Ανδρέας Γιαννιώτης : Ο Μήτρογλου, σε… τερματοφύλακα!

Ανδρέας Γιαννιώτης : Ο Μήτρογλου, σε… τερματοφύλακα!

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης θέλει να σπάσει την παράδοση έχοντας ακολουθήσει το δρομολόγιο του «πιστολέρο»...

Θα το περάσει ξανά το κατώφλι του Ρέντη ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Για τρίτη-τέταρτη φορά , απλά τώρα δεν θα έχει το άγχος της προηγούμενης προετοιμασίας. Πέρυσι ήρθε την τελευταία στιγμή ο Προτό και τον «έδιωξε», αν και προοριζόταν να είναι ο δεύτερος του Καπίνο.

Όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Κάπως έτσι προσπαθούμε να εξηγήσουμε όσα δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε. Επί της ουσίας ο Γιαννιώτης δεν βγήκε χαμένος, ούτε από τη θητεία του στον Ατρόμητο, ούτε από την προηγούμενη στον Πανιώνιο.

Συμπτωματικά το ίδιο (ακριβώς) δρομολόγιο είχε ακολουθήσει πριν από μερικά χρόνια ο Κώστας Μήτρογλου τον οποίο είδαμε πρόσφατα να παίζει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με την Μαρσέιγ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης κι ενώ προηγουμένως είχε φορέσει τις φανέλες της Φούλαμ και της Μπενφίκα.

Καμία σχέση βέβαια η θέση του τερματοφύλακα με αυτήν του σέντερ φορ και ας βρίσκονται και οι δύο … εντός περιοχής. Αυτός που κυκλοφορεί με το Νο9 μπορεί να χάσει δύο –τρεις ευκαιρίες αλλά να αξιοποιήσει την επόμενη και να γίνειοη ήρωας του αγώνα. Σε αντίθεση με αυτόν που φοράει τα γάντια που μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερες αποκρούσεις και να δεχθεί ένα τέρμα και να αποδειχθεί ο μοιραίος.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να εμπιστευτεί τούτη τη φορά τον Γιαννιώτη. Ο Χουτεσιώτης έμεινε για τρίτος, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί ένας ακόμη πιο έμπειρος για «κάλυψη», καθώς το έδαφος δεν φαίνεται πρόσφορο για τον Προτό, από τη στιγμή που πρόκειται να αναχωρήσει όλη η παρέα των Βέλγων.

Θα την σπάσει την παράδοση ο Γιαννιώτης; Γιατί μέχρι τώρα έχουμε δει να επιβιώνουν κάτω από την ερυθρόλευκη εστία μόνον όσοι ήταν λίγο πριν ή λίγο μετά τα 30 τους χρόνια. Ο Νικοπολίδης, ο Ρομπέρτο, μέχρι και ο Κάρολ . Οι Μέγιερι, Καπίνο και Λεάλι δε μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Στα 25 του χρόνια (γεννημένος στις 18/12/92) ο Γιαννιώτης θα πρέπει να ξέρει ότι στον Ολυμπιακό δεν θα έχει την πίεση που δεχόταν κάτω από την εστία του Πανιώνιου και του Ατρόμητου και είχε περισσότερες πιθανότητες να διακριθεί ώστε να φτάσει μέχρι και την Εθνική ομάδα. Οι φάσεις θα είναι λίγες αλλά θα πρέπει να αντιδράσει σε όλες, ενώ τον ευνοεί και η συγκυρία της εποχής, καθώς και στις ανταγωνιστικές με τον Ολυμπιακό ομάδες παίζουν οι Μπάρκας και Πασχαλάκης.

Στο χέρι του είναι να μπορέσει να εδραιωθεί σε αυτήν την «επιστροφή» του στους ερυθρόλευκους. Ο Μαρτίνς θα δώσει έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, αφού η προηγούμενη σεζόν με τα 28 γκολ σε 29 παιχνίδια ήταν «εφιάλτης».

Κι αυτό είναι άλλο ένα καλό σημάδι για τον 25χρονο τερματοφύλακα, ώστε να μπορέσει να πάρει τα ματς του πρωταθλήματος και της Ευρώπης και να αφήσει για τους άλλους τα παιχνίδια του κυπέλλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ