Τώρα που αποδείχτηκε πως οι αντίπαλοι δεν χάνουν από τη Δεκελείας…

Τώρα που αποδείχτηκε πως οι αντίπαλοι δεν χάνουν από τη Δεκελείας…

Η ΑΕΚ, με ένα βαθμό σε δύο ντέρμπι στο γήπεδό της, ανεβαίνει στην Τούμπα με την πλάτη στον τοίχο.

Τέσσερις ομάδες σε διαφορά πέντε βαθμών. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτό το πρωτάθλημα, έτσι όπως πάει, θα αναδείξει πρωταθλητή την τελευταία αγωνιστική. Ηδη, από την πρώτη αγωνιστική των play-off, η διαφορά μειώθηκε ανάμεσα στον πρώτο και τον τέταρτο από τους επτά στους πέντε βαθμούς. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι οι τέσσερις ομάδες μοιράζονται ακριβώς στις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι όμως όλες μέσα στο κόλπο και δύσκολα θα αναδειχθεί πρωταθλητής πριν ολοκληρωθούν και οι εννέα αγωνιστικές που απομένουν.

Μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη μάχη αφορά και τη δεύτερη θέση διότι οδηγεί στα προκριματικά για τη διεκδίκηση θέσης στους ομίλους του champions league. Η ομάδα που καταγράφει ζημιές την πρώτη αγωνιστική είναι η ΑΕΚ. Όταν παίζεις ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό σου θέλεις τη νίκη για να τον προσπεράσεις στη βαθμολογία. Παίζεις ξέροντας ότι η επόμενη φορά που θα τον συναντήσεις είναι στο δικό του γήπεδο.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει μάλιστα να αισθάνεται τυχερή διότι αν ο διαιτητής είχε αποβάλει τον τον Άμραμπατ θα έπαιζε για περίπου μία ώρα με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο εκείνο που προβληματίζει τους φίλους της ΑΕΚ είναι η μέτρια εμφάνιση της ομάδας που ακολούθησε την ήττα με τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο της.

Δύο ντέρμπι στη σειρά στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ΑΕΚ αντί για εξι βαθμούς μάζεψε μόλις ένα. Την επόμενη αγωνιστική έχει και πάλι ντέρμπι. Αντιμετωπίζει στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ και ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, τρία ντέρμπι είναι ικανά για να εκτροχιάσουν βαθμολογικά την Ενωση. Οπως είναι τώρα τα πράγματα, οι κιτρινόμαυροι πάνε στην Τούμπα με στόχο τη νίκη γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν από τη δεύτερη αγωνιστική να μείνουν πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Βόλο. Μια τέτοια βαθμολογική κατάσταση θα είναι δύσκολα διαχείριση.

Η βεβαιότητα πως η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο έχει από τώρα αμφισβητηθεί. Επίσης έχει αποδειχτεί πως το γήπεδο της δεν είναι φόβητρο αφού οι αντίπαλοι της κάθε άλλο παρά χάνουν από τη… Δεκελείας. Ο Ολυμπιακός μετά το άνετο πέρασμα του από το «Πανθεσσαλικό» έχει να σκέφτεται το δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη στο Φάληρο αλλά και να υπολογίζει ότι η διακοπή του πρωταθλήματος για το παιχνίδι της Εθνικής που θα λειτουργήσει ευεργετικά για την επάνοδο του τραυματία Εμβιλά. Επίσης θα έχει διαθέσιμους τον Χουάνγκ και τον Μπιέλ που εξέτισαν την ποινή της μίας αγωνιστικής.

Με τον Φορτούνη σε εξαιρετική κατάσταση να μοιράζει ασίστ και να σκοράρει φαίνεται ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει αγωνιστικό βηματισμό, είναι παραγωγικοι στην επίθεση και περιμένουν στη συνέχεια των play-off τα ντέρμπι για να επιβεβαιώσουν την ανοδική τους πορεία. Τούτων δοθέντων είναι αφελές να πιστεύει κανείς πως η κοινή απόφαση των έξι για διαιτητές elite στα ντέρμπι τους δεσμεύει. Ήδη φάνηκε καθαρά ότι γύρω από τον Μπένετ θα στοιχίζουν οι ομάδες που επωφελήθηκαν από τα σφυρίγματα της Κυριακής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ