Παναθηναϊκός : Ο πιο δυνατός μυς

Παναθηναϊκός : Ο πιο δυνατός μυς

Τα πλέι όφ είναι περισσότερο διαχείριση συναισθημάτων και ο Παναθηναϊκός επέβαλε το δικό του ψυχισμό στους Ισπανούς από τα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα. Όλα ξεκινούν από το μυαλό και στα πλέι οφ είναι ο πιο δυνατός μυς…

Στο πρώτο πεντάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού σε έκανε να τρίβεις τα μάτια σου! Ο Παναθηναϊκός μπήκε αφιονισμένος να δεν άφησε τη Ρεάλ ούτε ανάσα να πάρει.

Μόνο έτσι θα κατάφερνε άλλωστε να της κόψει τον αέρα, αλλά και να επιβάλει το δικό του τρόπο παιχνιδιού. Τα πλέι όφ είναι περισσότερο διαχείριση συναισθημάτων και ο Παναθηναϊκός επέβαλε το δικό του ψυχισμό στους Ισπανούς από τα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα.

Κλέψιμο του Καλάθη, εύκολο δίποντο, αμέσως στην επαναφορά κλέψιμο του Τζέιμς και τρίποντο.

Οι Ισπανοί στο πρώτο ματς αποδείχθηκαν εύθραυστοι. Με τον μοναδικό τους πλέι μέικερ, τον Ντόντσιτς, να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα από την εξαιρετική άμυνα του Αντετοκούνμπο και τους υπόλοιπους να μην μπορούν να βρουν ούτε καν χώρο για να σουτάρουν, τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να κερδίσει και να μην αφήσει τη Ρεάλ να τον αμφισβητήσει μέσα στο σπίτι του. Ο Πασκουάλ είχε έναν προπονητή μέσα στο γήπεδο, τον Καλάθη, ο οποίος δεν μπήκε στο τριπάκι να αναδειχθεί μέσα από το σκορ, αλλά μέσα από τη δημιουργία.

Η Ρεάλ απέτυχε να τον περιορίσει, όχι μόνο διότι αυτός είχε σε διαύγεια, αλλά κυρίως επειδή οι υπόλοιποι τέσσερις δούλευαν υποδειγματικά. Είχαν κίνηση χωρίς τη μπάλα, μετακινούσαν την άμυνα των Ισπανών, έκαναν αυτό που έπρεπε βάσει του πλάνου.

Ακόμα και όταν ο Λάσο γύρισε σε ζώνη την άμυνά του, με τη διαφορά στους 30 πόντους βέβαια, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ήταν έτοιμος πνευματικά. Δεν άρχισε να σουτάρει χωρίς μυαλό και χωρίς πλάνο. Κυκλοφόρησε τη μπάλα. Βρήκε τους διαδρόμους για λέι απ, βρήκε χώρους για ελεύθερα σουτ και κράτησε τη διαφορά.

Το ματς τελείωσε και ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν κέρδιζε με έναν πόντο, είναι στο 1-0. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρεάλ θα αντιδράσει. Είναι τεράστια ομάδα, με ποιότητα και παίκτες που διαθέτουν αθλητικό εγωϊσμό, που έχουν ταπεινωθεί.

Το θέμα είναι πως θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να διαχειριστεί το συναίσθημα της απόλυτης ευτυχίας και πως οι παίκτες του θα πειστούν ότι ξεκινούν τη σειρά από το 0-0.

Η νίκη στο πρώτο ματς ήρθε από την ενέργεια και την πιεστική άμυνα στο ξεκίνημα του αγώνα και είναι ερωτηματικό αν θα παίξει πάλι σε διάστημα 48 ωρών με την ίδια ένταση.

Όλα ξεκινούν πάντως από το μυαλό. Στα πλέι όφ, άλλωστε, είναι ο πιο δυνατός μυς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ