Ωραία ομάδα η Αρμάνι Μιλάνο

Ωραία ομάδα η Αρμάνι Μιλάνο

Για να υπάρξει διέξοδος στην κόντρα Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκας θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Πάτρικ Μπάουμαν, οι απαιτήσεις του μεγαλομετόχου του τριφυλλιού και το παράδειγμα της Αρμάνι Μιλάνο.

Η «κόντρα» του Παναθηναϊκού με τον Τζόρντι Μπερτομέου έχει μπει πλέον σε νέα φάση, αυτή της ύφεσης. Κανείς δεν ξέρει εάν αυτή η διακύμανση είναι προσωρινή ή θα αποτελέσει την αφετηρία για να υπάρξει λύση και διέξοδος.

Σε αυτή τη νέα κατάσταση βοήθησε το τηλεφώνημα ανάμεσα στις δυο πλευρές, η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον γ.γ. της ΦΙΜΠΑ Πάτρικ Μπάουμαν, αλλά και τα δυο Φάιναλ φορ, του Τσάμπιονς Λιγκ και της Ευρωλίγκας.

Ο Καταλανός αξιωματούχος άκουσε ξανά το αίτημα για την άρση των ποινών που έχουν επιβληθεί στον Δ. Γιαννακόπουλο και το μετέθεσε για αργότερα, μετά το Φάιναλ φορ. Δεν είπε «όχι», είπε θα συζητηθεί αργότερα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» δεν άκουσε όλα όσα θα ήθελε από τον αξιωματούχο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο ραντεβού που έγινε στο Χίλτον, αλλά δεν έκλεισε και την πόρτα.

Η μεγάλη επιτυχία του Φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ ασφαλώς αποτέλεσε ένα σημαντικό στοιχείο που «μέτρησε» για τους επιτελείς του Παναθηναϊκού, αλλά το αδιαμφισβήτητα υποδεέστερο, σε σχέση με την Ευρωλίγκα, αγωνιστικό επίπεδο είναι εμφανές και τους απασχολεί έντονα.

Το Φάιναλ φορ του Βελιγραδίου και όλα όσα θα γίνουν στο περιθώριο των αγώνων, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο Γιαννακόπουλος θα επιδιώξει ξανά να εξηγήσει στους εκπροσώπους των άλλων ομάδων πως θα πρέπει να ξανασκεφτούν το θέμα με τις ποινές του υπογραμμίζοντας πως θεωρεί ότι είναι άδικες. Το αν θα καταφέρει να τους πείσει είναι ένα ζήτημα που θα φανεί.

Την ίδια στιγμή δεν έχουν φύγει από την ατζέντα τα θέματα διαχείρισης των οικονομικών, των χορηγιών και γενικότερα του μάνατζμεντ. Είναι σαφές πως θα τεθούν ξανά και με περισσότερη ένταση.

Η ουσία είναι πως για να υπάρξει διέξοδος θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Έχοντας τεθεί ως κύριο αίτημα η μείωση ή εξαφάνιση των ποινών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο να παραδεχθεί κάποια από τις δυο πλευρές την ήττα της. Διότι περί αυτού θα πρόκειται. Η μεν Ευρωλίγκα θα ακυρώσει τον αθλητικό δικαστή της και όσα υποστήριζε περί τήρησης των κανόνων, ο δε Παναθηναϊκός θα φανεί πως τον ενδιέφερε μόνο αυτό.

Κι όταν το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν τον έχει να παίζει πάλι εφτά ντέρμπι στις πρώτες εφτά αγωνιστικές, δεν θα έχει κανένα λόγο να διαμαρτυρηθεί. Θα χειροκροτεί για την προσπάθεια και θα λέει: «Δεν πειράζει, πάμε για το επόμενο ματς», όπως λένε στο Μιλάνο…

ΥΓ Όχι. Δεν πετάμε το «τυράκι» για διοργάνωση Φάιναλ φορ στην Αθήνα και να κλείνουμε το μάτι σε στυλ «θα τα βρούμε». Εκτός αν όλα είναι (όντως) θέμα συναλλαγής «δίνω- παίρνω». Οπότε… πάσο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ