Ο Ντιέγκο, ο Ερνέστο και η νέα μέθοδος του Ολυμπιακού

Ο Ντιέγκο, ο Ερνέστο και η νέα μέθοδος του Ολυμπιακού

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Και η επιλογή λίγο πριν την άφιξη του δίνει την ευκαιρία…

Μαγικές σφαίρες δεν υπάρχουν γενικώς, δεν υπάρχουν προφανώς και στο ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να προβλέψει προκαταβολικά ούτε την επιτυχία μιας επιλογής, ούτε καν την «συμβατότητα» της με τις τρέχουσες ή τις επόμενες ανάγκες. Μπορεί όμως να ακολουθήσει πιστά το manual και ενδεχομένως να κάνει όλα τα βήματα σωστά προς την κατεύθυνση που έχει επιλέξει. Μια διαδικασία που αυτόν τον τελευταίο μήνα μοιάζει να χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό και την απόπειρα που γίνεται στο μεγάλο λιμάνι για αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «αλλαγή σελίδας».

Αφιέρωσαν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα οι Πειραιώτες προκειμένου να εντοπίσουν, να προσεγγίσουν και τελικά να συνεργαστούν με έναν αθλητικό διευθυντή που το πλούσιο βιογραφικό του αποτελεί μια τρόπον τινά εγγύηση. Και είναι τώρα σχεδόν τέσσερις εβδομάδες που όσο συμβαίνουν για την επόμενη μέρα του club περνούν από τα χέρια του, εκλεκτού (τους), Αντόνιο Κορδόν.

Του 60χρονου Ισπανού τεχνοκράτη ο οποίος σήμερα έρχεται στην Αθήνα παρέα με τον νέο προπονητή. Τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ που αποτελεί αυστηρά μια δική του επιλογή. Τον γνωρίζει καλά έχοντας συνεργαστεί μια διετία μαζί του στη Γρανάδα. Μίλησε μαζί του πολύ όλον αυτόν τον καιρό. Και προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι πως ο ένας έπεισε τον άλλον για τις καλές πιθανότητες μιας συνεργασίας σε φόντο Ερυθρόλευκο. Κανονικό ποδόσφαιρο…

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ το καλοκαίρι του 2021 όταν άφησε να κλείσει ο κύκλος στην Γρανάδα ήταν… απλησίαστος ακόμη και στην ιδέα μιας δουλειάς στην Ελλάδα. Πήγαινε και ερχότανε στην Αγγλία, μιλούσε με τον Πεπ και τον Μπενίτεθ, έδειχνε να προετοιμάζει τον εαυτό του για ένα βήμα Premier League αναμένοντας την κατάλληλη πρόταση. Ένα story σαν αυτό που μόλις χθες έκανε πράξη ο Άντονι Ιραόλα αφήνοντας τη Ράγιο Βαγεκάνο για τη Μπόρνμουθ. Δεν του «έκατσε». Διάλεξε την Εσπανιόλ το καλοκαίρι του 2022 και το μόνο βέβαιο είναι πως έναν χρόνο μετά έκανε το πιο μεγάλο λάθος του ως τώρα.

Φυσικά είναι ακόμη 42. Σε αυτή την ηλικία –και κάτι παραπάνω- έρχονταν στην Ελλάδα, έστω σε μια άλλη ποδοσφαιρική Ελλάδα, για πρώτη φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε το καλοκαίρι του 2008 και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν έχασε. Την πρώτη φορά επέστρεψε στα πάτρια για χάρη της Βιγιαρεάλ, την δεύτερη μήνες μετά με τον επαναπατρισμό του ήρθε η ευκαιρία της Βαλένθια.

Αν είναι Ερνέστο ο Μαρτίνεθ; Αυτά είναι λόγια του Ιούνη που δεν έχουν νόημα. Ο Ολυμπιακός όμως σαν Ερνέστο τον υποδέχεται. Με το μεγαλύτερο συμβόλαιο προπονητή στη Super League, με το προνόμιο να έχει μαζί του τρεις συνεργάτες. Με τον Κορδόν να «εγγυάται» για αυτή τη μετάβαση. Είναι η πρώτη του απόπειρα έξω από την Ισπανία και φυσικά θα χρειαστεί και αυτός την προσαρμογή του.

Κουβαλά όμως σχεδόν μια δεκαετία δουλειάς στο υψηλότερο επίπεδο είτε σαν συνεργάτης (Έμερι, Μίτσελ) στην Σεβίλλη, είτε σαν πρώτος τεχνικός στη La Liga (Γρανάδα, Εσπανιόλ) και τη Segunda.

Έχει εμπειρία από καλοκαιρινούς προκριματικούς, έχει εμπειρία από ομίλους και νοκ άουτ Europa League (κοτζάμ Νάπολι απέκλεισε το 2021). Και έχει και τις προϋποθέσεις για να κάνει από τη πρώτη στιγμή πρωταθλητισμό, σε μια «πίστα» που κάθε προπονητής περιμένει να βρεθεί κάποια στιγμή στην καριέρα του. Η αφετηρία είναι καλή… Τα υπόλοιπα θα τα δείξει, μόνον ο χρόνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ