Είναι απόλαυση να βλέπεις τον Ολυμπιακό

Είναι απόλαυση να βλέπεις τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι έχουν «τρελάνει» τα κοντέρ και παίζουν μπάσκετ από... άλλον πλανήτη

Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Κι αυτό βεβαίως δεν είναι απλώς μια παραδοχή αλλά η πραγματικότητα από το ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε ένα ακόμα «παράσημο» στην κορυφαία διοργάνωση μετά την παρέλαση στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα σύνολο που σπάει όλα τα κοντέρ.

Διαβάστε επίσης: Βενιαμίν Αμπόσι: Το αστεράκι του Θρύλου «έλαμψε» και έγραψε ιστορία (vid+pics)

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι μοναδικό, καθώς οι ερυθρόλευκοι συνδυάζουν θέαμα με ουσία κι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, όταν μιλάμε για το κορυφαίο επίπεδο.

Γιατί ο ανταγωνισμός στην Ευρωλίγκα είναι τεράστιος, ειδικά τη φετινή χρονιά που όλα είναι ανοιχτά σε κάθε παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άλμπα στη γερμανική πρωτεύουσα παίζοντας σ’ ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τον Σλούκα και τον Πίτερς.

Και τα πέτυχε διότι μιλάμε για μια ομάδα ικανή ν’ αντιμετωπίσει κάθε απουσία που μπορεί να προκύψει.

Έτσι έχει δημιουργήσει τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας και δεν χωρά αμφιβολία πως ο προπονητής των πρωταθλητών πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξαιρετική πορεία της ομάδας του λιμανιού.

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο το ατομικό ταλέντο των παικτών αλλά αυτή η συνοχή που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο παρκέ, είναι αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που αν μη τι άλλο κάνει τη διαφορά, βλέποντας κάποιος τον τρόπο με τον οποίο παίζει η ελληνική ομάδα.

Δεν είναι εύκολο να νικήσεις την Άλμπα στο Βερολίνο με 33 πόντους. Και ο Ολυμπιακός το έκανε χαλαρά, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η κανονική περίοδος μπαίνει στην τελική ευθεία και ο Ολυμπιακός με το 6-0 σερί που έχει στα τελευταία έξι ματς, βρίσκεται στο 17-7 και πλέον το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι να φτάσουν τουλάχιστον τις 22 νίκες.

Όλα δείχνουν ότι με 22 νίκες θα έχει εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα κι αυτό βέβαια σημαίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αυτή όμως είναι μια κουβέντα που τούτη την ώρα δεν απασχολεί τον προπονητή του Ολυμπιακού. Αυτό που θέλει τώρα ο Μπαρτζώκας είναι να συνεχίσει η ομάδα του σε αυτούς τους ρυθμούς και η αλήθεια είναι πως οι πειραιώτες έχουν πάει σε άλλη… πίστα με το μπάσκετ που παίζουν.

Σε μια… πίστα που καμιά άλλη ομάδα δεν μπορεί να παίξει τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα.

Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία να τονίσουμε ότι ο Ολυμπιακός προσφέρει απίστευτο θέαμα σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης.

Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια των ερυθρόλευκων γίνεται… sold out γιατί πολύ απλά όλοι θέλουν να θαυμάσουν την ομαδάρα που έχουν οι ερυθρόλευκοι κι αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ