Ο Μάτος κι ο Βιεϊρίνια αγχώνουν τον Χιμένεθ…

Ο Μάτος κι ο Βιεϊρίνια αγχώνουν τον Χιμένεθ…

Όταν διαθέτεις την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος στηρίζεσαι σε αυτή για να πάρεις αυτό που θέλεις. Στον τελικό, ο ΠΑΟΚ είναι που έρχεται για να αποδείξει καλά και σώνει πως είναι η καλύτερη ομάδα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρα αν τελικά φτάσουμε στο σημείο να έχουμε σέντρα στον τελικό του κυπέλλου: ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρατάξει την ΑΕΚ με τέτοιο τρόπο ώστε να απενεργοποιήσει τους ακραίους μπακ Βιεϊρίνια και Μάτος. Ο κόουτς της Ενωσης είναι πεπεισμένος πως αυτοί οι δύο είναι σε θέση να του δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από τον Κάμπος και τον Μακ που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι εξτρέμ της ομάδας του Λουτσέσκου. Αυτός είναι ο πρώτος πονοκέφαλος του Μανόλο.

Ο δεύτερος αφορά τα ύψη που λείπουν από την ΑΕΚ. Η υπεροπλία του ΠΑΟΚ στον συγκεκριμένο τομέα δεν αμφισβητείται και ο Ισπανός τεχνικός ψάχνει τρόπους να την αντιμετωπίσει. Ο ένας είναι να παίξει με τρεις σέντερ μπακ προσθέτοντας τον Λαμπρόπουλο μαζί με τους Βράνιες και Τσινγκρίνσκι. Ο άλλος, ο πιο εξεζητημένος, είναι να χρησιμοποιήσει τον Λαμπρόπουλο ως δεύτερο αμυντικό χαφ στο πλάι του Σιμόες. Θα είναι κάτι ασυνήθιστο αλλά με τον Μανόλο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η ΑΕΚ θα πάει και σε αυτό το ντέρμπι όπως πήγε σε όλα τα άλλα: Να μην αιφνιδιαστεί και να σβήσει την επιθετικότητα του αντιπάλου. Η τακτική έχει αποδειχτεί αποτελεσματική μέχρι τώρα. Όταν διαθέτεις την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος στηρίζεσαι σε αυτή για να πάρεις αυτό που θέλεις.

Στον τελικό, ο ΠΑΟΚ είναι που έρχεται για να αποδείξει καλά και σώνει πως είναι η καλύτερη ομάδα. Του χρειάζεται η επικράτηση για να στέκει η αφήγηση πως το πρωτάθλημα κρίθηκε στα χαρτιά και δεν το πήρε ο καλύτερος. Οι παίκτες του δεν παίζουν μόνο για το αποτέλεσμα. Ψάχνουν να επιβληθούν της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο για να αποδείξουν την αγωνιστική ανωτερότητά τους. Οσο και να τραβήξει τα γκέμια ο Λουτσέσκου, είναι δύσκολο να το αποφύγει κάτι τέτοιο.

Αν μιλούσαμε για αγωνιστική πειθαρχία αυτή χαρακτηρίζει περισσότερο την ΑΕΚ και λιγότερο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στηρίζεται στις προσωπικότητες των παικτών του και στα ατομικά τους χαρακτηριστικά, που τους ωθούν να βρίσκονται συνεχώς στην επίθεση.

Αν το παιχνίδι κριθεί στις λεπτομέρειες και στο ένα γκολ, η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερη τύχη. Αν το  παιχνίδι είναι ανοικτό τον πρώτο λόγο θα έχει ο ΠΑΟΚ.

Οι δυο τεχνικοί έχουν από έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει την ροή του ματς εφόσον δεν ξεκινήσει. Ο Μπίσεσβαρ μπορεί να το κάνει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και ο Λάζαρος για λογαριασμό της ΑΕΚ.  Το πρόβλημα για τον Λουτσέσκου εντοπίζεται στον βασικό αμυντικό χαφ. Αν είναι ο Κάνιας δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν για την μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Αν είναι ο Σάκχοφ τότε θα βρεθεί με δυο βαριά κορμιά στο κέντρο του γηπέδου με κίνδυνο να πάθει ό,τι έπαθε και από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Χιμένεθ δεν έχει διαθέσιμο τον Κονέ αλλά ίσως πάρει κάποια στιγμή από τον Μάνταλο όσα περίμενε να πάρει και δεν του τα έδωσε ο Μασούντ.

Όλα τούτα βέβαια εφόσον σταθούμε τυχεροί και δούμε μπάλα απόψε το βράδυ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ