Η τραγελαφική διοργάνωση και η αγωνιστική κυριαρχία της ΑΕΚ

Η τραγελαφική διοργάνωση και η αγωνιστική κυριαρχία της ΑΕΚ

Επίτευγμα του Αλμέιδα ότι αλλάζει παίκτες αλλά ο ρυθμός και ένταση παραμένουν...

Ένας θλιβερός τελικός κυπέλλου πέρασε στην ιστορία. Η θλίψη δεν αφορά βεβαίως την προσπάθεια των δύο ομάδων στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού ούτε το θέμα που παρουσίασαν αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο τελικός του κυπέλλου. Αφορά όσα τραγελαφικά προηγήθηκαν μέχρι να φτάσουμε στη διεξαγωγή του.

Διαβάστε επίσης: Πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, υποψήφιος για τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν!

Σε οποιαδήποτε προηγούμενη ευρωπαϊκή χώρα όλα όσα προηγήθηκαν του τελικού θα ήταν λόγος για να παραιτηθούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ αλλά και για να πάρει τα μέτρα τους η υπεύθυνη κυβέρνηση.

Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Την ΕΠΟ την φτύνουν και αυτή νομίζει ότι ψιχαλίζει. Η δε κυβέρνηση παρίσταται και χαιρετίζει…

Στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού παίχτηκε σχετικά καλό ποδόσφαιρο και επιβεβαιώθηκε η αγωνιστική κυριαρχία της ΑΕΚ. Οι παίκτες του Αλμέιδα κατάφεραν παρά το σοκ της αποβολής του Λάζαρου Ροτα,να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες του αγώνα και να νικήσουν καθαρά τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου που από τα play off φαινόταν ότι βρίσκεται σε κακό φεγγάρι, έδειξε και πάλι σοβαρές αδυναμίες στην οργάνωση του παιχνιδιού αλλά και ένα μεγάλο ψυχολογικό έλλειμμα.

Αντίθετα, η Ενωση στηριγμένη στην πολύ καλή φυσική κατάσταση των παικτών της, το αδιάκοπο τρέξιμο και τις σωστές τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο πήρε τη νίκη και έκανε το νταμπλ. Πρόκειται για μία ομάδα στην οποία ο Ματίας Αλμέιδα έχει βάλει τη σφραγίδα του.

Ενα από τα κυριότερα επιτεύγματα του είναι ότι όποιες αλλαγές και να κάνει στην ενδεκάδα, όποιες αλλαγές και να κάνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η ομάδα δεν χάνει τη συνεκτικότητα της και εξακολουθεί να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο όσα ο ίδιος έχει σχεδιάσει.

Στην προκειμένη περίπτωση ο κόουτς έκανε σχετικά νωρίς τρεις αλλαγές για να συνεχίσει η ομάδα του να τρέχει με τον ίδιο ρυθμό. Το αποτέλεσμα ήταν αντί ο ΠΑΟΚ να εντείνει την πίεση του και να φτάσει στην ισοφάριση, να πέσει ο ρυθμός και τελικά να είναι η ΑΕΚ αυτή θα φτάσει στο δεύτερο γκολ με την υπέροχη ενέργεια του Πάολο Φερνάντες.

Το καλοκαίρι που έρχεται οι κιτρινόμαυροι έχουν να βάλουν μερικές πινελιές σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι.

Στον ΠΑΟΚ έχουν να σκεφτούν αν θα επιμείνουν στο πλάνο ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών που σημαίνει ότι θα τους χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές ή αν ο… απόμακρος πια Ιβάν Σαββίδης θα προχωρήσει σε γενναίες επενδύσεις ώστε να κάνει την ομάδα του διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Η κατάκτηση του κυπέλλου από την ΑΕΚ φέρνει τον Ολυμπιακό στο europa league. Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ερυθρολεύκων αρχίζω στις 10 Αυγούστου.

Κατά συνέπεια, υπάρχει περισσότερος χρόνος και για την προετοιμασία της ομάδας αλλά και για την υλοποίηση το μεταγραφικό της σχεδιασμό. Παράλληλα δείχνει ότι οι θεωρίες συνωμοσίας που παράγονται είναι πολύ περισσότερες από αυτές που θα μπορούσε να… καταναλώσει το ποδόσφαιρο μας.

Όπως ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του νικώντας τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα έτσι και η ομάδα του Αλμέιδα νίκησε τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει το εισιτήριο για το europa league.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ