Παναθηναϊκός : Ο τρόπος έχει σημασία

Παναθηναϊκός : Ο τρόπος έχει σημασία

Η προσχώρηση του Παναθηναϊκού στη ΦΙΜΠΑ και η συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πλέον μονόδρομος.

Η επιστολή των δέκα ομάδων που έχουν συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα είναι ξεκάθαρη και υπαγορεύει ουσιαστικά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας αυτού του μορφώματος ο Παναθηναϊκός ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν λόγο αντίθετο με τον Τζόρντι Μπερτομέου. Ακόμα και τότε που τις έπαιρναν τις κούπες.

Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος είχαν εκφράσει δεκάδες φορές αντιρρήσεις για την αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, για τις χορηγικές συμφωνίες, για τα «πενιχρά» έσοδα των ομάδων σε σχέση με τις επενδύσεις τους, για τη διαιτησία.

Ουκ ολίγα είναι τα επεισόδια μεταξύ του Θανάση (κυρίως) και του Μπερτομέου, ο οποίος απο τότε προσπαθούσε να δώσει την εικόνα πως οι ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού ήταν κάποιοι τύποι, λίγο γραφικοί, λίγο υπερβολικοί, λίγο παθιασμένοι, που απλώς θέλουν να τα εξετάζουν όλα μέχρι λεπτομέρειας.

Αλλωστε αυτή ήταν η αντίδρασή του σχεδόν κάθε φορά που θέτονταν τα θέματα. Χαμόγελο, περιφρόνηση και ειρωνεία.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε το 2001 και πήγε στη Σουπερλίγκα, ένα πρωτάθλημα με το οποίο η ΦΙΜΠΑ «κατάφερε» να προκαλέσει γέλιο και «σκιές» για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων και οι «πράσινοι» επέστρεψαν πίσω.

Με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο οι διαμαρτυρίες πέρασαν σε άλλο επίπεδο. Με άλλο ύφος, πιο επιθετικό λόγο και με περισσότερη ένταση. Ισως αυτός ο τρόπος αντίδρασης να ήταν λάθος. Διότι ο Παναθηναϊκός χάνει το δίκιο το οποίο θεωρεί ότι έχει.

Ο Μπερτομέου έχοντας συνασπίσει όλες τις ομάδες γύρω του εκμεταλλεύτηκε τον επιθετικό τρόπο αντίδρασης του Γιαννακόπουλου είτε μέσω δηλώσεων, είτε μέσω Ινσταγκραμ και κατάφερε να γυρίσει τούμπα την ατζέντα.

Να μην ασχολείται κανείς με το ΤΙ λέει ο Γιαννακόπουλος, αλλά ΠΩΣ το λέει.

Ασφαλώς και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τη συμπεριφορά του, με τις δηλώσεις, τις αναρτήσεις και την επιλογή του να μην εκτίει ουσιαστικά τις ποινές του, έβαλε βούτυρο στο ψωμί του Μπερτομέου εξωθώντας τον μέσω των υπολοίπων ομάδων – μετόχων σε εξοστρακισμό.

Οσο δίκιο κι αν θεωρεί πως έχει, το έχασε με τον τρόπο που το διεκδίκησε.

Οσο για τις ομάδες με την κίνησή τους αυτή, «αδειάζουν» προφανώς τον Γιαννακόπουλο, αλλά παράλληλα στηρίζουν αναφανδόν τον Μπερτομέου και προσυπογράφουν όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρωλίγκα. Σαφές και ξεκάθαρο…

Θα αποδειχθεί πως ήταν λάθος τους να δεσμευθούν με δεκαετή συμβόλαια, τα οποία εμπεριέχουν ρήτρες αποχώρησης. Μπήκαν μόνες τους σε μια γυάλα, όπου κάποιος άλλος θα ρυθμίζει την τροφή…

Ναι, αναφέρουν οι ομάδες στην ανακοίνωσή τους, πως θέλουν μεν τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Επειδή ξέρουν πολύ καλά πως άλλο μέλος της οικογένειας πλέον δεν μπορεί να ασχοληθεί ενεργά, αν και μάλλον ο Θανάσης θα ήταν χειρότερος αντίπαλός τους, θα τους βόλευε πολύ να είχαν τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, χωρίς τους Γιαννακόπουλους. Πολύ καλή ιδέα, πράγματι…

Πλέον ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να σχεδιάζει το μέλλον του στη ΦΙΜΠΑ. Από την πλευρά της βέβαια η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα πρέπει να κάνει και αυτή τις δικές της κινήσεις για να δημιουργήσει μια ελκυστική διοργάνωση, που θα μπορέσει να προσελκύσει κι άλλες ομάδες στο μέλλον είτε άμεσο, είτε έμμεσο, αν θέλει να μην παραμένει σε ρόλο δεύτερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ