Η πραγματική ευκαιρία είναι σήμερα

Η πραγματική ευκαιρία είναι σήμερα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη όπου και καλείται να κάνει τη δική του υπέρβαση, να απαντήσει με break στο break της βασίλισσας και να επανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας.

Τρίτη πράξη λοιπόν στη σειρά των πρασίνων με τη Βασίλισσα. Απόψε το βράδυ, ή πιο σωστά απόγευμα μετά την αλλαγή ώρας της αναμέτρησης λόγω Champions League, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός καλείται να κάνει τη δική του υπέρβαση. Να κάνει δηλαδή break στο break που του έκανε η Ρεάλ και να επανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας επαναφέροντας τη σειρά στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Πόσο εύκολο είναι να συμβεί όμως αυτό; Αν σταθεί κάποιος στην παρουσία των πρασίνων φέτος μακριά από την έδρα τους μάλλον αδύνατο. Σε δεκαπέντε ματς εκτός οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν μόλις έξι νίκες, οι τρεις εκ των οποίων έγιναν στο τέλος επί ομάδων που είχαν ήδη αποκλειστεί. Μάλιστα κόντρα στις ομάδες που έφθασαν στα play– off μόνο τον Ολυμπιακό νίκησαν από τις οκτώ. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το εγχείρημα τους έχει αυξημένη δυσκολία. Βέβαια για να είμαστε απόλυτα σωστοί αλλά τα παιχνίδια αυτής της φάσης και άλλα της κανονικής περιόδου. Πάμε να δούμε λίγο και το αγωνιστικό κομμάτι.

Σαφέστατα και οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Σαφέστατα και οι δύο προπονητές δεν έχουν τίποτα να κρύψουν ο ένας από τον άλλον. Σαφέστατα ακόμα και η επανεμφάνιση του φυσικού ηγέτη των γηπεδούχων, Σέρχιο Γιούλ, δεν θα φέρει κάτι άγνωστο στην αναμέτρηση. Καλά όλα αυτά υπάρχει όμως και ένα μεγάλο αλλά. Ποιο είναι αυτό; Μα η μεγάλη διαφορά στην εικόνα τους μεταξύ των δύο πρώτων μαχών της σειράς. Στο πρώτο οι πράσινοι ήταν ισοπεδωτικοί και οι Μαδριλένοι ουσιαστικά απόντες. Στο δεύτερο από τη στιγμή που βραχυκύκλωσε ο εγκέφαλος της ελληνικής ομάδας, Νικ Καλάθης και η οι Ισπανοί επιστράτευσαν το ξύλο τα πάντα άλλαξαν. Για να κάνουν όμως το σπάσιμο έδρας πράξη έπρεπε να συμβούν και κάποια άλλα πράγματα.

Η τεράστια υπεροχή τους στα ριμπάουντ, ειδικά στα επιθετικά έκαναν θραύση και η εκπληκτική εμφάνιση του 38χρονου Ρέγες. Ο βετεράνος ψηλός δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους που έβαλε πάνω του ο προπονητής της ελληνικής ομάδας. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει πίσω το πλεονέκτημα που έχασε πρέπει να πληρώσει τους γηπεδούχους με το ίδιο νόμισμα. Τι σημαίνει αυτό; Πρώτον να πληγώσει τη Βασίλισσα με παιχνίδι μέσα στη ρακέτα της. Για να γίνει αυτό επιβάλλεται να κάνει την εμφάνιση του ο Τζέιμς Γκιστ που είναι σχεδόν εξαφανισμένος στα πρώτα παιχνίδια. Δεύτερον πρέπει να μπουν τα μακρινά σουτ.

Αν το ποσοστό είναι κοντά στο 45% τότε η ελληνική ομάδα θα είναι μέσα στο παιχνίδι. Η γηπεδούχος δεν ξέρει να παίζει άμυνα και πάει να πάρει τις νίκες μέσα από την επίθεση της. Ο Παναθηναϊκός για να κάνει το break δεν έχει άλλο δρόμο παρά να χτυπήσει την αντίπαλο του με τα όπλα της. Τρίτον και ίσως σημαντικότερο. Ο έλεγχος των ριμπάουντ. Αν χάσει πάλι τις μάχες εκεί αντίο ζωή.

Η πραγματική ευκαιρία είναι σήμερα κύριοι. Αν δεν κάνει το 2-1 θα μείνει για μια ακόμη χρονιά, έκτη συνεχόμενη, εκτός Final Four. Την Παρασκευή δεν μπορείς να ελπίζεις σε νίκη αν απόψε χάσεις. Επομένως ή σήμερα ή ποτέ. Όπως και στη περίπτωση του Ολυμπιακού έτσι και σήμερα αν η γηπεδούχος ομάδα κάνει το 2-1 έχει και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Πολύ δε περισσότερο με την εικόνα που παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι μας στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Τα υπόλοιπα μετά το παιχνίδι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ