Ενδιαφέρει την κυβέρνηση, αλλά δεν τους το είπε κανείς;

Ενδιαφέρει την κυβέρνηση, αλλά δεν τους το είπε κανείς;

Ο Άρης οφείλει να κινητοποιήσει τον κ. Βασιλειάδη και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για τα θέματα του ερασιτέχνη.

Αφορμή για το σημείωμα αυτό είναι μια σειρά από σκόρπιες συζητήσεις που κάνουμε με φίλους αλλά και συναδέλφους το τελευταίο διάστημα, στην εικόνα μιας ομάδας ποδοσφαίρου που μετά από τέσσερα έτη στις μικρές κατηγορίες (έξι με άλλα δυο που πάλευε να το αποφύγει) επιστρέφει στο φυσικό της χώρο, μια ομάδα μπάσκετ που κατάλαβε επώδυνα πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και κυρίως έναν αθλητικό σύλλογο, που μένει όρθιος χάρη στο μεράκι και την προσφορά πολλών ανθρώπων που πασχίζουν γι’ αυτό, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αγγίξουν τα κάρβουνα των προβλημάτων, γιατί βρίσκονται με τα χέρια γυμνά από τη θεσμική στήριξη που θα επέτρεπε να μην καούν.

Αιτία είναι μια δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου σε θέματα αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στον Arena 89,4 fm, την Παρασκευή το μεσημέρι. Σε μια αποστροφή του λόγου του, σε ερώτηση σχετικά με την κινητοποίηση για τον Παναθηναϊκό, είπε –επί της ουσίας ότι- το ενδιαφέρον της Πολιτείας ακουμπά και στη σημασία να μην πληγεί το ερασιτεχνικό σωματείο, ως αθλητικός πυλώνας, λογική η οποία θα υπήρχε για όλες τις παραδοσιακές ομάδες σε ανάλογη θέση.

Προσπερνώ τα συμπεράσματα για τα παλιότερα χρόνια, δεν έχει νόημα. Αναρωτιέμαι πότε στα τριάμισι χρόνια της κυβέρνησης που εκπροσωπεί ο κ. Βασιλειάδης, ο ερασιτέχνης Άρης κλήθηκε να παρουσιάσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Συνέπεια αυτής είναι –σε μεγάλο ποσοστό- και η περιορισμένη παρέμβαση που ασκήθηκε στις ανώνυμες εταιρίες, των οποίων αποτελεί μέτοχο και θεματοφύλακα. Απαντώ: Ποτέ.

Όπως ποτέ δεν ασχολήθηκαν με σπουδή για τον ερασιτέχνη Άρη και τα υπόλοιπα κόμματα, πέραν ορισμένων κενών περιεχομένου εμφανίσεων ή δηλώσεων σε προεκλογικές περιόδους.

Φταίνε τα κόμματα; Ναι. Φταίνε οι βουλευτές και πιο πολύ όσοι πολιτεύονται θυμίζοντας ή χρησιμοποιώντας τα Αρειανά αισθήματά τους; Επίσης.

Φταίει κι ο σύλλογος. Φταίνε όλοι όσοι δεν είναι μέλη στον ερασιτέχνη Άρη. Όσοι δεν φρόντισαν να γίνει κατανοητή η σημασία αυτού και το αποτέλεσμα μιας μεγάλης ενίσχυσης του μητρώου των μελών. Όσοι είπαν «πρέπει να το κάνω» και δεν το έκαναν ποτέ. Όσοι το έκαναν αλλά έμειναν εκεί.

Ο Άρης έχει προβλήματα που ξεκίνησαν από το ότι ο άξονας του, ο αθλητικός σύλλογος, είναι χρεωμένος και χρεωμένος πολύ. Αν αντιμετωπιστεί αυτό, τότε ο σύλλογος θα μπορέσει να απογειωθεί.

Έχει μια σημαντική ακίνητη περιουσία, σε ένα εξαιρετικό σημείο του πολεοδομικού συγκροτήματος. Το «φιλέτο» του Χαριλάου, γράφαμε παλιά στο ρεπορτάζ. Σήμερα το «φιλέτο» θέλει έργα από τις κολώνες στα υπόγεια καταστήματα μέχρι την οροφή και τις σουίτες.

Η διοίκηση, προκύπτει με δικαστική απόφαση και στην ηγεσία βρίσκεται ένας άνθρωπος, Αρειανός αλλά που ο χρόνος, οι ατομικές δυνατότητες και η ενέργεια του, λόγω ηλικίας είναι πολύ συγκεκριμένες.  Καταλαβαίνετε όλοι γιατί. Και να πω κι αυτό: Του αναγνωρίζω τη διάθεση να κάνει ότι μπορεί, δεν ευθύνεται για ότι παρέλαβε.

Αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον πρέπει να σπάσει. Τώρα. Άμεσα. Ο κ. Βασιλειάδης να καλέσει τον Άρη, για να του παρουσιαστεί η κατάσταση του ερασιτέχνη συλλόγου, αν δεν γνωρίζει τίποτε. Αφού η Πολιτεία ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό και αναγνωρίζει ότι αδικήθηκαν άλλες ομάδες παλιότερα. Να ξεκινήσει από τον Άρη.

Βουλευτές, ευρωβουλευτές, πολιτευτές της Θεσσαλονίκης, να φέρουν το θέμα κεντρικά: Στην τοπική τους, στο κόμμα τους, στην κοινοβουλευτική ομάδα τους, στον αρχηγό ή τον πρωθυπουργό που αναφέρονται.

Και ο Άρης να κάνει από τη νέα σεζόν μια συντονισμένη προσπάθεια, γύρω από τα επαγγελματικά τμήματα να ενισχυθεί και η δυναμική του Α.Σ. με χιλιάδες νέα μέλη. Υπάρχουν τρόποι.

Αν ανασάνει ο Α.Σ. θα ανασάνει όλος ο Άρης. Αν μπορέσει ο ερασιτέχνης να παίξει το ρόλο που του επιτρέπει ο νόμος, τα «μεγάλα» αθλήματα θα πάνε καλύτερα και τα δικά του τμήματα θα βρουν διεξόδους σε αδιέξοδα όπως αυτό που βρίσκεται το αντρικό βόλεϊ, που έφερε το πρώτο πρωτάθλημα στην πόλη, καθηλωμένο εκτός εθνικών κατηγοριών.

Και εν τέλει, αυτός είναι ο φορέας που μπορεί να μιλήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν: Για την ΠΑΕ και την ΚΑΕ.

Έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να είναι διαρκώς ενήμερος και σε θέση να ενημερώσει τον κόσμο για ότι συμβαίνει π.χ. στο λογιστήριο. Αλλά και μπορεί να έχει τη δύναμη να απαιτήσει αυτά που δικαιούται από τα μεγάλα του «παιδιά», το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Δε θα μπω καν, στη διαδικασία να αναλύσω ότι ένας δυνατός ερασιτέχνης, με ξεκαθαρισμένο τοπίο εντός του, μια μεγάλη έρευνα της δυναμικής του κλαμπ και μια μελέτη της ακίνητης περιουσίας, μπορεί να προσελκύσει μεγάλους οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Ας μείνουμε στα πρώτα βήματα.

Και πρώτο απ’ όλα: Να απαιτήσει, συντονισμένα και εύσχημα: Η σεζόν τελειώνει και έρχεται ένα εκλογικό έτος. Να ξεκινήσει η συζήτηση για τα προβλήματα του ΑΣ Άρης: Στην κυβέρνηση; Στην αντιπολίτευση; Στα άλλα κόμματα; Όπου χρειαστεί για να δοθεί λύση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ