Παναθηναϊκός ώρα μηδέν…

Παναθηναϊκός ώρα μηδέν…

Ο κίνδυνος είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. Κίνδυνος όχι για μια τιμωρία, για μια ποινή ενός μείον τρία, αλλά για τον πλήρη αφανισμό.

Έφθασε πια η στιγμή. Μέχρι τώρα πότε με τις συνεχείς αναβολές, πότε με την καλή θέληση πρώην παικτών, πρώην προπονητών, πιστωτών, πότε με μικρές οικονομικές ενέσεις από τον εξαφανισμένο τους μεγαλομέτοχο – Γιάννη Αλαφούζο– οι πράσινοι έπαιρναν μικρές παρατάσεις ζωής.

Πλέον η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Πρακτικά αν ο Παναθηναϊκός δεν πληρώσει τον Βέμερ, αν οι υπόλοιποι της Superleague δεν ψηφίσουν για αλλαγή της ποινής στην περίπτωση μη αδειοδότησης, αλλά κυρίως αν η ομάδα δεν αλλάξει χέρια πολύ άμεσα τότε αντίο ζωή. Η FIFA και η UEFA, όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ δεν βλέπουν με καθόλου κάλο μάτι μια αλλαγή των κανονισμών στην Ελλάδα ενώ αμφότερες θεωρούν την ελληνική ομάδα από τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αλήθεια μπορεί να τις ψέξει κανείς για αυτή τους την άποψη, όταν λογικά θα πρέπει να υπάρχει ολόκληρο τμήμα με εξειδικευμένους υπαλλήλους για την περίπτωση των πρασίνων;

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις ευθύνες όλων όσων κινούνται ή και κινήθηκαν στο παρελθόν γύρω από τον ιστορικό Σύλλογο. Πια δεν έχει κανένα νόημα. Ο κίνδυνος είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. Κίνδυνος όχι για μια τιμωρία, για μια ποινή ενός μείον τρία, αλλά για τον πλήρη αφανισμό.

Δεν νομίζω κάποιος σοβαρός και σχετικά γνώστης του κόσμου του ελληνικού ποδοσφαίρου φίλαθλος  να πιστεύει ότι θα επενδύσει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας σε μια ομάδα της Football League, ακόμα και αν αυτή είναι του μεγέθους του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή μάλιστα που θα κουβαλάει και το σύνολο των χρεών που έχει. Άλλωστε όπως προκύπτει και από τις σχετικές πληροφορίες ο υποψήφιος επενδυτής έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, τόσο στους εκπροσώπους όσο και στον ίδιο τον Αλαφούζο, ότι η συμφωνία θα γίνει πράξη μόνο εάν οι πράσινοι παραμείνουν στην Superleague. Σε περίπτωση υποβιβασμού το deal ακυρώνεται.

Το θέμα είναι ότι στην παρούσα φάση δεν γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται για να διατηρηθεί η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο Γερμανός παίκτης δεν πληρωθεί τότε ο Παναθηναϊκός πέφτει. Επίσης αν το συμβούλιο της Superleague δεν πάρει απόφαση για την αλλαγή του κανονισμού ποινής των μη αδειοδοτούμενων ομάδων θα συμβεί το ίδιο. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε αυτά που έρχονται. Ποιος είναι σε θέση να πει ξεκάθαρα τι μέλλει γενέσθαι με τις περιπτώσεις άλλων παικτών που ακολουθούν είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. Πάντως αν ο Πιεμπονγκσάντ και το επενδυτικό του σχήμα «Pan Asia» κάνει πίσω τότε η επόμενη μέρα θα είναι το λιγότερο ζοφερή για τους πράσινους. Όπως και να έχει η εβδομάδα που διανύουμε είναι η πιο σημαντική για όλα τα θέματα.

Η Football League είναι δυστυχώς περισσότερο από ποτέ τόσο κοντά. Τώρα τι θα γίνει την επόμενη σεζόν καλό θα ήταν να βάλλεται στο μυαλό σας μερικά πράγματα. Πρώτον άπαντες οι παίκτες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ρόστερ έχουν δικαίωμα προσφυγής. Δεύτερον ακόμα και αν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης δεν είναι καθόλου σίγουρο τι θα μπορεί να κάνει ως ενέργειες για την ενίσχυση του υπάρχοντος δυναμικού. Αν δεν του επιτραπούν μεταγραφές θα έχει τους παίκτες της Κ- 20 άρα θα παλέψει για την παραμονή του. Προετοιμαστείτε επομένως για τα χειρότερα μιας και είμαστε πια στο και πέντε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ