Δαγκωτό Θρύλος!

Δαγκωτό Θρύλος!

Αυτοδυναμία θα βγάλει στο Κάουνας ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα γιατί και το αξίζει και το μπορεί!

Ρώμη, Πόλη, Λονδίνο και τώρα Κάουνας. Ο Ολυμπιακός… ψηφίζει απόψε κούπα στην Λιθουανική πόλη και η Ευρώπη περιμένει το νέο της «Βασιλιά». Ιδανικά και σημειολογικά έρχεται από το ραντεβού του με την «βασίλισσα». Το πιο συνηθισμένο ζευγάρι του τελικού, 4η φορά ανταμώνουν τα δύο θηρία του παγκοσμίου αθλητισμού.

Τι καμάρι άραγε να είσαι Ολυμπιακός, να εκπροσωπείς αυτό τον τεράστιο σύλλογο. Στον 9ο τελικός της ιστορίας του τα «αγρίμια» του Μπαρτζώκα ψάχνουν το 4ο «δακτυλίδι». Και είναι αλήθεια πως είναι η πιο… must χρονιά για να το πάρει.

Δεν θέλω να αδικήσω καμία από τις προηγούμενες 9 φορές που έφτασε μέχρι το τέλος, όλες έχουν την ομορφιά τους, την ιστορία τους, την «τρέλα» του και την… παράνοια τους όπως στην Πόλη. Όμως αυτό που έχει πετύχει ο φετινός Ολυμπιακός θαρρώ πως δεν έχει προηγούμενο.

Πρώτος και καλύτερος από την αρχή έως το τέλος, ελπίζω, ο Ολυμπιακός μνημονεύεται καιρό τώρα από όλους ως η καλύτερη ομάδα. Ακόμη και οι εχθροί του τον αποθεώνουν! Και πώς να μην το κάνουν όταν τα «λυσσασμένα σκυλιά», όπως έχει χαρακτηρίσει καιρό τώρα την ομάδα ο Θωμάς Γουκαπόπουλος, «κατασπαράσσουν» στο διάβα τους ότι βρουν.

Και είναι έτοιμοι να το κάνουν μέχρι τέλους, όπως έμαθαν να κάνουν από τότε που σήκωσαν το λάβαρο της «αιματηρής» επανάστασης στο ελληνικό μπάσκετ και δικαιώθηκαν απόλυτα με τον πιο ηχηρό τρόπο. Θέλω να πιστεύω πως το πιο δύσκολο για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν το ματς με την Μονακό. Με πολύ άγχος και πίεση που φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο έως ότου ήρθε η έκρηξη και το ισοπεδωτικό 27-2 του τρίτου δεκαλέπτου.

Απόψε απέναντι στη Ρεάλ προφανώς και το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το θηρίο Ταβάρες θα είναι το μεγάλο «στοίχημα» για την ομάδα του Μπαρτζώκα, μαζί και οι… παλαίμαχοι Ροντρίγκεθ, Γιουλ, Ρούντι. Αυτοί άλλωστε έφεραν την Ρεάλ έως εδώ μετά το εντυπωσιακό 3-2 από 0-2 από την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς. Και αυτοί θα προσπαθήσουν να νικήσουν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Μια που είμαστε σε διαδικασία εκλογών; Ψηφίζω Θρύλο δαγκωτό! Για αυτοδυναμία στο Κάουνας, για το στέμμα της Ευρώπης γιατί και το αξίζει και το μπορεί!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ