Αυτό είναι το σωστό! Στην κάλπη του Κάουνας, αυτοδύναμος ο Ολυμπιακός!

Αυτό είναι το σωστό! Στην κάλπη του Κάουνας, αυτοδύναμος ο Ολυμπιακός!

Με μια επική ανατροπή έστειλε αδιάβαστα τα exit poll που βιάστηκαν να εκδοθούν στο ημίχρονο και προέβλεπαν άνετη πλειοψηφία για τη Μονακό.

Στο εκλογικό τμήμα του Κάουνας, έχουμε ήδη αποτέλεσμα: Αυτοδύναμος Ολυμπιακός! Με μια επική ανατροπή έστειλε αδιάβαστα τα exit poll που βιάστηκαν να εκδοθούν στο ημίχρονο και προέβλεπαν άνετη πλειοψηφία για τη Μονακό. Τώρα βαδίζει για το σχηματισμό κυβέρνησης το βράδι της Κυριακής σηκώνοντας την κούπα.

Ο Ολυμπιακός που η εμφάνισή του δεν συνιστάται για καρδιακούς άφησε τους Μονεγάσκους με την μπουκιά στο στόμα και τον Τζέιμς περίλυπο να αποσύρεται τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς λες και ο Ομπράντοβιτς ήθελε να ρίξει νωρίτερα του προβλεπόμενου την λευκή πετσέτα. Αυτό το 27-2 της τρίτης περιόδου δεν έχει το προηγούμενό του στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης: Το ξεχωριστό ποσοστό επιτυχίας του Ολυμπιακού σε ημιτελικά Euroleague

Δεν ξέρω πότε θα μάθουμε κι να θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα. Τι διάολο τους είπε ο Μπαρτζώκας και τι είπαν οι αρχηγοί με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Παπανικολάου. Ο,τι κι να ειπώθηκε πάντως, λειτούργησε σαν πυρηνική εξέγερση και ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στην Τρίτη περίοδο. Πήρε και σήκωσε την Μονακό ή μάλλον δεν την σήκωσε, την καθήλωσε στους μόλις δυο πόντους κάνοντας την να φαίνεται ομαδούλα της σειράς από εκείνες που αγκομαχούν στην Α2 εδώ στην χώρα μας. Κι ίσως να υποτιμώ έτσι τις ομάδες της Α2. Εκεί που όλα έδειχνα ότι ο υπερόπτης Σάσα Ομπράντοβιτς και ο αλαζονικός Τζέιμς θα έκαναν το τρία στα τρία κόντρα στον Ολυμπιακός φέτος, έχασαν τα αυγά και τα καλάθια.

Ο Γουόκαπ έπαιζε γρανιτένια άμυνα, ο Φαλ κυριαρχούσε στους αιθέρες και ο Παπανικολάου ορμούσε σαν θηρίο στο αντίπαλο καλάθι. Από την σπουδαία εξίσωση δεν έλειψε ο πύρινος κόσμος του Ολυμπιακού που έδιναν φτερά στα πόδια των παικτών. Έπαινος αξίζει στον καθένα ξεχωριστά από τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού που θαυμάστηκε για το μπάσκετ που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο και για την ασφυξία που δημιούργησε στους αντίπαλούς της. Οι χαμένες βολές με το τσουβάλι στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν τη θέση τους σε εύστοχα σουτ τριών πόντων που ανάγκασαν την άμυνα της Μονακό να ανοίξει για να την χορέψουν κάτω από το καλάθι οι παίκτες του Μπαρτζώκα.

Για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχαμε συνηθίσει στη κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας. Αποκαμωμένοι οι παίκτες της πάμπλουτης Μονακό έμοιαζαν να μην έχουν κουράγια να προβάλλουν αντίσταση. Όπως είπε κι ο Παπανικολάου η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξε καν κοντά σε αυτό που μπορούσε να παίξει. Αλήθεια είναι μόνο που στο δεύτερο ημίχρονο έγινε παρέλαση. Τίποτα από όσα δοκίμασε ο Ομπράντοβιτς δεν γινόταν να λυτρώσει την ομάδα του που είχε παραδοθεί έρμαιο στις ορέξεις των αντιπάλων της. Μεγάλη νίκη, μεγάλη πρόκριση και τώρα μεγάλος τελικός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ