Η νέα θέση και ο μεγάλος στόχος του Μασούρα

Η νέα θέση και ο μεγάλος στόχος του Μασούρα

Ο διεθνής άσος μπορεί να φτάσει σε διψήφιο αριθμό γκολ, αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς

Ο Ολυμπιακός «χτίζει» μια νέα ομάδα, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να δίνει μια πιο επιθετική «ταυτότητα» στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», γεγονός που διαμορφώνει νέα δεδομένα για τη συνέχεια.

Μια από τις καινοτομίες που έχει εφαρμόσει ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση του Γιώργου Μασούρα σε μια νέα θέση, σε σχέση με το παρελθόν και δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή η κίνηση έχει «αναγεννήσει» τον διεθνή άσο των «ερυθρόλευκων».

Ο Μασούρας λοιπόν παίζει σαν δεύτερος σέντερ φορ, δίπλα στον Ελ Κααμπί, γεγονός που έχει βοηθήσει τον Έλληνα άσο να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Μαρτίνεθ δεν βάζει στα άκρα της επίθεσης τον Μασούρα καθώς έχει διακρίνει ότι ο διεθνής επιθετικός μπορεί να προσφέρει τόσο στην πίεση ψηλά όσο και στο σκοράρισμα καθώς κινείται καλά στην αντίπαλη περιοχή.

Ήδη από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν έχει φανεί ότι ο Μασούρας βάζει τέλος στην «γκίνια» της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και είναι μεγάλη υπόθεση για τον παίκτη ότι έχει ήδη πετύχει τρία γκολ στη σεζόν και είναι «μέσα» σε πολλές φάσεις.

Ο Μαρτίνεθ βλέπει ότι ο Μασούρας μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στο σκοράρισμα σε αυτή τη νέα θέση και δεν έχει φυσικά λόγο ν’ αλλάξει το πλάνο του, βλέποντας ότι ο Έλληνας άσος κάνει μια χαρά τη δουλειά του και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τα γκολ που μπορεί να του δώσει ο Μασούρας και είναι δεδομένο πως αυτά τα γκολ έλειψαν από τους «ερυθρόλευκους» την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Η νέα σεζόν όμως έχει ξεκινήσει πολύ καλά για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό των πειραιωτών και είναι προφανές ότι ο Μασούρας έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Είναι σημαντικό κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» ότι μπορούν να περιμένουν πολλά από τον Μασούρα στο σκοράρισμα και είναι δεδομένο πως ο διεθνής άσος έχει άνετα τον διψήφιο αριθμό γκολ, αν βέβαια συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Και όλοι βέβαια καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν να «βρει» 11-12 γκολ από τον Μασούρα, με τον Μαρτίνεθ να έχει σημαντικό ρόλο στην μεγάλη βελτίωση του παίκτη.

Ο Ισπανός προπονητής των πειραιωτών διέκρινε την ευχέρεια του Μασούρα να κινηθεί με ωραία πλασαρίσματα στην αντίπαλη περιοχή και γι’ αυτό τον λόγο επέλεξε να τον κάνει δεύτερο επιθετικό.

Ένα τρικ που αν μη τι άλλο έχει αποδώσει τα μέγιστα για την ομάδα του Πειραιά στο ξεκίνημα της σεζόν και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Μασούρας «επιστρέφει» σε παλιές καλές επιδόσεις και στο σκοράρισμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ