Όχι άλλα μαθηματικά Άρη. Ώρα για Ιστορία

Όχι άλλα μαθηματικά Άρη. Ώρα για Ιστορία

Ο Αλέξης Τσαρούχας φορά το... 10, και φυσικά γράφει για τον Άρη και τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ και ΚΑΕ που έχουν πια τον λόγο!

Πριν από λίγη ώρα τελείωσε ο αγώνας μπάσκετ με τον Πανιώνιο στη σάλα «Νίκος Γκάλης». Ο Άρης εξασφάλισε και μαθηματικά την αποφυγή περιπετειών στις τελευταίες δυο αγωνιστικές της σεζόν.

Λίγες μέρες πριν, η νίκη επί της ΑΕ Καραϊσκάκης έδωσε τέλος σε μια τετραετή (μάλλον εξαετή αν υπολογιστούν και δυο σεζόν που η ομάδα πάλευε για επιβίωση) περίοδο απομόνωσης και αυτοεξορίας για να εξιλεωθεί από παλιές αμαρτίες. Η άνοδος στη Superleague εξασφαλίστηκε και μαθηματικά.

Λοιπόν, αρκετά με τα μαθηματικά. Δεν ταιριάζουν στον Άρη, είναι… μαθηματικά αποδεδειγμένο. Η ιστορία είναι το σωστό αντικείμενο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Έχουν την ιστορική ευθύνη να διαμορφώσουν τις συνθήκες ο Δημήτρης Γουλιέλμος και ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο Γουλιέλμος έδωσε τέλος στην εποχή Λάσκαρη. Μια ιστορία για την οποία καταγράφηκε πως πράγματι ό,τι λάμπει δεν είναι, απαραίτητα, χρυσός.

Αφού ο Αυτοκράτορας έμεινε όρθιος και σ’ αυτό έχει συμβολή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είναι πια η ώρα να σταθεί απέναντι από το κοινό της ομάδας και να αποκαλυφθεί.

Μια συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα μιλήσει για ότι σκέφτεται, αλλά και μπορεί –όχι μόνο θέλει- να κάνει. Ο σύλλογος έχει ανοιχτά μέτωπα, με πρώτο και κορυφαίο το άρθρο 44, που πρέπει να διαφυλάξει μέχρις εξόφλησης τελευταίου ευρώ.

Έχει το μέτωπο των ban της FΙΒΑ που πρέπει να άρει για να μπορέσει να κάνει μια πλήρη ομάδα την επόμενη περίοδο.

Έχει και ο ίδιος ο κ. Γουλιέλμος διάφορα που πρέπει να ξεκαθαρίσει επί προσωπικού, για όσα τον έκαναν να εμπλακεί, τον τρόπο αντιμετώπισής τους και τη χάραξη στόχων για την ομάδα των 22 τίτλων που κρατά στα χέρια του.

Ο Καρυπίδης, οδήγησε φέτος με ευκολία την ομάδα στο φυσικό της χώρο. Με λιγότερα λεφτά και καλύτερα αποτελέσματα, άρα με μια έμπρακτη απόδειξη «μαθήματος» από το περσινό πάθημα.

Όμως ο Άρης στη Super League, δεν επιστρέφει ως νεοφώτιστος και σε καμία περίπτωση –με όλο το σεβασμό στη «βασίλισσα του βορρά»- δεν είναι Βέροια.

Οφείλει κι αυτός με τη σειρά του, να σταθεί απέναντι στο κοινό των κίτρινων και να αναλύσει ένα πλάνο για όσα μελετά να κάνει. Ορισμένα έχει ξεκινήσει να τα τρέχει και μοιάζουν και πολύ ενδιαφέροντα. Επαφές με οικονομικούς παράγοντες εκτός συνόρων, αναζήτηση αγωνιστικών και τεχνικών λύσεων σε προηγμένες ποδοσφαιρικά αγορές.

Αλλά για να γίνουν με τη σωστή σειρά τα πράγματα, νομίζω ότι οφείλει πρώτα να ορίσει το πλαίσιο αυτών που στην πραγματικότητα πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει. Μας έδωσε μια ιδέα με μια πρόσφατη γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε ότι το κλαμπ «θα διεκδικήσει αυτό που του αναλογεί» και θα «ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων μας και να δικαιώσει τις προσδοκίες μας».

Το κλαμπ είναι στα χέρια των ιδιοκτητών των ΑΕ. Δεν θα πάψει ποτέ όμως να είναι ένα από τα πέντε στη χώρα, που απευθύνονται σε μια πλατιά λαϊκή μάζα που τα ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.

Οι δυο τους έχουν την ευθύνη, στη συγκυρία μιας διαχειρίσιμης οικονομικής θέσης, να αλλάξουν την κατεύθυνση. Οι ίδιοι ή διαμορφώνοντας τις συνθήκες για ένα επόμενο βήμα.

Φτάνει με τα μαθηματικά. Ο Άρης είναι φτιαγμένος για Ιστορία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ