Ολυμπιακός: Και γιατί να μην παίξουν ο Βρουσάι με τον Ανδρούτσο

Ολυμπιακός: Και γιατί να μην παίξουν ο Βρουσάι με τον Ανδρούτσο

Όσες μεταγραφές και αν γίνουν, όποιοι και αν έρθουν ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να… προσθέσει Έλληνες στην πρώτη γραμμή!  

Φυσικά και γίνεται. Θα υπάρχει πάντα άλλωστε στον Ολυμπιακό το παράδειγμα του Γιάννη Φετφατζίδη και του Ερνέστο Βαλβέρδε. Έκανε στην άκρη ο Βάσκος κοτζάμ Ρόμενταλ, για να προκύψει στην εξίσωση ο 20άχρονος τότε «Φέτφα». Εκείνη τη σεζόν έγραψε στο κοντέρ του 24 συμμετοχές ο Έλληνας μέσο-επιθετικός, δύο παραπάνω από τον Δανό που ήρθε με κυβικά «κάνω τη διαφορά». Εκείνο το καλοκαίρι για τα άκρα του ο -σε επανεκκίνηση- Ολυμπιακός πήρε επίσης τον Ριέρα και τον Μιραλάς. Αυτό όμως δεν έκλεισε το δρόμο στον «μικρό» των τμημάτων υποδομής. Κάθε άλλο.

Πόσες παρουσίες στην επαγγελματική ομάδα είχε ως τότε ο Φετφατζίδης, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο με τον Ζίκο: Τέσσερις. Μια λιγότερη από όσες έχει σε αυτόν τον επίλογο της φετινής σεζόν ο Μάριος Βρουσάι. Πόσες μεταγραφές αναμένεται να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι το καλοκαίρι έχοντας ήδη μπει σε τροχιά επανεκκίνησης; Πολλές. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο 20άχρονος winger δεν χωρά στην εξίσωση. Κάθε άλλο. Είναι βασική συνθήκη η δημιουργία μιας «εγχώριας» βάσης και ο Βρουσάι μετά τον Ανδρούτσο είναι το δεύτερο πρόσωπο «εσωτερικού» που μοιάζει έτοιμο να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Παιδιά της ακαδημίας.

To Σαββάτο στο 4-1 επί της Αϊντράχτ, ένας από τους ισχυρότερους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς στον κόσμο, η Μπάγερν Μονάχου έφερε στο προσκήνιο τρεις πιτσιρικάδες. Ο 20άχρονος Νίκλας Ντορς μάλιστα σκόραρε στο ντεμπούτο του, το οποίο προέκυψε μαζί με εκείνο του 17άχρονου (Καμερουνέζου) Φρανκ Εβινά και του 19άχρονου (Κοσοβάρου) Μεριτάν Σαμπανί που ήδη έχουν στα χέρια τους γερμανικό διαβατήριο. Όλοι τους από τα τμήματα υποδομής. Πανίσχυρη οικονομικά, ικανή να αγοράσει ότι και όποιον θέλει. Το ποδόσφαιρο όμως δεν αγοράζεται μόνο. Υπάρχουν και εξαρτήματα που πρέπει εσύ να τα δημιουργήσεις.

Τον Ανδρούτσο πέρσι τον… ερωτεύτηκε η Μονακό, που είχε πιάσει στασίδι στο «Καραϊσκάκης». Περίμεναν οι Γάλλοι να τον δουν κάποια στιγμή να μονιμοποιείται στη φυσική του θέση, εκεί όπου εκτιμούν ότι είναι ικανός να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Στο πρόσωπο του έβλεπαν ένα σύγχρονο «8άρι». Χθες ήταν η μόλις τρίτη του συμμετοχή σαν κεντρικός χαφ, στις 17 φετινές του παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις. Οι προηγούμενες; Αύγουστο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Λάρισα (4-1) και τέλη Δεκέμβρη στο εκτός έδρας ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά (0-2). Προηγούνταν ο Οτζίτζα, ο Ταχτσίδης, ο Μαρτίνς. Ποιος από αυτούς στα αλήθεια θα χωρέσει όμως στο επόμενο πλάνο;

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έχει τον Φορτούνη που μια ενδεχόμενη πώληση του κοστολογείται 12 εκατ ευρώ, άρα το πιθανότερο είναι να μείνει στη βάση του. Έχει τον Κούτρη που με τις καλές και κακές στιγμές του μέσα στη σεζόν, αποτέλεσε ένα κέρδος. Με τον Βρουσάι και τον Ανδρούτσο θα μπορούσε να υπολογίζει ήδη σε ένα καρέ που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή επιλογών. Στην 15άδα-17άδα που θα αναλάβει την ευθύνη της επόμενης χρονιάς.

Έχει ακόμη τον Χουτεσιώτη που χθες απέδειξε ότι μπορεί κάλλιστα να διατηρήσει τη θέση του στην τριάδα των πορτιέρο. Έχει και άλλους πολλούς εντός και εκτός Ρέντη, ενώ την ίδια στιγμή τσεκάρει με προσοχή την εγχώρια αγορά έχοντας αποκτήσει τον Μάνο αλλά και προσεγγίσει ακόμη τρεις-τέσσερις υποθέσεις. Υπάρχουν ο Γιαννιώτης με τον Σιώπη που θα γυρίσουν σίγουρα. Υπάρχουν και αρκετοί δανεικοί που προφανώς την τύχη τους θα την αποφασίσει ο Μαρτίνς. Ένας καλός στόχος είναι το μισό ρόστερ της επόμενης χρονιάς να είναι ελληνικό. Να είναι «νέο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ