Σαμασέκου: Το «δώρο» από το Μάλι που ο Μίτσελ έκανε στον Εμβιλά

Σαμασέκου: Το «δώρο» από το Μάλι που ο Μίτσελ έκανε στον Εμβιλά

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου τρέχει για όλους. Και αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολυτέλεια που πληρώνεται ακριβά.

Η ασίστ προς τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί – ηθελημένη ή όχι – τον έβαλε στη ζώνη των… εύκολα μετρήσιμων χθες βράδυ στο «Βικελίδης». Και όμως ο Ντιαντιέ Σαμασέκου είναι από εκείνη την δεξαμενή του ποδοσφαίρου που οι παροικούντες της χτίζουν καριέρα δίχως η προσφορά τους να μπορεί να θεωρηθεί μετρήσιμη δια γυμνού οφθαλμού: ball winning midfielder και μάλιστα αυθεντικός.

Οκτάρι που στέκεται ψηλά και στήνει παραγάδι προκαλώντας εκείνο το λάθος που θα ανοίξει το μαγικό κουτί του επιθετικού transition. Κάποιος που εν έτη 2019 έφτασε να γίνει «φάκελος» για το scouting της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έγινε και δεν θα γίνει «Διάβολος».

Δεν μπορεί να γίνει και περιττός όμως σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ειδικά τώρα που ο λογαριασμός λέει τα ίσια ανάποδα: Έρχονται 19+1 ματς ως το φινάλε σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τα 13+1 με αντιπάλους ΑΕΚ (5), Παναθηναϊκό (3), ΠΑΟΚ (3), Άρη (2) και όποιος ενδεχομένως προκύψει για τον τελικό του κυπέλλου.

Πώς θα τα ταιριάξει ο Μίτσελ

Σα να λέμε; Άλλο στιλ αντιπάλων. Άλλα ζητούμενα στον αγωνιστικό χώρο. Άλλες ανάγκες από το «Χουάνγκ και τρία 10άρια» που έχει κάνει τον Γιαν Εμβιλά να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει τρέχοντας για όλους. Χθες ο Γάλλος ήταν ο γνωστός σπουδαίος Εμβιλά που άλλος σαν εκείνον κανείς στα μέρη μας. Γιατί; Διότι είχε κάποιον που έτρεχε μαζί του, ου μην που έτρεχε και για εκείνον.

Πως θα τα ταιριάξει ο Μίτσελ; Ένας Θεός ξέρει. Χθες επέστρεψε και ο Ματιέ Βαλμπουενά, σε μια πράξη που άφησε τον Κώστα Φορτούνη εκτός αποστολής. Ο Ολυμπιακός έχει Φορτούνη, Βαλμπουενά, Χάμες, Μπιέλ, Χουάνγκ σε μια συλλογή σπάνια. Και βέβαια Μασούρα, Γκάρι ως κλασικούς winger. Είναι επτά, υπό νορμάλ συνθήκες σύμφωνα με τις επόμενες ανάγκες ζήτημα να χωρούν τρεις πίσω από τον φορ και δύο στον πάγκο. Και οι Πειραιώτες ψάχνουν και κάτι ακόμη για τους wingers σε αυτή την τελευταία μεταγραφική εβδομάδα. Ποιος είπε άραγε πως όλοι οι καλοί χωράνε;

Η «ποιοτική υπεροχή» του Ολυμπιακού σε σχέση με τον ανταγωνισμό έρχεται από τη μεσαία γραμμή. Ο Εμβιλά με τον Χουάνγκ. Δίδυμο που δεν ταιριάζει στα ελληνικά «κυβικά». Χθες ο Σαμασέκου είπε δίχως λόγια πως θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μέλος αυτής της επίλεκτης παρέας, όχι σαν αντικαταστάτης αλλά ως βασικός σε μια 4-3-3 εκδοχή πιο ταιριαστή για ημιτελικούς κυπέλλου, playoffs κλπ. Μοιάζει λογικό ο Μίτσελ αργά ή γρήγορα να το δοκιμάσει. Ποιος ξέρει; Ίσως στη Τούμπα στη πρώτη Super League «αποστολή» του Φλεβάρη.

Ή αμέσως μετά στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ. Ο μέσος από το Μάλι χθες δεδομένα του… άνοιξε δουλειές. Με το σπαθί του. Και τα ατελείωτα χιλιόμετρα του που δεν άφησαν απάτητο ούτε εκατοστό στον αγωνιστικό χώρο του «Βικελίδης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ