Παναθηναϊκός : Νεύρα από ατσάλι

Παναθηναϊκός : Νεύρα από ατσάλι

Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία για όλους στον Παναθηναϊκό να δείξουν πόσο πολύ θέλουν να φτάσουν στο Βελιγράδι. Να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να κάνουν την υπέρβαση και να αποδείξουν ότι αξίζουν να αποκλείσουν τη Ρεάλ.

Ο Παναθηναϊκός είναι αντιμέτωπος με τον καθρέφτη απόψε. Πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πρέπει να αντέξει στην πίεση, να κρατήσει την αυτοκυριαρχία του και να επιλέξει το σωστό πλάνο για να μπορέσει να κάνει το 1-2 στη σειρά.

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Κι αυτό διότι όλη τη σεζόν με εξαίρεση το ΣΕΦ, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών όπως όλα μεταξύ των «αιωνίων», δεν μπόρεσε να κάνει μια νίκη σε μια δύσκολη έδρα.

Την ίδια στιγμή οι Μαδριλένοι ξέρουν πολύ καλά πως έχουν τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσουν» την πρόκριση και μια ενδεχόμενη επιστροφή στην Αθήνα θα κάνει πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για την πρόκριση.

Παίζουν στην έδρα τους, έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, νιώθουν (πλέον) καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, έχουν και τον Γιούλ στην πεντάδα τους. Αισθάνονται λοιπόν ότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουν το 3-1.

Κι όμως ο Πασκουάλ με τους παίκτες του μπορούν να «χαλάσουν» τη γιορτή. Για να το καταφέρουν θα πρέπει να έχουν ατσάλινα νεύρα, να μην νιώθουν την εξέδρα και να ακούν μόνο το χτύπο της μπάλας στο παρκέ. Είναι βασική προϋπόθεση για να κρατήσουν το μυαλό τους συγκεντρωμένο στο πλάνο τους και στο πως θα αποδιοργανώσουν τον αντίπαλο.

Στο τακτικό κομμάτι ο Πασκουάλ θα πρέπει να αντιμετωπίσει δυο σενάρια τα οποία ωστόσο στηρίζονται στον έλεγχο των ριμπάουντ:

1)Να πάει σε αργό τέμπο και επιθέσεις «πέντε εναντίον πέντε». Εκεί όμως θα πρέπει να πάρει τα ριμπάουντ, να υπερισχύσει στις κατοχές και κυρίως να βάλει τα περιφερειακά σουτ.

2) Να παίξει γρήγορα για να εκμεταλλευτεί το δίδυμο Καλάθη – Τζέιμς και την αθλητικότητα της πεντάδας του και να αναγκάσει τη Ρεάλ να σκέφτεται περισσότερο την άμυνά της. Εδώ όμως θα πρέπει να πάρει πάλι τα ριμπάουντ για να έχει την δυνατότητα του αιφνιδιασμού.

Βασικό στοιχείο λοιπόν είναι η «μάχη του αέρα», εκεί όπου φαίνεται πως άμεσα ή έμμεσα θα αποφασιστεί ο νικητής.

Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο πως για τον Παναθηναϊκό η απόδοση των Γκιστ, Καλάθη και Σίνγκλετον είναι «κομβική». Οι δυο πρώτοι αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της πεντάδας και ο τρίτος είναι ο παίκτης που μπορεί με τα τρίποντα να ανοίξει την άμυνα της Ρεάλ και με την άμυνά του να δώσει «ανάσες» στα πεντάρια.

Είναι πάντως η μεγάλη ευκαιρία για όλους να δείξουν πόσο πολύ θέλουν να φτάσουν στο Φάιναλ φορ. Να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να κάνουν την υπέρβαση και να αποδείξουν ότι αξίζουν να αποκλείσουν τη Ρεάλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ