Αναστάσιμο φως για ΠΑΟ και το… ματωμένο διαμάντι

Αναστάσιμο φως για ΠΑΟ και το… ματωμένο διαμάντι

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαιούται να ξέρει ποιος θα κάνει κουμάντο στην ομάδα του. Πέφτουν γύρω από την ομάδα εκατομμύρια, ακούγονται Ασιάτες και Ισραηλινό λόμπι τη στιγμή που οι παίκτες κάνουν αποχή για μισή δόση...

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ένας εφοπλιστής-μιντιάρχης, είναι μεγαλομέτοχος στον Παναθηναϊκό.

Εδώ και καιρό, συζητάει για την πώληση της ομάδας σε Ταϊλανδό επιχειρηματία, τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος εκπροσωπεί επενδυτικό fund. Ο Ασιάτης έχει ρίξει στο τραπέζι 27 εκατ. ευρώ για χρέη συν 20 για μεταγραφές. Μία πενηντάρα χοντρικά… Στο fund συμμετέχει ο εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας, με τεράστια περιουσία, ο Βίκτωρ Ρέστης. Δηλωμένος φίλος του Ολυμπιακού και μέλος της  ελληνικής Ισραηλιτικής κοινότητας.

Στη διάρκεια της Δευτέρας κυκλοφόρησε και το όνομα του Μπένι Στάινμετς. Δισεκατομμυριούχος, «βασιλιάς των διαμαντιών», όπως αποκαλείται, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των πιο πλούσιων Ισραηλινών στον κόσμο. Στο σχήμα, εφόσον υπάρξει αλλαγή του ιδιοκτησιακού, ρόλο στο αγωνιστικό κομμάτι θα έχει ο Ισραηλινός μεγαλοατζέντης Πίνι Ζαχάβι, ενώ ο συμπατριώτης του προπονητής Αβραάμ Γκραντ θα έχει ρόλο διευθυντή ποδοσφαίρου. Για τον πάγκο φαίνεται ότι προορίζεται ο Ρόνι Λέβι, ο οποίος τώρα είναι στην Ανόρθωση.

Την ώρα που διέρρεε το όνομα του δισεκατομμυριούχου Στάινμετς (για τον οποίο ο Αλαφούζος δηλώνει άγνοια, αφού μιλάει μόνο με τον Παϊρότζ), οι παίκτες έκαναν αποχή για μισή δόση Δεκεμβρίου… Έχουν εφοπλιστή ιδιοκτήτη, ακούν για άλλον εφοπλιστή, για Ασιάτες και βασιλιάδες διαμαντιών και περιμένουν από τον Κωνσταντίνου να μάθουν πότε θα πληρωθούν. Για γέλια και για κλάματα…

Στα Ιεροσόλυμα στον Πανάγιο Τάφο, ανάβει το Αναστάσιμο Φως και οι ορθόδοξοι καρτερικά περιμένουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου να το λάβουν στην εκκλησία της ενορίας τους. Από το Ισραήλ, λοιπόν, φαίνεται ότι έρχεται το Αναστάσιμο Φως και για τον Παναθηναϊκό. Τώρα αν θα είναι φως ή σκοτάδι θα φανεί στην πορεία. Κανείς κοινός θνητός δεν γνωρίζει πως ανάβει το Άγιο Φως. Ο κοινός θνητός φίλος του «τριφυλλιού», όμως, έχει δικαίωμα να ξέρει τι γίνεται στην αγαπημένη του ομάδα. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ, βέβαια, ό,τι προκύψει με Αναστάσιμο Φως θα μοιάζει. Το μέλλον δεν μπορούμε να το προβλέψουμε (εκτός κι αν ζητήσουμε τη γνώμη των μελλοντολόγων που εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα και γράφουν «σας τα λέγαμε για τον Αλαφούζο»).

Ο Αλαφούζος κρατάει το καρπούζι και ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας με το Ισραηλινό… λόμπι το μαχαίρι. Τα βρίσκουν στα χρέη; Κόπηκε στη μέση και προχωράμε. Ο Παναθηναϊκός έχει άμεσα ανάγκη από ρευστό, έχει ανάγκη επιβίωσης και προγραμματισμού. Διότι κάθε μέρα που περνάει χάνεται χρόνος για να λυθούν σοβαρά θέματα και είναι λογικό να υπονομεύεται και η νέα αγωνιστική περίοδος.

Αν με το καλό αλλάξει χέρια η ΠΑΕ, ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει ποιος κάνει κουμάντο. Δεν χρειάζεται να γίνει λογιστής, αλλά είναι σημαντικό να ξέρει ποιος διοικεί. Πως μπαίνουν τα χρήματα, για μένα δεν έχει σημασία. Δεν υιοθετώ την άποψη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποκλείω φυσικά, ότι το ποδόσφαιρο παγκοσμίως είναι ένα απέραντο πλυντήριο… Η προέλευση των χρημάτων, λοιπόν, δεν έχει και τόση σημασία. Μήπως θα βγάλει κανείς άκρη αν θα έρχονται από την Ελβετία (που είναι η βάση του Στάινμετς), το Ισραήλ ή αλλού;

Σ’ ένα fund, άλλωστε, βάζει χρήματα όποιος θέλει. Στα διαμάντια πάλι, με τα οποία ασχολείται ο Στάινμετς, όλοι ξέρουν την προέλευση (υπάρχουν αρκετά ντοκιμαντέρ και μία εκπληκτική ταινία). Τη διαδρομή και πολλές φορές που καταλήγουν αυτά, την γνωρίζουν λίγοι και καλοί…

Σε κάθε περίπτωση, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ενδιαφέρονται για την κατάληξη των χρημάτων. Κι αν μ’ αυτά θα δημιουργηθεί ανταγωνιστική ομάδα και δεν θα ζήσει ο σύλλογος έναν νεοπλουτισμό, που μπορεί να τον φέρει μετά από χρόνια στην ίδια κατάσταση που είναι τώρα. Οι οπαδοί, λοιπόν, έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν που θ’ απομείνουν τα εύσημα, μετά τους παίκτες, τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή, όταν έρθουν επιτυχίες. Αλλά κι από ποιον θα ζητήσουν εξηγήσεις αν συμβεί το αντίθετο. Δεν πρέπει να υπάρχουν φαντάσματα…

ΥΓ. Όποιος το σκαρφίστηκε είναι πραγματικά έξυπνο… Η διοίκηση πρότεινε στους παίκτες στις 15 Μαϊου πλήρη εξόφληση της δόσης Δεκεμβρίου, αλλά και αυτής του Φλεβάρη! Δεν θα τους χρωστάει έτσι ούτε ευρώ, αφού η επόμενη δόση είναι τέλος Μαϊου. Αν καταβληθούν τα χρήματα τότε «μπράβο» για το αυτονόητο στον Αλαφούζο… Αν κι έως τώρα έβγαλε την ψυχή σ’ αυτούς και τον Ουζουνίδη. Με δεδομένο, όμως, ότι το πρωτάθλημα τελειώνει 6/5, οι παίκτες δεν θα έχουν τότε άλλο μέτρο πίεσης, αν γίνει το αντίθετο. Με τέτοιες «εξυπνάδες» δεν χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης… Κι από «εξυπνάδες» φέτος η διοίκηση άλλο τίποτα. Και εύλογα αναρωτιούνται οι παίκτες: «Δηλαδή δεν υπάρχουν τώρα τα χρήματα, αλλά θα υπάρχουν σε 20 μέρες;».

ΥΓ1. Οι παίκτες απειλούν να μην κατέβουν με τον ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντίνου σκέφτεται μία μίξη Κ20-Κ17, αλλά μοιάζει απίθανο να κάνουν πράξη την απειλή. Δεν θα φτάσουν σ’ αυτό το σημείο όσο ενοχλημένοι κι αν είναι.

ΥΓ2. Οι Ασιάτες εφόσον αναλάβουν την ΠΑΕ, δεν είναι υποχρεωμένοι, αλλά θα είναι καλό να πουν ένα «ευχαριστώ που κράτησες όρθια την ομάδα» στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Θα είναι μία ηθική επιβράβευση. Κανονικά θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα η παραμονή του, αλλά αυτοί θα βάζουν τα λεφτά, άρα δεν θα κάνουν δημοσιογράφοι και κόσμος κουμάντο στην τσέπη τους.

ΥΓ3. Μην αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να αποφασίσει το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ότι πρέπει να καταβληθούν μόνο οι ληξιπρόθεσμες δόσεις

ΥΓ4. Ένα από τα πιο ωραία μηνύματα που είδα στα social media με αφορμή την αγορά της ΠΑΕ από τον Ταϊλανδό με τη συμμετοχή εμπόρου διαμαντιών, Ρέστη, Ζάχαβι, Γκραντ, Ντρογκμπά και δεν ξέρω ποιου άλλου, ήταν το εξής: «Μόνο στον Παναθηναϊκό μπορούμε ταυτόχρονα να μιλάμε για υποβιβασμό και εκτόξευση…».

ΥΓ5. Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και όσοι εκπροσωπεί, φέρεται να έχουν στο μυαλό τους τον Βοτανικό, αλλά είναι ανοιχτοί σε κάθε είδους πρόταση. Η κυβέρνηση, παράλληλα, φέρεται να εξετάζει το ΟΑΚΑ. Θα έχει ενδιαφέρον, εφόσον αλλάξει χέρια η ΠΑΕ, να δούμε αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας στις ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις του «Athens Alive» με το ισραηλινό… λόμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ