Το πανηγύρι των ζουρλών και το στριπτίζ της… τρόικας!

Το πανηγύρι των ζουρλών και το στριπτίζ της… τρόικας!

Τη νύχτα που ο ΠΑΟΚ... μάδησε την ΑΕΚ το τρίγωνο ΕΠΟ, διαιτησία, Κυβέρνηση επέτρεψε να έρθουν στην επιφάνεια όλες οι παθογένειες.

«Πανηγύρι ζουρλών» που είχε πει κάποτε ο Γιάννης Φιλίππου. Ένα από εκείνα τα ματς που έγιναν στη… τύχη, που ο κόσμος έφτασε στην τύχη στο ΟΑΚΑ, που κάθισε κατά τύχη στις κερκίδες, και που αν καταφέρει να γυρίσουν και στο σπίτι τους θα το οφείλει ακριβώς στο ίδιο «σχέδιο». Την τύχη. Ξύλο, φωτοβολίδες, συλλήψεις, μολότοφ. Από όλα είχε ο μπαξές πριν ξεκινήσει ο τελικός. Pre game by ΕΠΟ και βέβαια by ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που με ελαφριά πηδηματάκια απέφυγε να κάνει εμφάνιση στη φιέστα. Που να τρέχουν τώρα οι Υπουργοί. Και πώς να γλιτώσουν από τις συμπληγάδες. Θα ήταν μια καλή ιδέα να μπορούν να στείλουν και εκείνοι… ξένους, όπως έγινε με την ΕΠΟ και τους διαιτητές, αλλά δεν προβλέπεται. Ίσως επανεξεταστεί το θέμα αυτό μελλοντικά.

Φυσικά δεν μπορούσε να αποκλείσουμε τίποτα και για το after. Ακόμη άλλωστε δεν έφτασαν μεσάνυχτα. Να δούμε πως θα περάσει η νύχτα και να το κουβεντιάσουμε αργότερα, απολογιστικά. Για αυτή τη «γιορτή του ποδοσφαίρου» που είπε και ο Βαγγέλης Γραμμένος, που έτσι όπως το πάει θα ξανακάνει… επίκαιρη τη Λάμψη. Όχι του Στάνλει Κίουμπρικ, του ΑΝΤ1. Εκείνο  με τη… Σελήνη! Να γίνεται για ώρες ο κακός χαμός, και ο πρόεδρος να στέλνει τις ευχές του. Ποιος τα θυμάται όμως αυτά; Πέρασε ήδη ένα τετράωρο. Ξεκίνησε το ματς, που ήταν τέλος πάντως και η «συνθήκη μηδέν» της βραδιάς και τα άλλα περασμένα ξεχασμένα.

Αγωνιστικά τώρα: Εξ αρχής, τα δεδομένα… συγκεκριμένα. Ο καλός επιθετικά ΠΑΟΚ, με την εξαιρετική ανασταλτικά ΑΕΚ στον αριθμητή. Ακριβώς ανάποδος ο παρανομαστής: Τι θα έκανε στην άμυνα ο ΠΑΟΚ των επιθετικών μπακ και των ρίσκων, πως θα λειτουργούσε επιθετικά η ΑΕΚ που κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα με μέσο όρο 1,5 γκολ ανά παιχνίδι. Εκεί θα κρίνονταν, αν ξεκινούσε και τελείωνε. Τελικά; Ο Δικέφαλος του Βορρά τα πήρε όλα, και μαζί δικαίως πήρε και το κύπελλο. Γιατί κατάφερε να δείξει συνεπής όσο ποτέ τη φετινή σεζόν. Και μπροστά και πίσω. Μάλλον το καλύτερο φετινό του 90άλεπτο.

Κυριάρχησε -από τη πρώτη στιγμή του ματς- με μια εμφατική εμφάνιση που προφανώς θα συζητιέται μέχρι του… χρόνου από τους οπαδούς του και δικαίως. Αν μάλιστα οι Θεσσαλονικείς δεν έπεφταν πάνω στον Μπάρκα, και στο μπόλικο άγχος τους, θα μπορούσαν κάλλιστα αυτό το ματς να το πάνε με άνεση στα… διπλά, σε ένα σκορ του στιλ 4-0. Τόσο μεγάλη ήταν η αγωνιστική διαφορά τους, από τους φιναλίστ που ουσιαστικά είχαν μια ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι, και αυτή φρόντισε ο Βράνιες να την πετάξει στα σκουπίδια.

Όχι δεν λέμε για το σουτ του Αραούχο. Ήταν στο 1-0 το ματς στο 79΄,και ο ΠΑΟΚ έμενε με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω της αποβολής του Μαουρίτσιο. Προφανώς επηρεασμένος από το «ξεσάλωμα» υπό Έλληνες διαιτητές ο Βόσνιος αμυντικός αποφάσισε να παραστήσει και πάλι τον «καουμπόι». Ο Μπορμπαλάν δεν έκανε τα στραβά μάτια όπως τα φυντάνια μας εδώ. Τον είδε, τον έστειλε να κάνει παρέα στα αποδυτήρια με τον Μαουρίτσιο και το καντήλι της ΑΕΚ σώθηκε, από το εγκληματικό λάθος του αμυντικού της.

Δεν ήταν ο ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ σε ολόκληρη τη διαδρομή της αγωνιστικής περιόδου, και ας νιώθει έτσι (με απόδειξη τα μπλουζάκια του double που έκαναν την εμφάνιση τους στο ΟΑΚΑ). Ήταν όμως σαρωτικά καλύτερος σε αυτόν τον τελικό. Σε όλες τις γραμμές. Μια ομάδα «πεινασμένη» και με κίνητρο να αποδείξει, απέναντι σε έναν αντίπαλο που λες και έχασε σε μια νύχτα όλες τις βασικές αρχές που χαρακτήριζαν το παιχνίδι της, την περίοδο 2017-18. Το κύπελλο λοιπόν κατέληξε στα χέρια που το άξιζαν περισσότερο, με βάση τον τελικό.

Και ενώ τα «παπαγαλάκια» άρχισαν ήδη να συντονίζονται στο πόσο δίκιο είχε τελικά η ΕΠΟ, που αποφάσισε την διεξαγωγή αυτού του ματς με «ξένο» διαιτητή; Στην πραγματικότητα μόλις ολοκληρώθηκε το στριπτίζ της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Δεν ήταν ότι ήδη αποκαλύφθηκαν τα κίνητρα της. Το γεγονός ότι «έσπασε αυγά» προκειμένου να μην… στεναχωρήσει τους Δικέφαλους που δεν τα έβρισκαν στο όνομα του ρέφερι (ή μήπως πιστεύει κανείς πως αν στον τελικό ήταν πχ η Λάρισα ή ακόμη και ο ίδιος ο Ολυμπιακός θα υπήρχε περίπτωση για ξένο διαιτητή).

Είναι που προέκυψε σε κοινή θέα και η γύμνια των ελλήνων διαιτητών μέσα από αυτή την κατάσταση. Το «νταλαβέρι» που υπάρχει με εκείνους, από μια Ομοσπονδία που δεν έκρυψε ποτέ τα «θέλω της», αλλά και που εγκλωβίστηκε όταν ο Ολυμπιακός βγήκε από το παιχνίδι του τίτλου . Μια εβδομάδα πριν, στη Ριζούπολη, ο Λιβάγια έσπρωξε τον Χουάντερσον δίχως λόγο σε ματς φιέστα για την ΑΕΚ. Ο Τζοβάρας με τους βοηθούς του δεν είδαν τίποτα σε ένα περιστατικό μαρς-αποβολή που θα έστελνε τον Κροάτη σήμερα από νωρίς το απόγευμα στις κερκίδες με τα πολιτικά του. Ο Ισπανός απόψε είδε τον Βράνιες να ξεκινά μια αντίστοιχη ιστορία και δεν το σκέφτηκε ούτε μια στιγμή. Αυτό το «κοντράστ» μάλλον τα λέει όλα.

Μακάρι να γίνει το επόμενο πρωτάθλημα μόνο με ξένους διαιτητές. Μακάρι η πρόταση του Ολυμπιακού, να περάσει και στα υπόλοιπα ματς. Όχι μόνο στα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ του μέλλοντος. Του όποιου μέλλοντος μπορεί να έχει τέλος πάντων αυτή η ΕΠΟ, με τις πλάτες αυτής της Κυβέρνησης.

ΥΓ. Το μέλλον του Χιμένεθ στην ΑΕΚ; Θα έχει ενδιαφέρον πλέον… Τα έκανε σαλάτα ο Ισπανός. Και με τον Μάνταλο που προφανώς δεν ήταν έτοιμος, και με την αλλαγή των μπακ που έβγαλαν όλη τη χρονιά. Και με την διαχείριση του Λάζαρου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ