O Φερνάντο που καμαρώνουμε και ο Κριστιάνο που το χάνει…

O Φερνάντο που καμαρώνουμε και ο Κριστιάνο που το χάνει…

Ο Σάντος ήταν ο MVP της Πορτογαλίας στον θρίαμβο επί της Ελβετίας δείχνοντας στον Ρονάλντο πως πάνω από όλους είναι η ομάδα

Ήταν ο MVP του αγώνα χωρίς να χρειαστεί να πατήσει το χορτάρι ούτε δευτερόλεπτο. Τον επιβράβευσε ακόμη και η κορυφαία «Εκίπ» βαθμολογώντας τον με 9 ως τον κορυφαίο μιας αναμέτρησης βγαλμένη από τα… best of της Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος.

Βλέπετε ο… καρπουζάς, κατά την «αλάνθαστη» κρίση των Ελλήνων, δεν «μάσησε» να βγάλει στην σέντρα τον απόλυτο σταρ της ομάδας του, τον έναν από τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο εδώ και μια 15ετια τουλάχιστον. Ο Σάντος που τον ζήσαμε για χρόνια στα μέρη μας ως προπονητή σχεδόν όλων των μεγάλων ομάδων μας (μόνο τον Ολυμπιακό δεν προπόνησε) και βεβαίως της Εθνικής μας οδηγώντας την στους «16» του Μουντιάλ το 2014, μια «ανάσα» από τα προημιτελικά που χάθηκαν για ένα πέναλτι, και έχουμε κάθε λόγο να τον καμαρώνουμε (ξανά) για αυτά που πετυχαίνει στην εθνική της χώρας του.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στην ΑΕΚ με Πινέδα!

Με την Πορτογαλία έχει πάρει το Ευρωπαϊκό σε τελικό με την Γαλλία, στην Γαλλία, έχει πάρει το Nations League και έχει βάλει πλώρη για το… precius του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και είναι αποφασισμένος, όπως έδειξε περίτρανα, να πάει μέχρι τέλους με ή χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Φερνάντο Σάντος που πολλάκις έχει αποδείξει στην λαμπρή καριέρα του πως δεν είναι από αυτούς που συμβιβάζονται εύκολα. Δεν διστάζει να δείχνει όποτε χρειάζεται υπενθύμιση ποιος είναι το αφεντικό στην ομάδα και ποιος είναι πάνω από όλους. Η ομάδα. Κάτι που προφανώς έχει ξεχάσει ο Ρονάλντο που στα γεράματα δείχνει να… ξεκούτιανε. Ο Κριστιάνο που δεν μπορεί να διαχειριστεί το «εγώ» του που θεωρεί ότι είναι πάνω από την εθνική του ομάδα αφήνοντας σε μια τόσο σημαντική στιγμή της τρανής καριέρας του μια πικρή γεύση. Τώρα στα τελειώματα μιας καριέρας που θα μνημονεύεται στους αιώνες των αιώνων δίπλα στα ονόματα των Θρύλων, Πελέ, Μαραντόνα και Μέσι.

Αυτό που έκανε στον χθεσινό προημιτελικό της Πορτογαλίας με την Ελβετία ο Σάντος δεν έστειλε απλά το μήνυμα στον ξενερωμένο Ρονάλντο αλλά έκανε… μπετόν την εθνική του που έδωσε την καλύτερη παράσταση στη διοργάνωση θέλοντας συνάμα να αποδείξει πως μπορεί και χωρίς το… καλύτερο ασημικό της. Ο Φερνάντο Σάντος που συγκαταλέγεται σε αυτή την κλειστή ομάδα των τοπ κλας προπονητών που δεν είναι «εθισμένοι» στην καρέκλα, έτοιμοι να θυσιάσουν και την ίδια την αξιοπρέπεια τους κάνοντας πως δεν είδαν, δεν άκουσαν. Σε ένα γκρουπ σπουδαίων ανθρώπων πάνω από όλα που ξέρουν να δίνουν μαθήματα συμπεριφοράς εκτός από ποδοσφαίρου.

Για τον Φερνάντο που καμαρώνουμε και τον Ρονάλντο που έχει την ευκαιρία να το πάρει αλλιώς και να αποδείξουμε πως είναι ηγέτης και όχι… παρτάκιας σε μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές με την φανέλα της εθνικής του θα ήταν ιδανικό ένας μεγάλος τελικός στο Μουντιάλ. Απέναντι στο Μαρόκο είναι το φαβορί για τα ημιτελικά, χωρίς όμως να σημαίνει πως θα έχει εύκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που απέκλεισε Βέλγιο και Ισπανία.

Και αν η μοίρα τα φέρει έτσι και μπορέσει ο Σάντος να οδηγήσει την Πορτογαλία στην κορυφαία στιγμή της, τότε πραγματικά θα ήταν ονειρικό να βρει απέναντι του, το απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου την Αργεντινή του Μέσι, στον τελικό των τελικών των δύο κορυφαίων της εποχής μας. Εκτός και αν ο Κριστιάνο «νικηθεί» από τον εγωισμό του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ