Το μπόι του Ματιέ, ο σκληρός δίσκος του Ινμπόμ (vids)

Το μπόι του Ματιέ, ο σκληρός δίσκος του Ινμπόμ (vids)

Ο Ολυμπιακός απόψε δεν μπορούσε να προκριθεί. Μπορούσε όμως να κάνει μια δήλωση. Και ο κόσμος του, αυτή τη δήλωση τη χειροκρότησε.

Η πρόκριση είχε κριθεί στους καπνούς εκείνης της ακατανόητης νύχτας στη Νέα Φιλαδέλφεια, αρχές Φλεβάρη. Δεν γυρίζει 3-0. Και αν γυρίζει… δεν γυρίζει με οτιδήποτε λιγότερο από ένα τέλειο παιχνίδι.

Το έκανε απόψε ο Ολυμπιακός; Όχι. Έκανε όμως κάτι που αν μη τι άλλο δίνει σε όλους άλλο κέφι, για την επόμενη προπόνηση στον Ρέντη. Έδειξε χαρακτήρα και συνέπεια σε μια παρτίδα που δεν φυσούσαν μοναχά κόντρα οι πιθανότητες, αλλά και οι δυνάμεις: Τρίτο ντέρμπι σε μια εβδομάδα.

Και όμως αυτό το ανθρώπινο κομπιούτερ από την Κορέα ο Ινμπέομ Χουάνγκ έβαζε τον ρυθμό και ο αειθαλής Ματιέ Βαλμπουενά έτρεχε λες και δεν υπάρχει αύριο.

Διαβάστε επίσης: Τι έγινε με Αλμέιδα και Καραπαπά (pics)

Δεν είναι ότι πέτυχαν οι δύο τους από ένα γκολ. Είναι πως αποτέλεσαν την πιο μεγάλη έμπνευση. Τα τελευταία 19 βράδια ο Χουάνγκ έχει παίξει έξι ματς ξεκινώντας την καταμέτρηση από το εθνόσημο της πατρίδας του και ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Ο δε Ματιέ, τον Σεπτέμβρη κλείνει τα 39. Όποιος μπορεί όμως ας τα βάλει μαζί του ακόμη και τώρα… Όποιος μπορεί ας δείξει ότι το «θέλει» περισσότερο από εκείνον. Ένα ποδόσφαιρο case study: Δεν γίνεσαι αλλιώς Βαλμπουενά. Μόνο αν μοιάζεις γίγαντας στο χορτάρι με μπόι 1.65.

Έχει έναν στόχο ο πρωταθλητής μπροστά του. Την καλύτερη δυνατή κατάταξη στο πρωτάθλημα. Αν νικήσει για τρίτη φορά στη σειρά την ΑΕΚ, το βράδυ της 23ης Απριλίου μπορεί κάλλιστα να επιστρέψει στην διεκδίκηση κάτι καλύτερου από την τρίτη θέση.

Ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League ή ακόμη και τον ίδιο τίτλο αν στην ίδια στροφή ο ΠΑΟΚ επικρατήσει του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Δεν έχει τελείωσε τίποτα ακόμη. Και αυτό το δήλωσαν απόψε οι Ερυθρόλευκοι. Όχι στην ΑΕΚ που εν τω μεταξύ στρώνει διάδρομο νταμπλ στην πολύ καλή σεζόν της. Το δήλωσαν στους εαυτούς τους και στο κοινό τους που αναγνώρισε από ένστικτο αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει τις ομάδες: Την θέληση.

Ο Ολυμπιακός φέτος εγκλωβίστηκε σε μια σεζόν να… πάει και να μην ξανάρθει. Μπορεί κάποιος να μιλά για ώρες, για τα λάθη, τις αβλεψίες, τα κακώς κείμενα. Δεν μπορεί όμως κανείς να πει ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι δεν παρατά οτιδήποτε. Μπορεί ενίοτε να… χαρίζει σε βραδιές αυτοκτονικές κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη, αλλά δεν παραδίδει τα όπλα.

Το επιβεβαίωσε σε ένα ματς κυπέλλου δίχως επί της ουσίας πιθανότητες για κάτι παραπάνω από μια νίκη και εντυπώσεις.

Η σεζόν δεν τελείωσε. Συνεχίζεται. Και παίκτες σαν τον Φορτούνη, τον Εμβιλά, τον Ρέαμπτσιουκ που με την ΑΕΚ έφτασαν τέσσερα ματς σε δέκα ημέρες, ή σαν τον Θανάση Ανδρούτσο που το έχει η μοίρα του να έρχεται από το… πουθενά μια στο τόσο σε αυτή την παράξενη θέση του στο rotation δεν το διαπραγματεύονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ