Όταν κοιμάσαι, άλλος γράφει ιστορία

Όταν κοιμάσαι, άλλος γράφει ιστορία

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους και χάρτινους και τους κανονικούς πρωταθλητές. Για το αφήγημα της εξυγίανσης που ξέφτισε. Και τον ΠΑΟΚ, που στο ποιος θα προλάβει πρώτος ήρθε δεύτερος.

ΚΟΥΡΑΣΕ, το γελοίον του πράγματος. Παρατράβηξε. Αυτή η βιόλα του ΠΑΟΚ. Ότι, εμείς πήραμε το αληθινό πρωτάθλημα κι η ΑΕΚ το ψεύτικο. Εμείς το κανονικό, αυτοί το χάρτινο. Εμείς το αντρικό, αυτοί το γυναικείο. Κούρασε αυτό το καραγκιοζιλίκι. Κι εν πάση περιπτώσει, το πρωτάθλημα, που λένε ότι τους κλέψανε, δεν το τσούρνεψε κανένας ξένος. Ο Ιβάν ήτανε, που αγκαλιαζότανε και φίλαγε σταυρωτά τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ. Ο Ιβάν τον κάλεσε στο γάμο του γιου του.

Αν τους φάγανε, στη πορεία όπως οι ίδιοι λένε, οι πρώην συνεταίροι τους, στον αγώνα για τη κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν τους ρίξανε, στη μοιρασιά, ας πρόσεχαν. Δεν είναι κανένα παιδάκι ο Σαββίδης.

ΣΚΡΙΠΤΑ μάνεν. Θυμάμαι τι είχα γράψει για τη περιβόητη Συμμαχία των τριών. Όταν είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά, Σαββίδης, Αλαφούζος και ο διοικητικός ηγέτης. Όταν ακόμα η ΑΕΚ έπαιζε στη Γ’ Εθνική. Με τα δημοσιεύματα να μιλάνε ότι «ξεκίνησε η επανάσταση για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου». Και τη ταπεινότητά μου, να σημειώνει: «Τι, έχουν μοιράσει μέχρι τώρα οι εν λόγω κύριοι στη ζωή τους, για να μοιράσουν σε τρία ίσα μερίδια τη ποδοσφαιρική εξουσία»; Την απάντηση την έδωσαν ύστερα από τρεισήμισι χρόνια, ο Κύζας κι ο Καλφόγλου. Και στη συνέχεια ο Βάτσιος και το δίδυμο Ποντίκη-Κομίνη.

ΠΕΡΥΣΙ τον Μάρτιο, έγραφα ότι «η ιστορία διδάσκει. Ότι, στον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο, Σεπτέμβριος του 1912, οι Σύμμαχοι, Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, πολέμησαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με το που τελείωσε ο πόλεμος

(30 Μαΐου 1913) με ήττα των Τούρκων, άρχισε στις 16 Ιουνίου 1913 ο Β Βαλκανικός. Μεταξύ των νικητών, για τη διανομή των πρώην Οθωμανικών εδαφών. Βουλγαρία εναντίον Ελλάδος (και Σερβίας) για τη Θεσσαλονίκη». Δεν θα σφαζόντουσαν η Ρωσική Αρκούδα με τη Τίγρη; Στη προκειμένη περίπτωση μάλιστα, δεν περίμεναν να τελειώσει ο πόλεμος. Το αίμα άρχισε να τρέχει, πριν γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ και ηττηθούν οι γκραν κάσες. Όταν, τους έφαγε η Αρκούδα με Κύζα και Καλφόγλου.

«ΦΡΕΣΚΑ κουλούρια», όμως φωνάζει ο κουλουράς. Σκούζουνε, ουρλιάζουνε στον ΠΑΟΚ, ότι τους κλέψανε το πρωτάθλημα. Λες κι αυτοί είναι του Κατηχητικού. Στο ποιος, θα προλάβει πρώτος πήγε η δουλειά. Όταν ο Καίσαρης άρχισε να γράφει από το Χριστούγεννα, εδώ από to10.gr σε συνέχειες, το σήριαλ «Ρωσική Αρκούδα VS Τίγρεως», παραβίαζε ανοιχτές θύρες. Μόνο τυφλός αν ήσουνα, δεν έβλεπες τον πόλεμο. Και δεν μιλάμε για εντός των τεσσάρων γραμμών. Κλαίνε στον ΠΑΟΚ, επειδή έπρεπε ν αποβληθεί στο Απόλλωνας-ΑΕΚ ο Λιβάγια και δεν θα έπαιζε στον Τελικό. Εδώ στο σάιτ το ρεπορτάζ για τους ορισμούς της 30ης αγωνιστικής, τους είχε ανοίξει τα μάτια: «Για παν ενδεχόμενο αφού το άλλο Σάββατο έχει τελικό, βάλανε στη Ριζούπολη, τον Τζοβάρα από τη Λαμία του Πανουργιά Παπαδόπουλου». Κι όντως, έγινε η στραβή με τον Λιβάγια κι ο Τζοβάρας, έβγαλε κίτρινη. Αν, όταν γίνονται οι ορισμοί εκεί στη Θεσσαλονίκη, βυζαίνουνε το δάχτυλο και ξυπνάνε εκ τω υστέρων, όπως στη περίπτωση του Κομίνη, δικό τους πρόβλημα.

ΑΝ, στο ποιος θα προλάβει πρώτος, το επιτελείο του Ιβάν, είναι τα ζώα μου αργά, δικό τους πρόβλημα. Όπως έχει πει, ο ποιητής, «όταν κοιμάσαι, άλλος γράφει ιστορία». Κι αυτοί έχουν αναγάγει το βύζαγμα για δάχτυλου σε επιστήμη. Έχει γίνει, ο κακός χαμός, με το γκολ του Βαρέλα, έχει μπουκάρει ο Ιβάν, έχει σχολάσει η υπόθεση πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ και τι βγαίνει να πει την επόμενη μέρα ο Κυριάκος Κυριάκος: «Η ευθύνη που πρέπει να επωμιστούμε-και να επιμεριστούμε αντρίκια- είναι πως επιτρέψαμε να μπουν ανάμεσα στις δυνάμεις που πάλεψαν για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, η καχυποψία και οι διαλυτικές τάσεις. Αυτή είναι η πραγματική ήττα». Το ρολόι στον κύριο. Τους έχουνε φάει στη ψύχρα, τους έχουνε ακυρώσει κανονικό γκολ-πρωτάθλημα κι ο Κυριάκος Κυριάκος, μιλάει για τις δυνάμεις που πάλεψαν για την εξυγίανση. Και τη καχυποψία που μπήκε ανάμεσά τους. Από αφέλεια; Από σκοπιμότητα; Από ανοησία; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Παγκόσμιος πρωταθλητής στο βύζαγμα του δάχτυλου. Κι από την «καχυποψία και τις διαλυτικές τάσεις», κάνουνε στροφή 360 μοιρών, όπως έχει πει ο Αλέξης (και με πτυχίο μηχανικού παρακαλώ), ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι, εμείς είμαστε οι πρωταθλητές, αλλά μας κλέψανε οι Αθηναίοι. Από που προκύπτει, όμως ότι είναι οι καλύτεροι; Σ ένα ματς ζοριστήκανε στο δεύτερο γύρο στη Τρίπολη και το χάσανε. Και να τους παίζει αβάντα ο Σιδηρόπουλος.

ΤΟ παραμύθι της κλοπής τους βολεύει. Η θεωρία του χάρτινου, βολεύει όλους τους γύρω-γύρω. Όλους τους άλλους. Τους βουλευτές, που χαϊδεύουν αυτιά και ψαρεύουν ψήφους. Τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή, τα διοικητικά στελέχη, τους ρεπόρτερ της ομάδας. Ότι, όλοι εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας, αλλά οι Αθηναίοι μας κλέψανε το πρωτάθλημα. Τον κόσμο, που για δεκαετίες έχει γαλουχηθεί στο αίσθημα της αδικίας: «Έχουμε τον καλύτερο προπονητή, τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, τη καλύτερη ομάδα αλλά μας κλέψανε εννιά βαθμούς». Όλα αυτά κάνουν καλό σ αυτούς, που πληρώνονται από τον ΠΑΟΚ. Σ αυτούς που ζουν από τον ΠΑΟΚ, αλλά όχι τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον ισχυρός. Και μέσα και έξω από τα γήπεδα. Διαθέτει λεφτά. Έχει βάλει στα σκαριά τη Νέα Τούμπα. Ξέρει πως παίζεται το παιχνίδι και χρησιμοποιεί τους ίδιους τρόπους. Έφτασε κοντά στον τίτλο σε απόσταση ενός γκολ. Και τον έχασε, επειδή, στο ποιος θα προλάβει πρώτος, ήρθε δεύτερος. Η θεωρία, ότι εμείς είμαστε οι μόνοι καθαροί κι όλοι οι άλλοι βρώμικοι, είναι για γέλια. Όταν αυτοί, ξεκίνησαν πρώτοι κι έφαγαν την Αθήνα. Όταν, οι πρώτοι που ξεφτίλισαν το αφήγημα της εξυγίανσης, ήταν ο Κύζας κι ο Καλφόγλου. Η μήπως εφέτος πήγανε με το σταυρό στο χέρι; Αέρα τα περάσανε τα παιχνίδια της επαρχίας. Πλην Τρίπολης. Κι ο Κούλα Χασάν, βοήθησε κι ο Θάνος και τον Σκουλά στείλανε στο Λάρισα -ΑΕΚ. Στην τελική, όμως τους φάγανε στη στροφή. Γιατί, όπως έχει πει ο ποιητής, όταν κοιμάσαι και βυζαίνεις το δάχτυλο, ο άλλος με Κομίνη και Ποντίκη γράφει ιστορία. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή Canned Heat-On The Road Again.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ