Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Μαρτίνς

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Μαρτίνς

Οι πρώτες αναλύσεις του Πορτογάλου στους ανθρώπους του Ολυμπιακού δείχνουν και το αγωνιστικό πλάνο που έχει στα υπόψιν ο νέος κόουτς της ομάδας του λιμανιού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει την διαφορά στην προπονητική του καριέρα και είναι αποφασισμένος να πετύχει στην αποστολή που ανέλαβε στην ομάδα του λιμανιού. Ξέρει πολύ καλά ότι στον Ολυμπιακό μπορεί να «εκτοξεύσει» τις μετοχές του και δείχνει με τις πρώτες του κινήσεις πως είναι πανέτοιμος για ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ πως ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων έχει πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα του. Για το υπάρχον ρόστερ, για τα χαρακτηριστικά των παικτών αλλά και για την γενικότερη αγωνιστική φιλοσοφία του συλλόγου.

Βέβαια όπως κάθε προπονητής έτσι και ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να περάσει τα δικά του στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας που αναλαμβάνει κι έχει σημασία να σταθεί κάποιος στην πρώτη εντύπωση που έχουν σχηματίσει οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού για το πρότζεκτ του Πορτογάλου προπονητή. Οι συζητήσεις που έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι με τον 48χρονο τεχνικό δίνουν πλέον την δυνατότητα στους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας να καταλάβουν ποιος είναι ο βασικός προσανατολισμός του Πέδρο Μαρτίνς. Ποια είναι η αρχική αγωνιστική στόχευση του Πορτογάλου προπονητή ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Είναι λοιπόν εμφανές πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πρώτα απ’ όλα στο μυαλό του την αναδιάρθρωση της αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού. Και με τον όρο αναδιάρθρωση δεν περιορίζουμε τις όποιες αλλαγές στις μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνουν οι ερυθρόλευκοι. Είναι μια διαδικασία που θα προκύψει μέσα και από αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού των πειραιωτών, με τον Μαρτίνς να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην σταθερότητα του κεντρικού αμυντικού διδύμου.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί ότι είναι «κλειδί» για την σωστή αμυντική λειτουργία μιας ομάδας, η καλή συνεργασία των δύο κεντρικών αμυντικών. Εκτιμά ο νέος κόουτς των πειραιωτών πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αναπροσαρμόσουν το αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού τους, εστιάζοντας μάλιστα σε θέματα που έχουν να κάνουν και με την σταθερότητα των επιλογών. Να αποκτήσει δηλαδή πρώτα απ’ όλα η αμυντική διάταξη των πειραιωτών έναν σταθερό κορμό, περιορίζοντας τις πολλές αλλαγές που διαπίστωσε ότι έγιναν στην διάρκεια της φετινής σεζόν.

Είναι ένα στοίχημα το οποίο καλείται να κερδίσει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και δεν είναι τυχαίο πως σ’ αυτό το θέμα έχει εστιάσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Είναι επίσης σημαντικό να επαναλάβουμε (κι αυτό φανερώνει πολλά) ότι ο νέος προπονητής των πειραιωτών έχει δώσει άμεση προτεραιότητα στο θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού. Τίποτε φυσικά δεν είναι τυχαίο και ο Πορτογάλος θεωρεί πως η μεταγραφή στόπερ είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για τη νέα σεζόν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ