O Ολυμπιακός μοιάζει έτοιμος να ξεριζώσει το αγκάθι…

Με νίκη την Κυριακή θα πείσει εχθρούς και φίλους ότι είναι έτοιμος να (τους) το ξαναπάρει.

Mια στροφή πριν την τελική ευθεία, οι μονομάχοι δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Τον τόνο έδωσαν οι εξάρες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, των ομάδων που ακολουθούν τους δυο προπορευόμενους και θεωρητικά έχοντες τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουν τον τίτλο. Όλα αυτά στη θεωρεία γιατί στην πράξη έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας στο mini πρωτάθλημα των πλέι-οφ. Η ΑΕΚ πέρασε απροβλημάτιστα από το Ηράκλειο. Παρά το γεγονός ότι ο Αλμέιδα παρουσίασε ένα περίεργο σχήμα στην κορυφή της επίθεσης, ούτε τα γκολ της έλλειψαν ούτε οι καθαρές ευκαιρίες.

Άσχετα με το ενδιαφέρον που έδειξε για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΟΦΗ, είναι γεγονός πως ο αργεντινός προπονητής καταφέρνει να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του και να παίρνει από αυτούς ό,τι κάθε φορά του χρειάζεται. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νορτνίν Αμραμπατ που οι ιθύνοντες της ομάδας ήθελαν να τον αποστρατεύσουν το καλοκαίρι αλλά έχει εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της μετά τον τραυματισμό του Ελίασον. Από την άλλη ο Πέτρος Μάνταλος που έχει περιοριστεί φέτος σε συμπληρωματικό ρόλο, έδειξε ότι παραμένει ζεστός και σε θέση να αναλάβει ευθύνες. Με αυτά τα δεδομένα και τον Γκατσίνοβιτς να βάζει υποψηφιότητα για καλύτερος μέσος του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πάει στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Ενδιάμεσα έχει το ματς της μεζούρας με τον αδιάφορο Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα για μια ώρα με τον Παναιτωλικό αλλά τα έλυσε με τους εξτρέμ του την υπόλοιπη μισή ώρα. Ολοι λένε ότι επανήλθε στον δρόμο των καλών εμφανίσεων αλλά γιατί να είναι κριτήριο το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό κι όχι εκείνο με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκει τον τρόπο να γεμίζει το σακούλι με τους απαραίτητους βαθμούς και να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την ψυχολογία της και το ηθικό της.

Ο ΠΑΟΚ με τους ταλαντούχους νεαρούς και την γκολάρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέρασε πάνω από τον άτυχο Ιωνικό και έχει κάτι παραπάνω από θεωρητικές ελπίδες να σταθεί μέχρι τέλους στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αυτό το δικαίωμα του το δίνει ικανότητα του να κερδίζει στα ντέρμπι και του το ψαλιδίζει η αδυναμία να καθαρίζει τα παιχνίδια με αντιπάλους από τη μέση και κάτω στον βαθμολογικό πίνακα. Επειδή όμως στα πλέι οφ όλα τα παιχνίδια ντέρμπι θα είναι, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ξεγράψει την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Ολυμπιακός επιδιώκει να πάει στο πλέι-οφ από θέση βαθμολογικής ισχύος. Για να το πετύχει οφείλει να νικήσει την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να της σπάσει το αήττητο στο γήπεδό της εκεί που στην τελευταία και πρόσφατη επίσκεψή του είχε χάσει 3-0. Οι τελευταίες εμφανίσεις του πείθουν ότι έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό και ένα τρόπο ανάπτυξης στο παιχνίδι του τον τόνο στον οποίο δίνει ο Κώστας Φορτούνης. Δημιουργεί ευκαιρίες την ώρα μάλιστα που η άμυνά του δεν δέχεται φάσεις. Ωστόσο, το αγκάθι της μη νίκης του σε ντέρμπι παραμένει. Μόνο αν το ξεριζώσει την Κυριακή θα πείσει εχθρούς και φίλους ότι είναι έτοιμος να (τους) το ξαναπάρει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από