Τα λάθη και το όνειρο…

Τα λάθη και το όνειρο…

Όταν παίζεις το ματς της χρονιάς δεν χωρούν πειράματα και παιδαριώδη λάθη

Ομολογώ πως στο άκουσμα της ενδεκάδας του Ολυμπιακού «πάγωσα». Πρωτίστως στην απουσία του πιο φορμαρισμένου παίκτης της ομάδας, του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού κάνει την διαφορά εδώ και καιρό στον Ολυμπιακό σε αντίθεση με τον Ελ Αραμπί. Περίμενε κανείς πως στο ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό θα ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Από την εποχή των… τριών δεκαριών και μετά, το σχήμα που λάνσαρε ο Μίτσελ με Φορτούνη, Χάμες και Μπιέλ είχαμε καταλάβει στην πράξη πως η εφαρμογή του σε δύσκολο ματς/ντέρμπι είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Διαβάστε επίσης: Ανω-κάτω η Εφές, έπαθε… Παναθηναϊκό: Επέστρεψαν με πούλμαν, αρνήθηκαν να ανέβουν Λάρκιν και Κλάιμπερν!

Το είχε καταλάβει ο εμπνευστής του, Μίτσελ, και το απέσυρε όταν ήρθαν τα δύσκολα. Ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη 10αρι και δύο ακραίους επιθετικούς είχε βρει ρυθμό και το σχήμα απέδιδε αυτά που έπρεπε. Ακόμη και στο… αυτοκτονικό 2-2 με τον Άρη όσο εφαρμόστηκε απέδωσε. Και εκεί όμως και στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός έκανε λάθη που δεν γίνονται ούτε στις… Ακαδημίες.

Από την μια λοιπόν το όνειρο που είδε ο Ανιγκό και άφησε στην άκρη μια δοκιμασμένη και πετυχημένη επιλογή και από την άλλη τα ανεπίτρεπτα λάθη έδωσαν στον ΠΑΟ μια από τις πιο εύκολες νίκες σε ντέρμπι στα τελευταία χρόνια.

Μια ήττα για τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που δεν έπαιξε! Χειρότερο και από αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου ηττήθηκε με 3-0, πάλι με λάθος στο 1-0, πάλι με απίθανο αυτογκόλ στο 2-0! Τότε όμως ο Ολυμπιακός που ήταν επίσης κακός συνολικά, είχε δύο δοκάρια, είχε μια-δύο ακόμη καλές στιγμές. Χθες στη Λεωφόρο είχε το… τίποτα!

Και με το… τίποτα δεν νικάς ντέρμπι. Η ήττα μπορεί να έρθει, ειδικά όταν μιλάμε για ντέρμπι. Η εικόνα όμως είναι αυτή που… φρενάρει και προβληματίζει.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη 6 στροφές, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντικές ελπίδες του στη Λεωφόρο όμως ακόμη δεν τελείωσε η ιστορία. Η επόμενη αγωνιστική που τον θέλει να υποδέχεται την ΑΕΚ την ώρα που ο ΠΑΟ παίζει στην Τούμπα θα κρίνει πάρα πολλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ