Παναθηναϊκός : Θέλει φορ μίνιμουμ των δέκα γκολ

Παναθηναϊκός : Θέλει φορ μίνιμουμ των δέκα γκολ

Ο Νταμπίζας, ο Δώνης ή όποιοι άλλοι τρέξουν τον προγραμματισμό, θα πρέπει να έχουν αφετηρία την απόκτηση επιθετικού, ο οποίος θα προσφέρει στην ομάδα τουλάχιστον δέκα γκολ.

Ο Νίκος Νταμπίζας είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Αλαφούζου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Έχουμε τονίσει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν συναίνεσε σε αυτό κι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, όπως και τι προθέσεις θα έχει για τον Νταμπίζα, εφόσον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός περάσει στα χέρια της «Pan Asia».

Στο θέμα του προπονητή επίσης το ακλόνητο φαβορί είναι ο Γιώργος Δώνης. Ορισμένες εγγυήσεις περιμένει από τον μεγαλομέτοχο για να κλείσει. Κι εδώ φυσικά είναι άγνωστο τι σκοπούς έχει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας και οι συνεργάτες  του. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση όλοι να κατανοήσουν, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι η ερχόμενη περίοδος αγωνιστικά θα είναι πολύ δύσκολη με τον περιορισμό των μεταγραφών.

Ενδεχομένως, αν παραμείνει ο Αλαφούζος στο τιμόνι (με αυτόματο, βέβαια, θα πηγαίνει ο σύλλογος σ’ αυτή την περίπτωση) να είναι δύσκολη κι εξωαγωνιστικά, αφού ο μεγαλομέτοχος είναι ανεπιθύμητος για τον κόσμο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στάση του τη νέα σεζόν. Σε αντίθετη περίπτωση, που αναλάβει δηλαδή η «Pan Asia», αγωνιστικά, ναι μεν, θα είναι δύσκολα, αλλά η λογική λέει ότι θα υπάρχει μία ηρεμία, αφού θα μπει χρήμα και θα γίνει προσπάθεια να αποπληρώνονται σταδιακά τα χρέη για να επανέλθει η κανονικότητα στο «τριφύλλι».

Όπως και να έχει, όποιος κι αν κληθεί να τρέξει τον προγραμματισμό για τη νέα δύσκολη σεζόν, θα πρέπει να έχει αφετηρία τον επιθετικό. Δεν θα είναι εύκολο με τον περιορισμό, αφού απαγορεύεται λόγω των χρεών να αγοράσεις παίκτη από ομάδα και να του δώσεις και συμβόλαιο μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ, όμως, αυτά υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστούν κι όλοι μπορούν να φανταστούν ποιοι είναι… Αν αναλάβει ο Ταϊλανδός σίγουρα θα είναι πιο εύκολο με τη συνεργασία που θα έχει και με τους μεγαλοατζέντηδες Πίνι Ζαχάβι και Φάλι Ραμαντάνι να βρεθεί ένας φορ, διότι θα υπάρχει και μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα.

Ένα γκολ 1 μ.ο.

Η επιλογή του φορ, ωστόσο, θα πρέπει να εμπεριέχει το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα σου βγει μία μεταγραφή, αλλά ο παίκτης που θα έρθει για την επίθεση, θα πρέπει να σου προσφέρει μίνιμουμ δέκα γκολ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Παναθηναϊκός είχε 30 γκολ στο ενεργητικό και άλλα τόσα παθητικό. Δεν είχε δηλαδή θετικό πρόσημο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τα 30 γκολ, παράλληλα, ένα γκολ μέσο όρο ανά αγώνα αποτελούν επίσης τη χειρότερη επιθετικά επίδοση στην ιστορία του.

Θα λείψουν 21 τέρματα!

Από αυτά τα 30 τέρματα, τα δύο επιτεύχθηκαν με αυτογκόλ. Μένουν 28 εκ τω οποίων ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τα οκτώ από τον περασμένο Γενάρη. Πέντε είχε ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος ήταν με τον Λουντ (που έμεινε όλη τη σεζόν) πρώτος σκόρερ. Δύο μεσοεπιθετικοί… Απόδειξη του τρομερού επιθετικού προβλήματος που αντιμετώπισε φέτος ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η ομάδα του. Κι από ένα οι Τσάβες, Μολέντο, Χίλιεμαρκ (αναφερόμαστε μόνο στο πρωτάθλημα). Ο πρώτος έφυγε τον Νοέμβριο και οι άλλοι δύο τον Ιανουάριο. Μαζί με τα αυτογκόλ, δέκα τέρματα δηλαδή. Το 1/3.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει ήδη χάσει τον Μολίνς, αφού έληξε το συμβόλαιό του και δεν υπάρχει διάθεση ανανέωσης σε καμία πλευρά. Ο Σουηδός είχε τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα. Σύνολο 14. Ο Λουντ επίσης μένει ελεύθερος και οι πιθανότητες για την παραμονή του επίσης είναι ελάχιστες. Ο Φινλανδός είχε πέντε γκολ. Πάμε στα 19. Υπολογίστε και τον Λουτσιάνο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς που έπαιξε βασικός. Ο Βραζιλιάνος έχει μεγάλο συμβόλαιο κι έχουμε τονίσει ότι δεν θέλει να το διατηρήσει ο Αλαφούζος. Στις πληρωμές ο Λουτσιάνο είναι πίσω από κάθε άλλον και ο μόνος τρόπος να μείνει είναι να μην επιλέξει τον δρόμο της προσφυγής και να περιμένει μήπως αναλάβει ο Πιεμπονκγσάντ, ο οποίος αφού θα ρίξει χρήμα, δεν θα έχει λόγο να μην κρατήσει έστω ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο.

Γιατί μετά στην επίθεση θα επέλθει το χάος. Θα ξεκινήσει δηλαδή ο Παναθηναϊκός τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα χωρίς 21 από τα 30 γκολ. Περισσότερα από τα 2/3. Τα άλλα εννέα γκολ σημείωσαν οι Μουνιέ (3), Αλτμαν (3), Δώνης (1), Ινσούα (1), Γιόχανσον (1). Στην παρούσα φάση, μάλιστα, δεν βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά ότι οι Μουνιέ, Γιόχανσον, Ινσούα θα παραμείνουν (ο Δώνης πάει για ανανέωση και ο Αλτμαν λόγω των χιαστών δεν θα είναι εύκολο να βρει ομάδα, ώστε να επιλέξει να μείνει ελεύθερος). Ο φορ, λοιπόν, πρέπει να είναι το Α και το Ω στον νέο Παναθηναϊκό. Να έχει την ποιότητα να φτάσει τα δέκα γκολ. Όχι ότι δεν υπάρχουν κενά στα άκρα της επίθεσης ή στον άξονα, αλλά εκεί κάτι λάθος θα κοστίσει…

ΥΓ. Το ότι άρχισε στην ώρα του και τελείωσε ένας τελικός επίσης στην ώρα το λες και πρόοδο. Τώρα βέβαια έπρεπε όλα τα… καλόπαιδα που εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ να στέκονταν μπροστά σε εισαγγελέα, αλλά είναι θέμα της αστυνομίας. Και φυσικά των παραγόντων (οποιασδήποτε ομάδας). Οι μέτοχοι βάζουν λεφτά κι αυτοί που παίζουν με την τσέπη τους και τη ψυχαγωγία του διπλανού τους, που θέλει να ξεδώσει για 2-3 ώρες από τα προβλήματα της καθημερινότητας, πρέπει να απομακρυνθούν πρωτίστως από τους παράγοντες. Αλλά δεν θέλουν. Δεν γίνεται να μην μπορούν.

ΥΓ.1: Σ’ αυτή τη χώρα σωστά ενοχλούμαστε, αηδιάζουμε, εξοργιζόμαστε βλέποντας όπλο, τραυματισμούς από αντικείμενα, αλλά δεν γίνεται να περνάει και σχετικά στα ψιλά ότι κόντεψαν κάποιοι συνάνθρωποί μας να καούν ζωντανοί σε ένα αυτοκίνητο. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτή η αόριστη «κοινή γνώμη» καθοδηγεί, διαμορφώνει συνειδήσεις κι ενίοτε για ποιο γεγονός θ’ αντιδράσουμε, αλλά και τον βαθμό αντίδρασης…

ΥΓ.2.: Θριάμβευσε πάλι η υποκρισία. «Ξεφτιλιζόμαστε με ξένο διαιτητή», φώναζαν οι περισσότεροι. Ακόμα κι αυτοί που επίσημα ζήτησαν τον Γενάρη ξένους διαιτητές στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου. Τώρα λένε «ξεφτίλισε ο Μπορμπαλάν τους Έλληνες διαιτητές». Αποφασίστε παιδιά. Να έχουμε ξένους στα ντέρμπι να βρούμε την υγειά μας; Λαθάκια έκανε ο Ισπανός, αλλά δεν ακούστηκε κουβέντα, γιατί όπως τονίσαμε πριν το ματς η καχυποψία είχε πάει περίπατο. Τι να του πουν; Ότι ανήκει στον τάδε σύνδεσμο που ο πρόεδρος είναι κουμπάρος με τον τάδε, που είναι μπατζανάκης με τον κουνιάδο του διαιτητή;

ΥΓ.3: Το πρωτάθλημα έχει κι απαιτήσεις. Το πήρες; Ανεβάζεις το μπάτζετ. «Νόμος» της αγοράς είναι αυτός. Καλώς ή κακώς. Ποιος θα ξεχάσει ότι όταν δεν ανανέωνε στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Παπαδόπουλος απειλούσαν κάποιοι να επιστρέψουν τα διαρκείας τους. Με τον Παναθηναϊκό να μην παίρνει το πρωτάθλημα. Τώρα που η ΑΕΚ το πήρε και είχε τεράστια συμβολή ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ο Μελισσανίδης δεν κάνει την υπέρβαση. Ουδείς αναντικατάστατος. Αλλά δεν μπορείς να χάνεις ένα τρομερό γρανάζι και μάλιστα ελληνικό. Το δύσκολο, άλλωστε, δεν είναι να ανέβεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ