ΑΕΚ: Οι «νέοι» Γαλανόπουλοι που έχει ανάγκη

ΑΕΚ: Οι «νέοι» Γαλανόπουλοι που έχει ανάγκη

Από την εκκίνηση της νέας εποχής για την ΑΕΚ, το 2013, οι Ακαδημίες του συλλόγου βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας όσον αφορά στις στοχεύσεις της ομάδας.

Από την εκκίνηση της νέας εποχής για την ΑΕΚ, το 2013, οι Ακαδημίες του συλλόγου βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας όσον αφορά στις στοχεύσεις της ομάδας. Η Ένωση ήθελε να επενδύσει στα τμήματα υποδομής, φτάνοντας σταδιακά στο να προωθήσει παίκτες από τα «σπλάχνα» της στην πρώτη ομάδα.

Όλη αυτή η ιστορία πέρασε από διάφορες διαδικασίες, με αλλαγές προσώπων, επιστροφές, προσθήκες, προκειμένου να φτάσουμε στο τώρα και στο πλάνο που είναι σε εξέλιξη για τις Ακαδημίες. Με την παρουσία των Ζήκου-Σαμαρά και τη στήριξη του επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη.

Αυτό το πρότζεκτ στην ΑΕΚ φιλοδοξούν πως μπορεί όχι μόνο να λειτουργήσει, αλλά να έχει και άμεσα αποτελέσματα. Με παίκτες από τα τμήματα υποδομής να «δουλεύονται» κατάλληλα και να παίρνουν τις ευκαιρίες τους στην πρώτη ομάδα. Όπως οι Κωνσταντίνος Σταμούλης και Γιάννης Τσιβελεκίδης (δεξί μπακ και στόπερ αντίστοιχα) που επιλέχθηκαν από τον Μανόλο Χιμένεθ για το σημερινό φιλικό με την Τσουκαρίτσκι.

Πρόκειται για δύο παιδιά που βρίσκονται για χρόνια στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, έχουν… σκαρφαλώσει βήμα-βήμα τα τμήματα υποδομής και που οι προπονητές τους, πιστεύουν πολύ. Με τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές να έχουν από σήμερα κιόλας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους.

Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε πέρυσι ο Κώστας Γαλανόπουλου, που πλέον αποτελεί σταθερό κομμάτι του ρόστερ της ΑΕΚ. Αποτελώντας την πρώτη περίπτωση παίκτη από τις Ακαδημίες της Ένωσης, που φτάνει σε σταθερό επίπεδο στην πρώτη ομάδα, από το 2013 και μετά.

Είναι σαφές πως το να «βγει» όλο αυτό το πρότζεκτ, αποτελεί ζητούμενο για την ΑΕΚ. Η οποία έχει ρίξει μεγάλο βάρος στις Ακαδημίες και προσδοκά να κάνει σταδιακά πράξη, έναν δύσκολο στόχο. Που πάντως, τον έχει ανάγκη, αφού η επιστροφή στη θέση που θέλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, προϋποθέτει και παραγωγικές υποδομές. Με την ΑΕΚ να έχει ανάγκη από «νέους» Γαλανόπουλους, που θα αποτελέσουν με τα χρόνια το κορμό της αλλά και της εθνικής ομάδας. Αφού ήδη ο 19χρονος χαφ που ξεχωρίζει με την Ελπίδων, είναι… έτοιμος για το επόμενο βήμα. Με το όνομά του να βρίσκεται εδώ και καιρό στο μπλοκάκι του Μίκαελ Σκίμπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ