Λάζαρος : Δεν ήταν ο πρώτος, δεν θα είναι και ο τελευταίος…

Λάζαρος : Δεν ήταν ο πρώτος, δεν θα είναι και ο τελευταίος…

Ο Λάζαρος φοράει και επίσημα τα ερυθρόλευκα προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στην ΑΕΚ που τώρα υποστηρίζει πως… δεν τον ήθελε. Κατανοητή η προσπάθεια για επικοινωνιακούς λόγους να «σηκώσει» το θέμα αλλά ουσιαστικό κέρδος δεν υπάρχει. Ο Λάζαρος απλά επέλεξε τον δρόμο που πολλοί στο παρελθόν επέλεξαν. Και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος...

Ο Λάζαρος άνοιξε και επίσημα χθες τον χορό των μεταγραφών στον Ολυμπιακό κλείνοντας συνάμα πολύ γρήγορα το θέμα της μεταγραφής του στην ομάδα που γούσταρε να συνεχίσει την καριέρα του. Για την ΑΕΚ βεβαίως το θέμα δεν έχει κλείσει όπως επικοινωνεί με κάθε τρόπο από το βράδυ της Δευτέρας που επισημοποιήθηκε το φινάλε του από την Ένωση.

Είναι πολλά αυτά που οδηγούν σε «αυτογκόλ» και προκαλούν απορία γύρω από τον τρόπο που προσπαθεί η ΑΕΚ να «μαζέψει» το θέμα Λάζαρου. Λογικό βεβαίως να επιχειρείται μια επικοινωνιακή «ασπίδα» με τις κραυγές για… αντίποινα στον παίκτη. Προφανώς στην ΑΕΚ θα ήθελαν τον Λάζαρο είτε να μένει με τα λεφτά που του έδιναν είτε να… σταμάταγε το ποδόσφαιρο.

Και βεβαίως από την μια τον Απρίλιο διαβάζαμε στα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ πως θα τα πουν για το συμβόλαιο οι δύο πλευρές και πως περιμένει τον Λάζαρο η ΑΕΚ να βάλει την υπογραφή του και από την άλλη τώρα πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει την υπογραφή του γιατί την… έχει βάλει.

Από την μια τότε η ΑΕΚ επικοινωνούσε πως ο Λάζαρος πρέπει να σεβαστεί ότι είχε συμφωνήσει πριν δύο χρόνια και να συμφωνήσει να ενεργοποιηθεί το +1 και από την άλλη τώρα «και ο Μέσι να ήταν δεν θα έμενε γιατί δεν κάνει ως άνθρωπος». Συν το γεγονός ότι στο ραντεβού Μελισσανίδη-Λάζαρου ο πρώτος του διαμήνυσε ότι είτε απαντά «ναι» σε δύο μέρες είτε φεύγει όπως αναφέρεται σε σημερινά ρεπορτάζ.

Αφού λοιπόν τα «τότε» άλλαξαν τώρα που ο Λάζαρος επέλεξε τον Ολυμπιακό γιατί τέτοια αντίδραση και πρεμούρα να τον… καταδικάσουμε στο ηθικό δικαστήριο; Δικαίωμα του καθενός είναι να τονίζει και να πιστεύει πως όποιον θέλει τον κρατάει, όπως είπε ο Μελισσανίδης πριν λίγο στους παίκτες του. Όπως δικαίωμα και του κάθε παίκτη, είτε λέγεται Ανέστης είτε Λάζαρος να επιλέγει το συμβόλαιο που θα υπογράψει.

Είναι απολύτως κατανοητό πως η απαίτηση του κόσμου της ΑΕΚ ακόμη και στην φιέστα για να κρατήσει η ΑΕΚ τον Λάζαρο (άρα να τον πληρώσει και καλύτερα) έκανε πολύ πιο δύσκολη την διαχείριση ενός θέματος που είχε φύγει ουσιαστικά από τα χέρια της Ένωσης. Όπως συνέβη το ίδιο νωρίτερα και με την γκολάρα που έβαλε με την Λάρισα στέλνοντας την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Και τώρα που ο Λάζαρος θα παίζει με τα ερυθρόλευκα χρειάζεται μια αντίδραση, έστω και για την τιμή των όπλων. Κατανοητό και αυτό.

Βεβαίως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε διαδρομές παικτών από μια μεγάλη ομάδα της χώρας στην άλλη.

Είναι ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ (και όποια ομάδα και αν ήταν στη θέση της) ξέρει πως δεν μπορεί να κερδίσει κάτι κυνηγώντας δικαστικά αυτή την υπόθεση. Το κάνει για να το κάνει. Όπως είναι ξεκάθαρο πως ο Λάζαρος δεν ήταν ο πρώτος που επέλεξε να φύγει από την ΑΕΚ για να έρθει στον Ολυμπιακό.

Και μάλιστα όχι τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό, αλλά τον Ολυμπιακό που ξεκινάει από την αρχή μετά από μια χρονιά που έχασε τα σκήπτρα του. Όπως κάποτε, το 2004 ο Νικοπολίδης έφυγε από τον Παναθηναϊκό ως πρωταθλητής και ήρθε στον Πειραιά έτσι και τώρα κάνει ακριβώς το ίδιο ο Λάζαρος.

Κατανοητό το κλίμα έντασης που δημιουργείται από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της επικοινωνιακής «μάχης» από την άλλη όμως κέρδος ουσιαστικό δεν υπάρχει. Στην τελική αφού… δεν τον ήθελε τότε γλίτωσε και τα 320 χιλιάρικα που θα έπρεπε να του δώσει αν ο Λάζαρος συμφωνούσε για νέο συμβόλαιο με όρους της.

Ούτε ο πρώτος που επέλεξε να αφήσει την ΑΕΚ για να έρθει στον Ολυμπιακό ήταν ο Λάζαρος ούτε σίγουρα θα είναι και ο τελευταίος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ