Ο Ολυμπιακός παίζει μπάσκετ «βγαλμένο» απ’ το 2030

Ο Ολυμπιακός παίζει μπάσκετ «βγαλμένο» απ’ το 2030

Ήταν μια μαγική παράσταση των «ερυθρόλευκων», ήταν δίχως άλλο μια επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρωλίγκας κι αυτό λέει πολλά.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στην Ευρωλίγκα, παρουσιάζοντας μπάσκετ από άλλον… πλανήτη κόντρα στην πρωτοπόρο της διοργάνωσης, Φενέρ.

Ήταν μια μαγική παράσταση των «ερυθρόλευκων», ήταν δίχως άλλο μια επίδειξη δύναμης απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρωλίγκας κι αυτό λέει πολλά.

Διαβάστε επίσης: Μπακς – Γουόριορς 128-111: Οδοστρωτήρας Γιάννης και πάρτι για το Μιλγουόκι

Κι αυτή η επίδειξη δύναμης δεν έχει να κάνει μόνο με τις διαστάσεις που πήρε το σκορ (94-67) αλλά κυρίως με το μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα του Πειραιά.

Αυτά που παρουσίασαν ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του στον αποψινό αγώνα με τη Φενέρ, ανήκουν σε μπάσκετ της επόμενης δεκαετίας.

Ναι, χωρίς υπερβολή, ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) κι έκανε «πάρτι» κόντρα στην τουρκική ομάδα.

Μετά το κρεσέντο εναντίον της Βίρτους, ήρθε μιαν ακόμα μαγική βραδιά για τους πειραιώτες, με τον Ολυμπιακό να «πατάει γκάζι» και ν’ αφήνει… χιλιόμετρα πίσω την αντίπαλό του.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα κι επί της ουσίας «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο.

Κι αυτή η κυριαρχία είχε να κάνει με την εικόνα του Ολυμπιακού και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Από τη μία η άμυνα που «κράτησε» τη Φενέρ στους 11 πόντους κι απ’ την άλλη η επίθεση που «πέταγε φωτιές», καθώς ο Ολυμπιακός πέτυχε 31 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο ίδιο τέμπο όμως πήγαν οι πειραιώτες και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς ολοκλήρωσαν το ημίχρονο πετυχαίνοντας σχεδόν 60 πόντους. Και για να είμαστε ακριβείς το σκορ ήταν 58-31.

Ήταν εμφανές πως η ελληνική ομάδα είχε μπει με ρυθμούς… Βίρτους στο ματς και τούτο επιβεβαιώθηκε και από την διαφορά, καθώς η νίκη επί της πρωτοπόρου με 27 πόντους διαφορά φανερώνει πολλά.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε 94 πόντους βρίσκοντας σκορ από τους ψηλούς (Φαλ και Μπολομπόι) αλλά και από τα μακρινά σουτ, καθώς τα ποσοστά των πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξωπραγματικά.

Το θέαμα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός είναι απολαυστικό και υπάρχουν στιγμές που οι πειραιώτες είναι ασταμάτητοι, όπως φάνηκε όταν έτρεξαν στην επίθεση μετά από φανταστικές άμυνες.

Το ρεκόρ των ερυθρόλευκων είναι πλέον στο 9-4 με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν νικήσει, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια και Φενέρ και θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Μπαρτζώκα να κάνει το 10-4 με μια νίκη επί της Βιλερμπάν.

Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός και η καθολική αναγνώριση του θεάματος που προσφέρουν οι ερυθρόλευκοι.

Δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν έτυχε. Πέτυχε και μάλιστα με το… παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ