ΠΑΟΚ : «Φέρτε να πιω να ξημερωθώ πω πω τι double ήταν αυτό!»

ΠΑΟΚ : «Φέρτε να πιω να ξημερωθώ πω πω τι double ήταν αυτό!»

Αυτός ο ΠΑΟΚ που είδαμε στο ΟΑΚΑ αποτίναξε πολλές αντιλήψεις του παρελθόντος. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Έδωσε πειστικές απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο υποχρεώνοντας τους υπερόπτες χάρτινους... να του βγάλουν το καπέλο και τους υπόλοιπους οπαδούς του πληκτρολογίου να το βουλώσουν.

Το πιο καθαρό, το πιο μάγκικο Κύπελλο βάφτηκε ασπρόμαυρο. Ο ΠΑΟΚ, μέσα στην φυσική έδρα της ΑΕΚ (μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι της ΑΕΚ. Είτε το θέλουμε, είτε όχι) την υπέταξε παίζοντας καθολικό ποδόσφαιρο. Την έκλεισε στα καρέ της και την σφυροκοπούσε ανηλεώς. Θα πρέπει στην Ένωση να κάνουν το σταυρό τους που το κοντέρ σταμάτησε στα δύο γκολ. Αν ο Πρίγιοβιτς δεν ήταν τόσο άστοχος στις ευκαιρίες που είχε (πέναλτι, τετ α τετ), τώρα θα μιλούσαμε για διασυρμό των χάρτινων…

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο τόσο πολύ πωρωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο τους που είχαν το the eye of the tiger. Από το πρώτο λεπτό έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο. Ανάγκασαν μέχρι και τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ (αυτός που είχε αποκαλέσει τους φιλάθλους και τους παράγοντες του ΠΑΟΚ, Μάο-μάο) να τον ζώσουν τα φίλια. Στις ελάχιστες φορές που η κάμερα του συνδρομητικού καναλιού κέντραρε πάνω του έδειξε αρκετά ζοχαδιασμένος. Δεν είναι και λίγο πράγμα για δύο συνεχόμενα χρόνια σε δύο διαφορετικά γήπεδα να βλέπεις τον πρώην φίλο σου και νυν εχθρό σου να σε κατατροπώνει και να σηκώνει το Κύπελλο.

Ο φετινός τίτλος είναι πιο μάγκικος για τους εξής λόγους. Πέρσι με τα επεισόδια που είχαμε στον Βόλο, αλλά και με το γκολ οφσαιντ του Πέδρο Ενρίκε, δεν το πολύ ευχαριστήθηκαν στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να γράφτηκε το όνομα του Δικεφάλου του Βορρά ως Κυπελλούχου Ελλάδος 2016-17, όμως κάτι τους χαλούσε, κάτι δεν τους καθόταν καλά. Φέτος και πριν τον τελικό, οι ασπρόμαυροι είδαν πολλά και περίεργα πράγματα να συμβαίνουν στο πρωτάθλημα. Παιχνίδια να μην ξεκινούν, παιχνίδια να μην ολοκληρώνονται ποτέ και έναν τίτλο να κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες.

Όταν ο Λάζαρος πέτυχε το εκπληκτικό γκολ με την Λάρισα, είχα γράψει τότε πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ το πανηγύρισε, γιατί ήθελε την ΑΕΚ στον τελικό. Ο Δικέφαλος του Βορρά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους κιτρινόμαυρους στο «καταραμένο» μέχρι και χθες ΟΑΚΑ, με τα πνεύματα αντί να καταλαγιάζουν να οξύνονται  όσο περνούσαν οι μέρες εξαιτίας των δηλώσεων στελεχών και ποδοσφαιριστών της Ένωσης. Το φετινό Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ είναι το πρώτο που έρχεται ως back-to-back. Είναι ένα σημάδι σταθερότητας, είναι ένα σημάδι ποιότητας.

Στον Δικέφαλο θα πρέπει να είναι ευτυχείς γιατί έχει στις τάξεις του παίκτες με το dna του νικητή. Πρώτος και καλύτερος ο Αντρέ Βιερίνια. Ο Πορτογάλος, έφερε αέρα Μπουντεσλίγκα στην επιστροφή του στην Τούμπα, ήταν αυτός που απογείωσε όλη την ομάδα. Ήταν αυτός που αποτίναξε το άγχος που έδειξαν να έχουν οι συμπαίκτες του. Ο Βιεϊρίνια είχε και έναν μεγάλο συμπαραστάτη, τον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος παιχνίδι με παιχνίδι αποδεικνύει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν θέλω άλλο να ασχοληθώ με το χθεσινό παιχνίδι, αλλά στην επόμενη ημέρα. Ο ΠΑΟΚ απ’ αυτή τη νίκη θα βγει διπλά κερδισμένος. Στην Τούμπα, φάνηκε περίτρανα πως χτίζουν μία μεγάλη ομάδα, που θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πωρωθεί τόσο πολύ που ετοιμάζεται να τινάξει τη μπάνκα στο αέρα επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τον Δικέφαλο του Βορρά Πρωταθλητή, αλλά και να μπει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ