Όταν έχεις πρόβλημα στην προτελευταία πάσα…

Όταν έχεις πρόβλημα στην προτελευταία πάσα…

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την διάγνωση αλλά για την θεραπεία υπάρχει χρόνος μέχρι την Πέμπτη...

Πολλοί προπονητές το κάνουν στις δηλώσεις τους αμέσως μετά τα παιχνίδια. Δεν απευθύνονται μόνο στους φιλάθλους αλλά και στα ίδια τους τα αποδυτήρια. Λένε πράγματα που θέλει να ακούσει ο κόσμος αλλά υπολογίζουν ότι αυτά που λέμε θα τα ακούσουν και θα τα διαβάσουν οι παίκτες τους. Έτσι, πολλές φορές οι δηλώσεις τους έχουν έναν διπλωματικό χαρακτήρα και μοιάζουν διφορούμενες.Παρτε για παράδειγμα τις δηλώσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αμέσως μετά τη νίκη επί του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα. Ο κόουτς αφού δήλωσε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά των παικτών του είπε ότι η ομάδα του θέλει δουλειά στην προτελευταία πάσα και στην τελική ενέργεια. Τώρα, αυτό όπως θέλει το διαβάζει κανείς.

Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που στο πρωτάθλημα θα βρίσκεται σχεδόν συνεχώς στην επίθεση, όταν έχει πρόβλημα στην προτελευταία πάσα και στην τελική ενέργεια υπάρχει κάποιο από τα επιθετικά του προβλήματα που έχει λυμένο; Προφανώς όχι. Αρα είναι μία ομάδα με σημαντικές αδυναμίες στην επίθεση.

Και καλά να έχεις το πρόβλημα αυτό σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι όπως για παράδειγμα εκείνο με την Γκενκ εκτός έδρας. Οταν το έχεις με τον Πανσερραϊκό στο γήπεδο σου και παίζοντας με παίκτη παραπάνω τότε η κατάσταση είναι ανησυχητική. Ανησυχητικό είναι να χρειάζεσαι ντε και καλά τον Κώστα Φορτούνη για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις τη νίκη με μία νεοφώτιστη ομάδα που κάνει πρεμιέρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παίζει μάλιστα με παίκτη λιγότερο.

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην περίπτωση που ο Αλεξιτς ευστοχούσε στο πέναλτι και έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Νικη στην πρεμιέρα είναι σπουδαία υπόθεση και ο Ολυμπιακός την πέτυχε έστω και με δυσκολία. Γεγονός είναι επίσης ότι οι παίκτες του δημιούργησαν πάνω από τριάντα τελικές άσχετα αν κατάφεραν να σκοράρουν μόλις δύο φορές. Ξερουμε όμως ότι πολλές φορές η στατιστική δεν αποκαλύπτει την αλήθεια που διαπιστώσαμε στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμία να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να φέρει την μπάλα με καλές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή των αντιπάλων του. Με εξαίρεση τη φάση του τέταρτου λεπτού που έφερε την αποβολή, οι κάθετες πάσες απουσίασαν από το παιχνίδι. Ειχαμε πολύ παράλληλο ποδόσφαιρο και κάποιες σέντρες από τα πλάγια που δεν έφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οσο για το κλειστό παιχνίδι που έπαιξε ο Πανσερραϊκός, ανάλογα θα παίζουν οι περισσότερες ομάδες που θα κατεβαίνουν στο Φάληρο.

Αρα πάμε πάλι σε αυτό που είπε στις δηλώσεις του ο Μαρτίνεθ. Το πρόβλημα στην προτελευταία προσπάθεια και στην τελική ενέργεια. Εδώ φαίνεται πως είτε η δουλειά που έχει γίνει δεν έχει ακόμα αποδώσει τα αναμενόμενα είτε ότι οι παίκτες που ήταν διαθέσιμοι στο ματς αυτό δεν καταφέρουν να υπηρετήσουν το πλάνο του προπονητή είτε και τα δύο. Ο Ολυμπιακός άρχισε να φέρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή από τη στιγμή που μπήκε ο Κώστας Φορτούνης. Η απουσία του με όρους καθαρά αγωνιστικούς από την αρχική ενδεκάδα δεν δικαιολογείται. Ωστόσο θα είναι υποτιμητικό για την ομάδα του Ολυμπιακού να παραδεχτούμε ότι χωρίς τον Φορτούνη δεν υπάρχει παίκτης για να περάσει μία τελική πάσα μέσα στην περιοχή. Οτι δεν υπάρχει παίκτης με εξαίρεση ίσως τον Ρόντινεϊ να προσπεράσει αντίπαλό του και να μπει με την μπάλα μέσα στην περιοχή.

Ο Γκουστάβο Σκάρπα έκανε θετικό ντεμπούτο. Μπήκε στο γήπεδο χωρίς να γνωρίζει καν τα ονόματα των συμπαικτών του και τον τρόπο του παιχνιδιού τους. Ηταν ορεξάτος, επιχειρησε σουτ από μακριά έστω και αν δεν του έπιασαν και προσπάθησε να βγάλει συνεργασίες σε μικρούς χώρους ώστε να γίνει απειλητικός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ερυθρόλευκοι θα παρουσιάσουν πολύ καλύτερη εικόνα στο μέλλον όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα κομμάτια του παζλ. Το ανησυχητικό είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν και όσο μέτρια ομάδα και αν είναι η Τσουκαρίτσκι θα χρειαστεί μία πολύ καλύτερη εικόνα από αυτήν της περασμένης Κυριακής για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη την Πέμπτη και μάλιστα με τέτοιο σκορ που να του επιτρέπει να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ