Μαρσέλο: Η απόσταση ανάμεσα στην κλάση και την προσφορά είναι ακόμα μεγάλη…

Μαρσέλο: Η απόσταση ανάμεσα στην κλάση και την προσφορά είναι ακόμα μεγάλη…

Αναζητείται ένας Μαρσέλο λειτουργικός, ενταγμένος πλήρως στην συλλογική προσπάθεια...

Όλοι οι καλοί χωράνε; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό είναι πραγματικό και σε κάθε αγώνα καλείται να το απαντήσει ο Μίτσελ. Το ερώτημα είναι βασανιστικό και εννοείται ότι η απάντηση του δίνεται από τον προπονητή πριν αρχίσει το ματς. Ορισμένες φορές η απάντηση δίνεται με την ανακοίνωση των ονομάτων της αποστολής. Στην προκειμένη περίπτωση η απάντηση που δόθηκε ενόψει της αναμέτρησης με τον Ιωνικό εκτός έδρας, ήταν πως όλοι οι καλοί δεν χωράνε. Κάπως έτσι βρέθηκε εκτός αποστολής ο Μαρσέλο.

Όχι γιατί είχε κάποιο τραυματισμό αλλά γιατί ο προπονητής του έκρινε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν του χρειαζόταν. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με θέματα που σχετίζονται με… τεχνικούς λόγους. Ξέρετε, παλιά όταν οι προπονητές ήθελαν να αποφύγουν την απάντηση για τον αποκλεισμό ή τη μη χρησιμοποίηση ενός ποδοσφαιριστή, μιλούσαν γενικά και αόριστα για τεχνικούς λόγους. Στην περίπτωση του Μαρσέλο, ο κόουτς έκρινε πως ο βαθμός ετοιμότητας του σπουδαίου Βραζιλιάνου δεν ήταν αυτός που επιθυμούσε.

Ο Μαρσέλο τα καταφέρνει μία χαρά επιθετικά όπως έδειξε και στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ατρόμητο, πέτυχε δύο γκολ και έκανε όσους βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στο Φάληρο να παραμιλούν. Ωστόσο το πρόβλημα με τις επιστροφές του παραμένει. Βήματα βελτίωσης της φυσικής του κατάστασης έχουν γίνει αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Μαρσέλο να μπορεί να ανταποκριθεί με άνεση στη θέση του αριστερού μπακ. Ανεβοκατεβάσματα δεν υπάρχουν όπως δεν υπάρχουν και οι επιστροφές στην άμυνα μετά από μία επιθετική προσπάθεια.

Από τη στιγμή που ο κόουτς έκανε την επιλογή να παίζει τρία δεκάρια προφανώς θέλει όλοι οι υπόλοιποι να προσφέρουν σε τέτοιο βαθμό ανασταλτικά ώστε να καλύπτουν τις αδυναμίες που προκύπτουν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τρεις που να μην…πολυμαρκάρουν ίσως και να τους σηκώνει μία ομάδα σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Τέσσερις, κάπως δύσκολο.

Το πρόβλημα εδώ μπορεί να εντοπιστεί στην απόφαση του Μίτσελ να μην πάρει καν στην αποστολή για το ματς με τον Ιωνικό τον Βραζιλιάνο διεθνή. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι φανερό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού περίμενε περισσότερα πράγματα από τον Μαρσέλο σχετικά με τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης.

Στο ματς με τον Ιωνικό οι ερυθρόλευκοι θα έχουν διαθέσιμο ως κλασικό αριστερό μπακ μόνο τον Ρέαμπτσιουκ. Θα μπορούσε λοιπόν θεωρητικά να υπάρχει και δεύτερος αριστερός μπακ στην αποστολή δηλαδή ο Μαρτσέλο. Ο Μίτσελ δεν τον πήρε γιατί ήθελε να του στείλει ένα ακόμα σαφές μήνυμα ότι πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να φτάσει στο επίπεδο των υπόλοιπων συμπαικτών του.

Ότι έχουν περάσει τόσοι μήνες χωρίς ο Βραζιλιάνος να τα έχει καταφέρει να επανέλθει συνιστά πρόβλημα όπως πρόβλημα είναι για τον Μίτσελ η διαχείριση ένας τόσο σπουδαίου ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι μέσα στο γήπεδο φαίνονται οι τρανταχτές αδυναμίες του στη φυσική κατάσταση. Στο γήπεδο ο κάθε παίκτης, όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι, βρίσκεται με βάση την ικανότητα του να προσφέρει.

Κάθε οπαδός του Ολυμπιακού θέλει να βλέπει τον Μαρσέλο. Πολύ περισσότερο η διοίκηση και ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων που έκανε νέα οικονομική υπέρβαση για να τον φέρει στο λιμάνι. Το ίδιο και ο προπονητής. Μόνο που θέλει να τον βλέπει λειτουργικό, ενταγμένο στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση η απόφαση για αποκλεισμό του Μαρσέλο. Το μάρτυρα και η αντίδραση του παίκτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντικειμενικά ανοίγει πάλι τη συζήτηση για ενδεχόμενη παραχώρησή του. Περνάει όμως το μήνυμα ότι για να παίζεις πρέπει να αποδεικνύεις ότι ανάμεσα στην κλάση σου και την προσφορά σου δεν γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ