γκολ που πέτυχε. Ο μικρός λειτούργησε υποδειγματικά στο πλασέ που επιχείρησε, ενώ και ο Ανδρούτσος μπήκε στο δεξί άκρο της άμυνας-τον Μαρτίνς που χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μισό υποθέτουμε ότι θα τον γνωρίζει καλά ο Πορτογάλος προπονητής.

Βεβαίως και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αξιόπιστο το δείγμα του συγκεκριμένου 90λεπτου, καθώς ο Μαρτίνς προφανώς θα έχει δει κι άλλα ματς του Ολυμπιακού και τα συμπεράσματά του θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Απλά η κίνηση του Μαρινάκη να φέρει από τώρα τον επόμενο κόουτς λειτούργησε θετικά και προς όλες τις κατευθύνσεις. Άλλαξε η ψυχολογία και των παικτών και του κόσμου που τούτη τη φορά ασχολήθηκε με τα προβλήματα του Παναθηναϊκού και όχι με αυτά της δικής του ομάδας.

Μπορεί η βαθμολογία να μένει αμετάβλητη, όμως υπάρχει η αλλαγή στη διάθεση όλων και αυτό αν μη τι άλλο είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Κι αφού πάρει τις αποφάσεις του ο Μαρτίνς για ότι είδε και θα δει από το υπάρχουν ρόστερ, τότε ακολούθως θα έχει την ευχέρεια ο Ολυμπιακός να βγει και στις ξένες αγορές για να φτιάξει τη νέα του ομάδα. Έτσι κι αλλιώς το μνημόνιο είναι για κάποιους από τους παίκτες του και δεν έχει σχέση με το δικό του μέλλον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ