Ο Φορτούνης του γκολ/ασίστ ανά 67.5 λεπτά, τα 21 γκολ σε 7 ματς και η σύγκριση…

Ο Φορτούνης του γκολ/ασίστ ανά 67.5 λεπτά, τα 21 γκολ σε 7 ματς και η σύγκριση…

Ο Μίτσελ τον εμφάνισε ξανά μετά από 20 ημέρες και ο Φορτούνης έδειξε γιατί/πώς η παρουσία του δρα ευεργετικά στην επιθετική ζωή του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ το έχει πάρει απόφαση. Ο Κώστας Φορτούνης θα είναι μόνιμο κομμάτι της αγωνιστικής εξίσωσης του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα. Ασχέτως θέσης, ο Ισπανός τεχνικός, μετά και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έχει κατασταλάξει, πλέον, στο συμπέρασμα πως ο Έλληνας επιτελικός μέσος είναι απαραίτητος στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Και όσα προσφέρει η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, αλλάζουν ουσιαστικά την απόδοση και κυρίως την αποτελεσματικότητα των πρωταθλητών.

Από τη στιγμή που ο 59χρονος τεχνικός ξεκίνησε να μιλάει με αριθμούς και στατιστικά, ήταν επόμενο να ασχοληθεί και με όσα έχει καταγράψει ως αριθμούς φέτος ο Φορτούνης. Με τα στοιχεία να μην είναι απλώς εντυπωσιακά. Αλλά να καταγράφουν με τρόπο εντυπωσιακό την επίδραση του 30χρονου δεκαριού του Ολυμπιακού στη βελτίωση της επιθετικής εικόνας της ομάδας του. Με τον ίδιο, να είναι ο δεύτερος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα σε παραγωγή ασίστ ή γκολ ανά λεπτό!

Διαβάστε επίσης: Σπουδαία διάκριση για τον Θρύλο: Υποψήφιοι για MVP της Euroleague οι Βεζένκοφ και Σλούκας

Επί της ουσίας ο Φορτούνης ξεκίνησε να παίζει και να έχει ενεργό ρόλο στον Ολυμπιακό μετά την προετοιμασία στην Ισπανία. Καθώς μπορεί έως τότε να είχε 4 συμμετοχές, αλλά αυτές μεταφράζονταν σε μόλις 18 αγωνιστικά λεπτά, που μαζί με τις… καθυστερήσεις των αγώνων, δεν ξεπερνούσαν το μισάωρο.

Από τις 21 Δεκεμβρίου και τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο «Φόρτου», πέτυχε δύο γκολ και ξεκίνησε να παίζει και να έχει σημαντικό ρόλο, ο Ολυμπιακός άλλαξε την… παραγωγή του. Σε αυτά τα 7 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί βασικός ο Φορτούνης, η ομάδα του Πειραιά έχει πετύχει συνολικά 21 γκολ. Με τον ίδιο να έχει άμεση συμμετοχή σε 7 εξ αυτών, αλλά έμμεση σε τουλάχιστον άλλα 5, στα οποία μπορεί να μην σκόραρε, έβγαλε ασίστ ή κέρδισε πέναλτι, αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις να συμβεί αυτό. Όπως ακριβώς συνέβη κόντρα στον Παναιτωλικό. Όπου όχι μόνο «μοίρασε» τα δύο από τα 6 γκολ του Ολυμπιακού, αλλά παράλληλα «έφτιαξε» τη φάση του κερδισμένου πέναλτι από τον Κανός.

Με τις δύο τελικές πάσες στην αναμέτρηση με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ο Φορτούνης έφτασε τις 101 ασίστ στην καριέρα του με Ολυμπιακό, Καϊζερσλάουτερν, Αστέρα Τρίπολης και παράλλήλα απογείωσε τους φετινούς αριθμούς του με τη φανέλα των πρωταθλητών. Επιβεβαιώνοντας πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στο χορτάρι.

Συγκεκριμένα, σε μόλις 474 αγωνιστικά λεπτά τη φετινή σεζόν στη Super League, ο «Φόρτου» έχει 3 ασίστ, 3 γκολ και 1 κερδισμένο πέναλτι. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι έχει συμμετοχή σε γκολ ή ασίστ ανά 67.5 λεπτά! Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στο πρωτάθλημα, αλλά και κορυφαία επίδοση στον Ολυμπιακό, πάνω και από τους Ελ Αραμπί, Μπακαμπού, Χάμες, Μπιέλ, αλλά και από τον… έφηβο Βαλμπουενά, που με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό, τάραξε τους μέσους όρους του.

Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ, Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ Η… ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΚΑΜΠΟΥ, ΛΙΒΑΪ

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος Γάλλος είναι ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε γκολ-ασίστ ανά λεπτό. Σε συνολικά 9 ματς (343 λεπτά), ο Βαλμπουενά έχει 3 γκολ και 2 ασίστ, με μ.ο. 1/68.5 λεπτά. Ακολουθεί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος μπορεί να έχει παίξει σε 21 ματς πρωταθλήματος, αλλά έχει αγωνιστεί μόλις 720 λεπτά, έχοντας 4 γκολ και 4 ασίστ, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 1 γκολ-ασίστ/90 λεπτά.

Τέταρτος ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Γάλλος στράικερ έχει 18 συμμετοχές στη Stoiximan Super League (1.158 λεπτά), με 10 γκολ, 1 ασίστ και μέσο όρο 1/105 λεπτά. Ακολουθεί ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος σε 17 αγώνες πρωταθλήματος (1.315 λεπτά) έχει 5 γκολ, 5 ασίστ και 1/131 λεπτά. Τέλος, ο Πεπ Μπιελ, σε 17 αναμετρήσεις (1.401 λεπτά), έχει 5 γκολ, 2 ασίστ και μέσο όρο 1/200 λεπτά!

Για την ιστορία ο παίκτης με τον καλύτερο μέσο όρο στην αντιστοιχία γκολ-ασίστ ανά λεπτό, είναι ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο οποίος στα 9 ματς πρωταθλήματος που πρόλαβε να αγνιστεί με τον Παναθηναϊκό (645 λεπτά), πέτυχε 8 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ, με τον μ.ο. να καθορίζεται στο 1/64.5 λεπτά. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορυφαίο παίκτη της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, Λιβάι Γκαρσία, έχει 20 ματς φέτος στη Stoiximan Super League (1.540 λεπτά) 11 γκολ και 4 ασίστ, με τον μέσο όρο του να φτάνει το 1 γκολ- ασίστ ανά 102 λεπτά! Ακριβώς όσα και ο Μπακαμπού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ