Ο Ολυμπιακός βγήκε για κυνήγι…

Ο Ολυμπιακός βγήκε για κυνήγι…

Το πρωτάθλημα άλλαξε, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -12 πριν 60 ημέρες, πλέον είναι στο -5 από την κορυφή, έχει μπροστά του ΠΑΟ, ΑΕΚ κέρδισε παίκτες (Σαμασέκου, Κανός, Μπα) και πάει για... τελικούς.

21 Δεκεμβρίου 2022. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-0 στα Γιάννινα, αλλά τελικά ισοφαρίζεται στα τελευταία λεπτά (2-2) και αφήνει δύο βαθμούς στους Ζωσιμάδες για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το σοκ, τεράστιο. «Το πρωτάθλημα χάθηκε». Οποιος δεν σκέφτηκε τη συγκεκριμένη φράση, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται στο -12 από τον Παναθηναϊκό, είτε είναι εντυπωσιακά αισιόδοξος (γενικώς), είτε απλά δεν λέει την αλήθεια.

19 Φεβρουαρίου 2023. Ακριβώς 60 ημέρες μετά, όλα άλλαξαν. Το πρωτάθλημα είναι πάλι ζωντανό. Όπως και ο Ολυμπιακός. Μετά από μόλις 9 αγωνιστικές, το -12 από την κορυφή, έγινε -5. Και χωρίς οι Ερυθρόλευκοι να έχουν εμφανίσει τον καλύτερο εαυτό τους. Χωρίς να έχουν κυριαρχήσει σε όλα τα παιχνίδια τους. Δείχνοντας αδυναμίες και κακές στιγμές. Κι όμως, η διαφορά από το ρετιρέ της βαθμολογίας «πετσοκόπηκε» κατά 7 ολόκληρους βαθμούς. Και πλέον όλα είναι αλλιώς.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μπήκε νωθρά στη Λαμία, αλλά μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος είναι, τι θέλει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο και τι πήγε να πάρει στη Φθιώτιδα. Η ομάδα του Μίτσελ μπορεί να μην είχε τον Χάμες και τον (τιμωρημένο) Εμβιλά, μπορεί να έχασε ουσιαστικά από το… πρώτο λεπτό τον Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά αντέδρασε. Ανέβασε την ένταση, σκόραρε τρία γκολ. Είχε τρία δοκάρια, σημαντικές ευκαιρίες και αμυντικά, πέρα από τα πρώτα λεπτά της αγωνίας, απέκτησε δύναμη, σκληράδα, ύψος, ταχύτητα και έκρηξη με την παρουσία του Μπα.

Το γκολ του Τζάτζε Σαμασέκου είναι μια λύτρωση για τον ίδιο. Έναν παίκτη που ήρθε με σπουδαίες περγαμηνές. Που προοριζόταν για «βασικός» και παίκτης επιπέδου «κάνω τη διαφορά». Που δεν μπόρεσε να μπει στα παπούτσια του Εμβιλά, όντας μόνιμη ρεζέρβα στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Που είχε μια κάκιστη στιγμή με το αυτογκόλ κόντρα στην ΑΕΚ. Ένας παίκτης που δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει. Ενας παίκτης που σκόραρε το πρώτο του γκολ μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Και είχε τόση πίεση μέσα του, που αντί να πανηγυρίσει… προσευχήθηκε! Το εξήγησε κιόλας, λέγοντας ακριβώς αυτό. Πως ένιωσε λύτρωση μετά από ό,τι έγινε στη Φιλαδέλφεια. Αλλά και ό,τι έχει γίνει τη φετινή σεζόν.

Στη Λαμία ο Ολυμπιακός εμφάνισε νέα πρόσωπα. Πρόσωπα που δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Ο Κανός έπαιξε για πρώτη φορά βασικός μετά από τις 22 Μαΐου (σ.σ. ένα… καταραμένο Μπρέντφορντ-Λιντς 1-2, όπου σκόραρε στο 78′, αλλά στο 79′ και το 80′ πήρε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μεγάλη κόντρα με τον προπονητή του). Έπαιξε στην αριστερή πλευρά, που δεν είναι η «καλή» του. Αλλά και πάλι προσέφερε. Έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Έδωσε μια καταπληκτική ασίστ στον Μπακαμπού για να κάνει ο Ολυμπιακός το 2-0. Και έδειξε ότι ακόμη δεν έχει «λυθεί». Παρά τις προτροπές του Μίτσελ, δεν πηγαίνει πολύ στο ένας εναντίον ενός. Δεν έχει πατήσει περιοχή όσο θέλει το τεχνικό επιτελείο. Αλλά μόλις αυτό συμβεί, είναι πιθανό να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του παιχνιδιού του. Κάτι που Ο Ολυμπιακός το έχει ανάγκη. Ειδικά από τη στιγμή που πάλι βγήκε από την εξίσωση ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Από εδώ και πέρα κανείς δεν περισσεύει. Και κυρίως, κανείς δεν μπορεί να εμφανιστεί ανέτοιμος. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία. Στα παιχνίδια που έρχονται με Παναθηναϊκό (εντός), Λεβαδειακό (εντός) και ΑΕΚ (εκτός), δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Μίτσελ και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να φτάσουν τουλάχιστον στους δύο βαθμούς από την κορυφή, κερδίζοντας αυτούς τους 9 βαθμούς. Και μόνο αυτό, αρκεί για να καταλάβουν ακόμη και όσοι δεν έχουν μπει ακόμη στο κλίμα, πως ό,τι έρχεται, είναι τελικός. Και τους τελικούς, δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις. Αυτός είναι ο μόνος σωστός τρόπος.

Και επειδή πολλοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Εάν ο Ολυμπιακός μπει στα πλέι οφ με βαθμολογική διαφορά στους 2 βαθμούς από την κορυφή ή κάτι αντίστοιχο, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα αντέξει σε αυτό το τρελό κυνηγητό. Ο Ολυμπιακός ξέρει πώς είναι και να τον κυνηγούν. Αλλά και πώς είναι να κυνηγάει. Αλλά όταν κυνηγάει, οι προπορευόμενοι είναι αυτοί που έχουν το πραγματικό πρόβλημα. Η ιστορία έχει δείξει τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις…

Ναι, φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ντέρμπι ακόμη. Αλλά ακόμη κι έτσι, ακόμη και με αυτή την πρωτοφανή συγκυρία, είναι μέσα, πολύ… μέσα στο κόλπο του τίτλου. Και εάν προπονητές και παίκτες κάνουν αυτά που μπορούν και οφείλουν, ίσως προκύψουν στιγμές μνημειώδεις. Το σίγουρο είναι ότι οι δυνατότητες, το ταλέντο, η ποιότητα, η προσωπικότητα, υπάρχουν. Τώρα, πρέπει να βγουν στο χορτάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ