Η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Γιαννιώτη

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Γιαννιώτη

Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας «φωτογραφίζει» γιατί ο 25χρονος πορτιέρε μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η μεγάλη ευκαιρία του Γιαννιώτη, η άποψη που έχει σχηματίσει ο Μαρτίνς και η άμυνα που ξεκινά από τα γκολπόστ.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρος σε ότι αφορά το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπώρησε την ομάδα του λιμανιού την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Η αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων ήταν η Αχίλλειος πτέρνα των ερυθρόλευκων.

Και το συγκεκριμένο συμπέρασμα προέκυψε μετά από παρακολούθηση σχεδόν όλων των αγώνων του Ολυμπιακού. Αυτός είναι και ο λόγος που ο 48χρονος προπονητής των πειραιωτών εστίασε στο συγκεκριμένο θέμα και θέλει να δουλέψει πολύ πάνω στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Ολυμπιακός θα έχει τη νέα αγωνιστική περίοδο ένα νέο παιδί, ένα δικό του παιδί σε μια νευραλγική θέση της εντεκάδας. Την θέση του γκολκίπερ. Ο λόγος φυσικά για τον Ανδρέα Γιαννιώτη ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και καλείται να κάνει την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού.

Όσοι παρακολούθησαν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κατέληξαν  σε μια άποψη που τείνει να εξελιχθεί σε θεώρημα του ποδοσφαίρου. Ο μεγάλος τερματοφύλακας είναι ικανός να καθορίσει την μοίρα μιας ομάδας. Και ο Τιμπό Κουρτουά της Τσέλσι ήταν αυτός που χάρισε επί της ουσίας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Οι μεγάλες αποκρούσεις που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο δείχνουν τον βαθμό εξάρτησης μιας ομάδας από τον τερματοφύλακα που έχει. Εξαιρετικός ήταν και ο Νταβίντ Ντε Χέα της Γιουνάιτεντ, άσχετα με το αν η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο Ανδρέας Γιαννιώτης έχει μπροστά του μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Να είναι στα 25 του χρόνια ο γκολκίπερ που θα εξελιχθεί σε πολύτιμη σταθερά του τρόπου παιχνιδιού των ερυθρόλευκων. Έχει πλέον στην «πλάτη» δύο εξαιρετικές χρονιές. Μια με τον Πανιώνιο και μια με τον Ατρόμητο. Οι εμπειρίες υπάρχουν και το ζητούμενο είναι να συνεχίσει ο Γιαννιώτης σ’ αυτούς τους ρυθμούς.

Όπως προαναφέραμε ο Γιαννιώτης έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και το φετινό καλοκαίρι ενδεχομένως να είναι και το πιο κομβικό στην καριέρα του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο νεαρός γκολκίπερ έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό. Προέρχεται από την ομάδα του λιμανιού. Ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις και καταλαβαίνει πολύ καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Είναι λοιπόν στο χέρι του να κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την καριέρα του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρακολούθησε dvd με εμφανίσεις του νεαρού γκολκίπερ από το φετινό πρωτάθλημα. Ενημερώθηκε ότι πρόκειται για παίκτη που ήταν στις ακαδημίες του συλλόγου και ο Πορτογάλος είναι σύμφωνος με την επιστροφή του Γιαννιώτη. Ο Ολυμπιακός θα δείξει εμπιστοσύνη σ’ ένα δικό του παιδί. Θα στηρίξει τον 25χρονο τερματοφύλακα και η συγκεκριμένη επιλογή είναι μια σωστή κίνηση από πλευράς ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει και σε απόκτηση τερματοφύλακα, αν τελικά ο Προτό δεν συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι. Αυτή την στιγμή όλα είναι ανοιχτά αλλά τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες μέρες. Το σίγουρο όμως είναι πως το φετινό καλοκαίρι ανήκει στον Ανδρέα Γιαννιώτη. Και ο νεαρός έχει την ευκαιρία να κάνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού να λένε με ενθουσιασμό, «βρήκαμε τερματοφύλακα για δέκα χρόνια». Όλα είναι στο χέρι του Ανδρέα και το βέβαιο είναι πως έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ