Ολυμπιακός: Επίθεση από παντού και «σφυροκόπημα»

Ολυμπιακός: Επίθεση από παντού και «σφυροκόπημα»

Ήταν μια καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο γιατί οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν εύκολα τους τρεις βαθμούς, αλλά κυρίως γιατί παρουσίασαν χαρακτηριστικά που πρόσφεραν θέαμα στο παιχνίδι τους.

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη μέχρι στιγμής εμφάνιση του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και η εύκολη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της ομάδας του Περιστερίου κάνει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να χαμογελά ενόψει της συνέχειας.

Οι πειραιώτες έκαναν περίπατο κόντρα στους Περιστεριώτες και έδειξαν μια νέα ελκυστική ταυτότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι τους.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Γιάννη, απίστευτο «κράξιμο»: «Κουράστηκα με όλους αυτούς που παριστάνουν ότι είναι superstars»

Κι αυτή η νέα «ταυτότητα» έχει να κάνει με την επιθετική δράση της ομάδας του λιμανιού, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης και καλής ανάπτυξης κόντρα στον Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ τον Ατρόμητο και το ματς εξελίχθηκε (σε μεγάλο βαθμό) στο μισό γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να «σφυροκοπά» την άμυνα των φιλοξενούμενων ψάχνοντας το γκολ.

Και είναι αναμφίβολα σημαντική υπόθεση για τους «ερυθρόλευκους» ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βρήκαν πολλά γκολ, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ την άμυνα του Ατρόμητου είτε παίζοντας από τα δύο άκρα (και κυρίως από τα δεξιά) στο πρώτο ημίχρονο και αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι πολλές τελικές που έκαναν οι γηπεδούχοι, αλλά και τα δύο γκολ που πέτυχαν.

Ήταν μια καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο γιατί οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν εύκολα τους τρεις βαθμούς, αλλά κυρίως γιατί παρουσίασαν χαρακτηριστικά που πρόσφεραν θέαμα στο παιχνίδι τους.

Κι αυτό είναι κάτι που ασφαλώς «μετράει» πολύ ενόψει της συνέχειας γιατί είναι ξεκάθαρο πως οι πειραιώτες στέλνουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί έχει να κάνει με την διάθεση που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του ακόμα και μετά το 3-0 κι ενώ όλα είχαν επί της ουσίας κριθεί σε ότι αφορά τους τρεις βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την καλή επιθετική λειτουργία τους και μετά το τρίτο γκολ ψάχνοντας κι άλλα τέρματα, γεγονός που σίγουρα ικανοποίησε τον Ισπανό προπονητή των γηπεδούχων, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ήταν επίσης σημαντικό για τον Ολυμπιακό, ότι ο Μασούρας βρήκε δύο γκολ και ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ έχει ανάγκη την καλή ψυχολογία για να επιστρέψει σε γνώριμους γι’ αυτόν αριθμούς.

Γιατί ο Μασούρας είναι παίκτης που μπορεί να δώσει διψήφιο αριθμό γκολ στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα κι αυτό το ξέρει καλά ο Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε λοιπόν εύκολα το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα και στρέφει τώρα την προσοχή του στο ματς με την Τσουκαρίτσκι για να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι πειραιώτες πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή κάτι που άλλωστε έχει επισημάνει και ο προπονητής τους.

Η νίκη με 3-1 στο πρώτο ματς καθιστά μεγάλο φαβορί για πρόκριση τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι σοβαροί και προσεκτικοί για να ολοκληρώσουν τη «δουλειά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ